Від олів’є з крабом до груздів і тефтелей з щуки — не дивуйтеся, але всі ці рецепти легко застосувати на практиці. Звичайно ж, не обійдеться і без головного героя столу — ароматної і соковитої птиці.
Відмінний варіант-запечена качка. Найкраще купувати її не раніше 29-30 грудня, тому що продукт швидкопсувний. З порід підійдуть і мулард, і індоутка вагою від 2,5 до 3,5 кілограма. Птах стане головним і нетривіальним прикрасою столу. Таке блюдо навряд чи хтось готує кожен день, тому особливі враження забезпечені!
Рецепт новорічної качки з кускусом і мандаринами на 6 персон:
інгредієнти:
-
1 качка
-
5 зубчиків часнику
-
2 ст. Л. Оливкової олії
-
300 г кускуса
-
1 ст. Л. Меленої копченої паприки
-
300 мл гарячого курячого бульйону
-
3 мандарина
-
Гранатовий соус наршараб для подачі
-
Сіль, мелений чорний перець
спосіб приготування:
-
Розігрійте духовку до 230 °с.качку посоліть і поперчіть зсередини. Часник очистіть, 3 зубчики роздушіть площиною ножа і покладіть всередину тушки.
-
Змастіть качку 1 ст.л. Оливкової олії, викладіть у форму для запікання спиною вниз і готуйте 20 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 160 °с і тримайте качку ще 1 годину 30 хвилин. Дістаньте птицю і дайте їй «відпочити» близько 10 хвилин. Жир, витопився з птиці, збережіть.
-
Два залишилися зубчики часнику дрібно порубати і обсмажуйте на залишилася 1 ст.л. Оливкової олії 1 хвилину. Додайте кускус, паприку, залийте гарячим бульйоном, посоліть, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
-
Мандарини очистіть і розберіть на часточки.
-
Викладіть на блюдо кускус, а зверху — качку. Полийте її жиром з форми, прикрасьте часточками мандаринів і подавайте з соусом наршараб.