Булочки з родзинками або з іншим наповнювачем на ваш смак, виходять пишними, м’якими, залишаються свіжими і на наступний день.
продукти
- молоко, 180 мл;
- цукор,50 г;
- дріжджі свіжі, 15 г або сухі, 5 г;
- масло будь-яке, 50 г;
- борошно, близько 400 г.
Для крихти
- цукор і борошно по 100 г;
- ванільний цукор за смаком;
- масло вершкове, 70 г;
- родзинки, 80 г.
Як приготувати булочки
У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, перемішуємо.
Залишаємо на час, якщо ви не впевнені в своїх дріжджах.
Додаємо сіль щіпку і рослинне масло, яйце, перемішуємо.
Борошно просіваємо і поступово додаємо.
Замішуємо тісто.
порада: борошна може вам знадобитися трохи більше або менше – маса повинна бути м’якою, еластичною, не липкою.
Тісто кладемо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 40 – 50 хвилин.
Борошно змішуємо з цукром і ванільним цукром, родзинками або маком, корицею на ваш смак.
Додаємо шматочки холодного вершкового масла і перетираємо масу руками в крихту.
Ділимо її на 4 частини.
Тісто розтягуємо руками в пласт, щоб вийшло повітря, потім розгортаємо качалкою до товщини 4 мм.
Одну частину пласта посипаємо крихтою, рівномірно розподіляємо.
Накриваємо другою частиною тіста, розгортаємо трохи в довжину і в ширину.
Знову на одну половину тіста викладаємо крихту, потім накриваємо другий і розгортаємо.
Ріжемо на порційні булочки рулет.
Деко застилає пергаментом і викладаємо булочки.
Можете змастити яйцем, потім посипаємо крихтою – але це за бажанням.
Накриваємо булочки і залишаємо на 30 хвилин.
Випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Джерело