Булочки з родзинками або з іншим наповнювачем на ваш смак, виходять пишними, м’якими, залишаються свіжими і на наступний день.

продукти

  • молоко, 180 мл;
  • цукор,50 г;
  • дріжджі свіжі, 15 г або сухі, 5 г;
  • масло будь-яке, 50 г;
  • борошно, близько 400 г.

Для крихти

  • цукор і борошно по 100 г;
  • ванільний цукор за смаком;
  • масло вершкове, 70 г;
  • родзинки, 80 г.

Як приготувати булочки

У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, перемішуємо.

Залишаємо на час, якщо ви не впевнені в своїх дріжджах.

Додаємо сіль щіпку і рослинне масло, яйце, перемішуємо.

Борошно просіваємо і поступово додаємо.

Замішуємо тісто.

порада: борошна може вам знадобитися трохи більше або менше – маса повинна бути м’якою, еластичною, не липкою.

Тісто кладемо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 40 – 50 хвилин.

Борошно змішуємо з цукром і ванільним цукром, родзинками або маком, корицею на ваш смак.

Додаємо шматочки холодного вершкового масла і перетираємо масу руками в крихту.

Ділимо її на 4 частини.

Тісто розтягуємо руками в пласт, щоб вийшло повітря, потім розгортаємо качалкою до товщини 4 мм.

Одну частину пласта посипаємо крихтою, рівномірно розподіляємо.

Накриваємо другою частиною тіста, розгортаємо трохи в довжину і в ширину.

Знову на одну половину тіста викладаємо крихту, потім накриваємо другий і розгортаємо.

Ріжемо на порційні булочки рулет.

Деко застилає пергаментом і викладаємо булочки.

Можете змастити яйцем, потім посипаємо крихтою – але це за бажанням.

Накриваємо булочки і залишаємо на 30 хвилин.

Випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Джерело