Всім читачам мого щоденника бажаю сонячних осінніх днів!жовтень-найкрасивіший місяць у пекіні. Серпень, з його спекою і комарами, залишився позаду. Піщані бурі поки вирують над пустелею гобі і не досягають стін забороненого міста.цвітуть айстри і хризантеми, даючи пекінцям можливість насолодитися останніми фарбами літа.

А на вулицях міста під вагою багряно-червоних плодів схиляються гілки глоду.

Мій пост про це чудове дерево (чагарнику) .на північному сході китаю, як правило, росте глід перистонадрезанний. В росії його називають китайським. Він широко використовується в ланшафтному дизайні.

У квітні його крона покривається великими білими квітами, радуючи око цінителів краси.

А в жовтні настає час збору плодів цього цікавого чагарнику.

Плоди глоду перистонадрезанного досягають 5 см в діаметрі і мають кисло-солодкий смак.

Вони широко використовуються в китайській кулінарії та традиційній медицині.

За нудними медичними термінами статей на байду прихована маса корисної інформації.

Країна мам-це жіночий сайт. Давайте поговоримо про практичне застосування цих чудових плодів через призму наших “дівочих” інтересів.

Плоди глоду багаті клітковиною, яка ефективно стимулювати моторику шлунково – кишкового тракту і збільшує метаболізм.простіше кажучи, хочеш схуднути-їж глід.

Квіти і плоди глоду – древній секрет краси і молодості китайських жінок.глід містить антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння, роблять шкіру більш гладкою і грають не останню роль в омолодженні.

Відвар з плодів глоду може стабілізувати артеріальний тиск, знизити рівень ліпідів в крові, знизити холестерин, розслабити кровоносні судини, захистити здоров’я серцево-судинної системи і запобігти цереброваскулярні захворювання.зрозуміли про що це?

Глід багатий флавоноїдами, вітаміном с, каротином та іншими протираковими речовинами, які відіграють важливу роль у підвищенні імунітету.

Але для мене і моїх дітей глід, в першу чергу, улюблені ласощі.

Плоди глоду нанизують на бамбукові шпашки,

Заливають гарячою карамеллю і посипають кунжутним насінням.

Особливе задоволення-це купити такий десерт у вуличного торговця і з’їсти під поривами холодного зимового вітру.

Ммм…смачно!дорогі мої друзі, чи росте у вашому регіоні глід (будь-який)?чи використовуєте ви його плоди (квіти) на своїй кухні або при лікуванні будь-яких захворювань?

Чекаю вас всіх в коментарях.