Якщо ви любите кольорову капусту, то цей рецепт для вас. Готується маринована цвітна капуста без особливих зусиль. Коли сама спробувала вперше дуже сподобалася тепер заготовляю щороку.
продукти:
- цвітна капуста — 2 качана
- морква — 2 шт
- болгарський перець 2 шт.
- часник — 100 г
- гострий перець-1-2 шт (на літрову банку)
- кріп (парасольки)листя хрону,вишні,смородини.
- запашний перець
- гвоздика
- лавровий лист
- оцет 70% – 0.5 ч. Л. (на літрову банку)
- цибуля ріпчаста – 1 шт
для маринаду:
- на 1 літр води — 2 ст.л. Солі,1 ч. Л. Цукру.
Як приготувати мариновану кольорову капусту на зиму:
Насамперед підготуємо кольорову капусту,розберемо її на суцвіття і гарненько промиємо.
Болгарський перець миємо, видаляємо насіння і ріжемо часточками або великим кубиком (щоб капуста в банку виглядала красивіше краще брати перець червоного кольору)
Морква чистимо і ріжемо кільцями можна для краси зробити з кілець квіточки. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями (великими).
На дно банок (заздалегідь простерилізованих ) кладемо по дві штуки листя смородини,вишні,лист хрону,пару зубчиків часнику,петрушку і гострий перець (1-2 шт)лавровий лист,3-4 горошини запашного перцю,2-3 штуки гвоздики.
Далі зверху укладаємо капусту, перець і моркву утрамбовуємо по сильніше,.так як потім вона буде осідати.
Заливаємо банки крутим окропом на 3 хвилини і прикриваємо банки кришками (не закручуємо)
По закінченню часу окріп зливаємо,заливаємо киплячим маринадом і додаємо в кожну літрову банку по 0.5 ч.л. 70% оцту.
Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Вдалих вам заготовок!