Як приготувати кабачки по-корейськи

  1. свіжі і молоді овочі-гарантія того, що кабачки по-корейськи вийдуть смачними і без грубих включень. Вкрай важливо використовувати молоді кабачки або цукіні, у яких тонка і їстівна шкірка, і не встигли почати формуватися насіння. Як правило, на початку і середині літа овочі дуже підходять за якістю. Раджу робити закуску гострої і додавати багато зелені, щоб добре відчувався аромат і смак кінзи.
  2. ідеально використовувати для салату молоді різнокольорові цукіні-закуска буде радувати око. Я вибрав кілька дуже молодих темно-зелених і жовтих плодів циліндричної форми. Кабачки вимити і обсушити серветками, відрізати кінчики. Далі треба натерти плоди на тертку. Як правило, такі терки мають два ножі – 5 і 2.5 мм.м’якоть кабачків ніжна і легко пошкоджується при нарізці. За допомогою більшої терки, нарізати кабачки разом з шкіркою на всю довжину плоду-вийде акуратна довга соломка.
  3. далі, нарізані кабачки посолити 0.5 ч. Л. Солі, перемішати і поставити на холод. Дуже швидко м’якоть пустить сік, намокне. Через 20 хв нарізані кабачки дбайливо віджати, а всю рідину злити – можна відкинути на друшляк. Більш дрібною теркою натерти моркву уздовж коренеплоду. Червоний перець можна нарізати ножем досить товсто. Часник,» чилі ” і кінзу дрібно нарубати. Змішати всі овочі з кабачками, додати чорний перець і 2-3 лаврових листочка. Якщо хочете зробити кабачки по-корейськи відчутно гострими, додайте трохи сухого червоного гострого перцю, грубо меленого разом з насінням.
  4. переміщати кабачки та інші овочі. Додати рисовий оцет – можна спробувати використовувати винний або яблучний, але смак страви буде іншим. Кількість кислоти – за смаком, мінімально варто додати 1 ст.л. Також додати 1 ст. Л. Кунжутного масла – воно має яскраво-вираженим характерним смаком. Перемішати салат, потім перекласти в пластикову коробку або миску.
  5. важливий момент: овочі треба поставити на холод під гніт. У коробку на овочі можна покласти дощечку або пластикову кришку від меншої коробки, а в миску – перевернуту тарілку або блюдце. Зверху поставити вантаж-1-1.5 кг, підійде банку з водою. Кабачки під гнітом на холоді повинні постояти 1.5 – 2 години, після чого вони готові. Але, якщо хочете, вони можуть стояти так всю ніч.
  6. перед подачею до столу, злийте з коробки рідину. Салат з кабачків з овочами викласти в салатниці або тарілки і подавати до столу холодним. Можна використовувати його як гарнір, особливо, якщо він приготований гострим. Це смачна і нескладна закуска, не перевантажена калоріями.