торт тірамісу-різновид найпопулярнішого десерту італії. це багатошаровий солодкий торт, який, через його ніжності і м’якості, ми готуємо у великій формі. А при подачі розрізаємо на частини і викладаємо на десертні тарілки безпосередньо під час обіду. У складі немає інгредієнтів, які вимагають термообробки, це торт без випічки. Хоча він і вимагає тривалого охолодження і просочування. Це надзвичайно смачно!

Кілька слів про інгредієнти для десерту

Враховуючи, що в процесі готування немає термообробки, яйця і крем «маскарпоне» повинні бути найсвіжішими. Ідеально, якщо яйця дієтичні, а не столові – вони маркуються буквою «д». Або використовуйте домашні яйця, з під курки.

У рецепті кількість продуктів вказано на торт розміром 20х20 см і висотою близько 5 см.при збільшенні розміру форми, всі інгредієнти треба змінити пропорційно. Для просочення печива “савоярді” треба використовувати міцну чорну каву-еспресо в суміші з кавовим лікером – підійде kahlua. Для посипання торта купите самий чорний какао-порошок. Найголовніше-дайте десерту постояти в холодильнику хоча б 6 годин, а краще всю ніч.