Якщо ви любите кольорову капусту, то цей рецепт для вас. Готується маринована цвітна капуста без особливих зусиль. Коли сама спробувала вперше дуже сподобалася тепер заготовляю щороку.

продукти:

  • цвітна капуста — 2 качана
  • морква — 2 шт
  • болгарський перець 2 шт.
  • часник — 100 г
  • гострий перець-1-2 шт (на літрову банку)
  • кріп (парасольки)листя хрону,вишні,смородини.
  • запашний перець
  • гвоздика
  • лавровий лист
  • оцет 70% – 0.5 ч. Л. (на літрову банку)
  • цибуля ріпчаста – 1 шт

для маринаду:

  • на 1 літр води — 2 ст.л. Солі,1 ч. Л. Цукру.

Як приготувати мариновану кольорову капусту на зиму:

Насамперед підготуємо кольорову капусту,розберемо її на суцвіття і гарненько промиємо.

Болгарський перець миємо, видаляємо насіння і ріжемо часточками або великим кубиком (щоб капуста в банку виглядала красивіше краще брати перець червоного кольору)

Морква чистимо і ріжемо кільцями можна для краси зробити з кілець квіточки. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями (великими).

На дно банок (заздалегідь простерилізованих ) кладемо по дві штуки листя смородини,вишні,лист хрону,пару зубчиків часнику,петрушку і гострий перець (1-2 шт)лавровий лист,3-4 горошини запашного перцю,2-3 штуки гвоздики.

Далі зверху укладаємо капусту, перець і моркву утрамбовуємо по сильніше,.так як потім вона буде осідати.

Заливаємо банки крутим окропом на 3 хвилини і прикриваємо банки кришками (не закручуємо)

По закінченню часу окріп зливаємо,заливаємо киплячим маринадом і додаємо в кожну літрову банку по 0.5 ч.л. 70% оцту.

Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.

Вдалих вам заготовок!