Дуже смачний тришаровий десерт родом з Канади. Процес приготування досить простий, хоча і вимагає часу. Але смак охолоджених тістечок «Нанаимо» (за назвою міста в Канаді) безперечно цього варто. Так як цей десерт легко піддається заморожуванню, його можна приготувати заздалегідь. Тим більш, ніж ці брусочки прохолодніше, тим смачніше.

Інгредієнти:

– Масло вершкове 250 р.
– Цукор 50 р.
– Какао-порошок 5 ст. л.
– Яйце (злегка збите) – 1 шт
– Ванілін 1 ч. л.
– Вафлі (крихта) 1,5 склянки
– Кокосова стружка 1 стакан
– Волоські горіхи 0,5 склянки
– Ванільний пудинг 3 ст. л.
– Молоко 50 мл
– Цукрова пудра 2,5 склянки
– Шоколад чорний 200 р.

Спосіб приготування:

Для приготування цього чудового десерту, спочатку підготуйте основу: 100 р. масла розтопіть в каструлі. Додайте цукор, какао і перемішайте до однорідної маси. Вмішайте яйця і ванілін, зніміть з вогню. Додайте вафельні крихти (можна замінити подрібненим шоколадним крекером), кокосову стружку, горіхи і добре вимішайте.

Викладіть отриману масу в змащену вершковим маслом квадратну форму і спрессуйте. Форма не повинна бути широкою. Поставте в холодильник на 20 хвилин. Тепер підготуйте кремову прошарок. Для цього 70 р. розм’якшеного масла збийте міксером до кремоподібного стану. Додайте порошок для приготування ванільного пудингу і молоко. Продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру. Вилийте суміш на основу і відправте в холодильник, поки цей шар не загусне. Тепер приготуйте шоколадний топпінг.

Шматочки шоколаду і масло розтопіть в каструлі і трохи остудіть. Шоколад вилийте третім шаром у форму і поставте в холодильник, але лише до тих пір, поки шоколад не почне тверднути. Далі зробіть ножем «розмітку», тобто намітьте майбутні розрізи. Перед тим, як верхній шар затвердіє розріжте десерт на шматочки. Зробіть це гарячим ножем, який витирайте начисто після кожного розрізу.

Подавайте десерт в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!