Коли хочеться порадувати себе або всю сім’ю – саме час приготувати пишні і смачні сирники з сиру на сковороді на сніданок або полуденок. І дорослі, і діти із задоволенням поласують ніжними сирними «оладками», особливо, якщо подати їх зі свіжою сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.
Щоб побалувати сім’ю, потрібно зовсім небагато часу, прості продукти і бажання нагодувати домочадців смачно і з користю для здоров’я. Спекти сирники на сковороді можна за різними рецептами. З великого їх числа можна вибрати той, що припаде до вподоби всім: сирник з борошном або з манною крупою, сирники з яблуками або з родзинками, сирники з додаванням яєць або без них. Готові рум’яні і пишні сирники відмінно підійдуть до чаю або кави. Їх приємно з’їсти, поки вони ще гарячі, прямо зі сковороди. Але можна напекти їх про запас, щоб швидко розігріти в потрібний час і подати на стіл.
Класичні сирники на сковороді
Для приготування страви в ідеалі підійде жирний домашній сир.
Інгредієнти:
- 450 г сиру 9% і вище;
- 1 яйце;
- 250 г борошна;
- 1 ст. Л. Цукру;
- сіль і ванілін – по 1 щіпці;
- рослинна олія.
Готуємо:
- сире куряче яйце збити в глибокій мисці за допомогою віночка.
- додати сир, попередньо добре розім’яти виделкою.
- продукти розтерти. У масу додати сіль, ванілін з пакетика і цукровий пісок.
- борошно просіяти, додати 4-5 ст. Л. В основну суміш. Інгредієнти перемішати до однорідного стану.
- масу розкачати в ковбаску, нарізати шматочками і сформувати невеликі сирники товщиною 1,5 см.заготовки обваляти в борошні.
- розігріти масло на сковороді, покласти сирники, смажити з двох сторін.
Після приготування гарячі вироби можна викласти на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.
Сирники з манкою
Смачне і ситне блюдо без борошна і яєць.
Склад:
- 300 г сиру;
- 3 ст. Л. Цукру;
- 2,5 ст. Л. Манки;
- рослинна олія;
- сіль.
Приготування:
- сухий сир викласти в ємність, додати сіль, цукор і манну крупу.
- масу добре перемішати, розім’яти виделкою.
- сформувати сирники столовою ложкою, вмочити в борошно.
- на сковороді розігріти рослинне масло, викласти коржі, смажити на тихому вогні під кришкою.
- перевернути і прогріти з іншого боку до отримання рум’яної скоринки.
В основну масу для сирників можна додати ягоди, сухофрукти, родзинки. При подачі прикрасити листочками м’яти.
Пишні сирники на сковороді
Для страви знадобиться жирна сметана і домашній сир.
Потрібні продукти:
- 650 г жирного сиру;
- 120 г борошна;
- 60 г цукру;
- 40 г вершкового масла;
- 40 г жирної сметани;
- 3 яйця;
- 1 ч. Л. Соди.
Рецепт покроково:
- сир протерти через сито, перемішати зі сметаною, яйцями, цукром. Маса повинна вийти однорідною.
- просіяти борошно з харчовою содою.
- замісити густе тісто.
- зліпити сирники невеликого розміру, руки краще змочити холодною водою.
- обсмажити вироби на сковороді з двох сторін на вершковому маслі.
Подати сирники до столу можна з варенням, зі сметаною, ягідним джемом.
Пп сирники
Простий рецепт смачної страви. Для правильного приготування знадобиться сковорода з антипригарним покриттям.
Нам знадобляться:
- 150 г м’якого сиру;
- 1 яйце;
- 2 ст. Л. Рисового борошна;
- 1 ч. Л. Кокосового або вершкового масла.
Готуємо так:
- перемішати сир і сире куряче яйце. За бажанням можна додати будь цукрозамінник.
- всипати борошно, інгредієнти перемішати ще раз.
- додати кокосове або розтоплене вершкове масло.
- смажити під кришкою на сухій сковороді.
- перевернути, смажити іншу сторону протягом хвилини без кришки.
Подати страву можна з ягодами, розтопленим шоколадом, медом.
Сирники без борошна з манкою
Варіант приготування сирників без борошна.
Інгредієнти:
- 400 г сиру 9%;
- 100 г манки для панірування;
- 2-3 яєчних жовтків;
- 1 яєчний білок;
- 4 ст. Л. Манки в сир;
- 3 ст. Л. Цукру;
- 1/4 ч. Л. Солі;
- рослинна олія для смаження.
Кроки приготування.
- свіжий і якісний сир розім’яти у великій мисці.
- додати один сирий білок і два жовтки.
- всипати цукровий пісок, ванілін, сіль. Інгредієнти перемішати до однорідності.
- всипати 4 ст. Л. Манки, масу перемішувати до зникнення грудочок. Залишити на 20 хвилин для набухання.
- розігріти сковороду з маслом.
- масу брати руками або ложкою, формувати коржі. Сирники вмочити в манну крупу.
- смажити на вогні середньої потужності з двох сторін до готовності.
Подати сирники можна з варенням або будь-яким солодким соусом. Null
Готуємо сирники без яєць
Смачна страва з хрусткою скоринкою.
Продукти:
- 200 г сиру;
- 50 г кураги або родзинок;
- 3 ст. Л. Манної крупи;
- 1 ст. Л. Крохмалю;
- 1 ст. Л. Цукру;
- ½ ч.л. Солі;
- 1½ ст. Л. Соняшникової або оливкової олії;
- ванілін або кориця – щіпка.
Готуємо так:
- промити курагу або родзинки, нарізати шматочками.покласти в гарячу воду, залишити на 10 хвилин для набухання. Рідину злити, продукти обсушити на рушник.
- сир розім’яти за допомогою кухонного комбайна або блендера.
- додати цукор і сіль, перемішати.
- всипати манку, ванілін або корицю. Суміш процідити на півгодини.
- ввести картопляний крохмаль, сухофрукти.
- сформувати невеликі коржі на присипаному борошном столі.
- обсмажити до скоринки з двох сторін.
Подати зі сметаною або варенням.
З бананом
Сир добре поєднується з бананами, головне – фрукт повинен бути стиглим, м’яким.
Знадобиться:
- 450 г сиру середньої жирності;
- 1 банан;
- 60 г цукру;
- 60 г борошна;
- 1 яйце;
- 2 ч. Л. Ванільного цукру;
- щіпка розпушувача;
- рослинна олія
Почнемо готувати:
- сир протерти через сито, викласти в миску,при бажанні масу трохи збити за допомогою блендера.
- вбити сире куряче яйце, всипати ванільний і цукор.
- масу перемішати блендером.
- банан очистити, розім’яти виделкою або нарізати. Перемешатьс сиром.
- всипати борошно з розпушувачем.
- зліпити невеликі сирники, обсмажити нарозкаленому маслі з двох сторін до апетитною скоринки.
Сирники можна подати до столу з розтопленим на водяній бані шоколадом або з густою сметаною.
З родзинками і волоськими горіхами
Оригінальний варіант відомого рецепта. Додаткові інгредієнти додадуть десерту незвичайні смакові відтінки.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 100 г родзинок;
- 100 г волоських горіхів;
- 80-100 г цукру;
- 80 г борошна;
- 2 яйця;
- 7 г ванільного цукру;
- 3 г солі;
- вершкове або рослинне масло.
Рецепт покроково:
- ізюм без кісточок промити, залити окропом нап’ять або десять хвилин.
- подрібнити очищені волоські горіхи, обжарітьна сухій сковороді.
- сирі яйця розтерти з ванільним і звичайним цукровим піском, додати родзинки, горіхи, сир.
- масу перемішати, всипати просіяне борошно.
- з отриманого тіста сформувати сирники, обваляти вироби в борошні, обсмажити в маслі до повної готовності.
Подати десерт можна зі сметаною і будь-якими сезонними ягодами.
З морквою
Смачне і корисне блюдо.
Буде потрібно:
- 250 г сиру;
- 1 морква;
- 1 яйце;
- 1 ст. Л манки;
- 1 ст. Л. Борошна;
- 1 щіпка цукру;
- рослинна олія для смаження.
Покроковий рецепт:
- моркву очистити, натерти.
- перемішати з протертим сиром,борошном, цукром, манкою, вбити сире яйце.
- маса повинна вийти однорідною.
- зліпити сирники, смажити до готовності нагарячій сковороді.
Подати з густою сметаною.
З яблуками
Терте яблуко зробить десерт ніжніше і оригінальніше.
Склад:
- 300 г сиру;
- 80 г кисло-солодкого яблука;
- 50 г цукрового піску;
- 50 г борошна;
- 1 яйце;
- 3 г кориці;
- 3 г солі;
- рослинна олія.
Спосіб приготування.
- у мисці з’єднати яйце з сиром,Корицею, сіллю, борошном. Інгредієнти добре перемішати.
- очистити яблуко кисло-солодкого сорту відкожури, м’якоть натерти на тертці.
- перемішати з основною масою.
- сформувати сирники, обсмажити на невеликій кількості олії. Подати холодними або гарячими.
Сирники можна прикрасити густою сметаною, ягодами, листочками м’яти.
Поради
- сирники вийдуть однорідними, якщо сир для їх приготування попередньо протерти через сито або ж просто пропустити його через м’ясорубку. Додайте в протертий сир дві столові ложки цукрового піску і все ретельно перемішайте. Яйця для сирників збивають віночком в окремому посуді, після чого вливають яєчну суміш в сир. Просійте борошно через сито, трохи посоліть. Завдяки протирання сиру через сито і просіювання борошна, сирники вийдуть дуже повітряними і ніжними.
- замішуючи тісто на сирники, введіть в нього чайну ложку соняшникової олії. Це робиться для того, щоб вони не прилипали до сковорідки під час смаження і легко переверталися.
- ви можете зробити прості сирники з сиру, а можете додати в тісто горіхи, шматочки фруктів і сухофрукти (курагу, родзинки, чорнослив). Не використовуйте для приготування сирників арахіс. Цей горіх здатний надати страві гіркуватий присмак і абсолютно не поєднується з сиром. Фрукти можна використовувати абсолютно будь – які-яблука, банани, груші і мн.
- якщо ви з якої-небудь причини утримуєтеся від вживання цукру, порадуйте себе прісними сирниками з додаванням зелені і цибулі.
- якщо ви робите сирники із сухофруктів, не забудьте добре їх промити і обсушити на серветці, щоб посилити аромат сирників, можна додати в тісто ванільний цукор (ваніль), апельсинову або лимонну цедру, мелений кардамон або мускатний горіх.
- формуйте сирники руками-так вони вийдуть більш повітряними, перед смаженням їх рекомендується запанірувати в борошні. Смажать їх на вершковому або рослинному маслі. Як тільки сирники будуть готові, відправте їх потомитися хвилин на 10-15 в духовку, подають їх гарячими.