Коли хочеться порадувати себе або всю сім’ю – саме час приготувати пишні і смачні сирники з сиру на сковороді на сніданок або полуденок. І дорослі, і діти із задоволенням поласують ніжними сирними «оладками», особливо, якщо подати їх зі свіжою сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.

Щоб побалувати сім’ю, потрібно зовсім небагато часу, прості продукти і бажання нагодувати домочадців смачно і з користю для здоров’я. Спекти сирники на сковороді можна за різними рецептами. З великого їх числа можна вибрати той, що припаде до вподоби всім: сирник з борошном або з манною крупою, сирники з яблуками або з родзинками, сирники з додаванням яєць або без них. Готові рум’яні і пишні сирники відмінно підійдуть до чаю або кави. Їх приємно з’їсти, поки вони ще гарячі, прямо зі сковороди. Але можна напекти їх про запас, щоб швидко розігріти в потрібний час і подати на стіл.

Класичні сирники на сковороді

Для приготування страви в ідеалі підійде жирний домашній сир.

Інгредієнти:

  • 450 г сиру 9% і вище;
  • 1 яйце;
  • 250 г борошна;
  • 1 ст. Л. Цукру;
  • сіль і ванілін – по 1 щіпці;
  • рослинна олія.

Готуємо:

  1. сире куряче яйце збити в глибокій мисці за допомогою віночка.
  2. додати сир, попередньо добре розім’яти виделкою.
  3. продукти розтерти. У масу додати сіль, ванілін з пакетика і цукровий пісок.
  4. борошно просіяти, додати 4-5 ст. Л. В основну суміш. Інгредієнти перемішати до однорідного стану.
  5. масу розкачати в ковбаску, нарізати шматочками і сформувати невеликі сирники товщиною 1,5 см.заготовки обваляти в борошні.
  6. розігріти масло на сковороді, покласти сирники, смажити з двох сторін.

Після приготування гарячі вироби можна викласти на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.

Сирники з манкою

Смачне і ситне блюдо без борошна і яєць.

Склад:

  • 300 г сиру;
  • 3 ст. Л. Цукру;
  • 2,5 ст. Л. Манки;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Приготування:

  1. сухий сир викласти в ємність, додати сіль, цукор і манну крупу.
  2. масу добре перемішати, розім’яти виделкою.
  3. сформувати сирники столовою ложкою, вмочити в борошно.
  4. на сковороді розігріти рослинне масло, викласти коржі, смажити на тихому вогні під кришкою.
  5. перевернути і прогріти з іншого боку до отримання рум’яної скоринки.

В основну масу для сирників можна додати ягоди, сухофрукти, родзинки. При подачі прикрасити листочками м’яти.

Пишні сирники на сковороді

Для страви знадобиться жирна сметана і домашній сир.

Потрібні продукти:

  • 650 г жирного сиру;
  • 120 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 40 г жирної сметани;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. Л. Соди.

Рецепт покроково:

  1. сир протерти через сито, перемішати зі сметаною, яйцями, цукром. Маса повинна вийти однорідною.
  2. просіяти борошно з харчовою содою.
  3. замісити густе тісто.
  4. зліпити сирники невеликого розміру, руки краще змочити холодною водою.
  5. обсмажити вироби на сковороді з двох сторін на вершковому маслі.

Подати сирники до столу можна з варенням, зі сметаною, ягідним джемом.

Пп сирники

Простий рецепт смачної страви. Для правильного приготування знадобиться сковорода з антипригарним покриттям.

Нам знадобляться:

  • 150 г м’якого сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. Л. Рисового борошна;
  • 1 ч. Л. Кокосового або вершкового масла.

Готуємо так:

  1. перемішати сир і сире куряче яйце. За бажанням можна додати будь цукрозамінник.
  2. всипати борошно, інгредієнти перемішати ще раз.
  3. додати кокосове або розтоплене вершкове масло.
  4. смажити під кришкою на сухій сковороді.
  5. перевернути, смажити іншу сторону протягом хвилини без кришки.

Подати страву можна з ягодами, розтопленим шоколадом, медом.

Сирники без борошна з манкою

Варіант приготування сирників без борошна.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру 9%;
  • 100 г манки для панірування;
  • 2-3 яєчних жовтків;
  • 1 яєчний білок;
  • 4 ст. Л. Манки в сир;
  • 3 ст. Л. Цукру;
  • 1/4 ч. Л. Солі;
  • рослинна олія для смаження.

Кроки приготування.

  1. свіжий і якісний сир розім’яти у великій мисці.
  2. додати один сирий білок і два жовтки.
  3. всипати цукровий пісок, ванілін, сіль. Інгредієнти перемішати до однорідності.
  4. всипати 4 ст. Л. Манки, масу перемішувати до зникнення грудочок. Залишити на 20 хвилин для набухання.
  5. розігріти сковороду з маслом.
  6. масу брати руками або ложкою, формувати коржі. Сирники вмочити в манну крупу.
  7. смажити на вогні середньої потужності з двох сторін до готовності.

Подати сирники можна з варенням або будь-яким солодким соусом. Null

Готуємо сирники без яєць

Смачна страва з хрусткою скоринкою.

Продукти:

  • 200 г сиру;
  • 50 г кураги або родзинок;
  • 3 ст. Л. Манної крупи;
  • 1 ст. Л. Крохмалю;
  • 1 ст. Л. Цукру;
  • ½ ч.л. Солі;
  • 1½ ст. Л. Соняшникової або оливкової олії;
  • ванілін або кориця – щіпка.

Готуємо так:

  1. промити курагу або родзинки, нарізати шматочками.покласти в гарячу воду, залишити на 10 хвилин для набухання. Рідину злити, продукти обсушити на рушник.
  2. сир розім’яти за допомогою кухонного комбайна або блендера.
  3. додати цукор і сіль, перемішати.
  4. всипати манку, ванілін або корицю. Суміш процідити на півгодини.
  5. ввести картопляний крохмаль, сухофрукти.
  6. сформувати невеликі коржі на присипаному борошном столі.
  7. обсмажити до скоринки з двох сторін.

Подати зі сметаною або варенням.

З бананом

Сир добре поєднується з бананами, головне – фрукт повинен бути стиглим, м’яким.

Знадобиться:

  • 450 г сиру середньої жирності;
  • 1 банан;
  • 60 г цукру;
  • 60 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 2 ч. Л. Ванільного цукру;
  • щіпка розпушувача;
  • рослинна олія

Почнемо готувати:

  1. сир протерти через сито, викласти в миску,при бажанні масу трохи збити за допомогою блендера.
  2. вбити сире куряче яйце, всипати ванільний і цукор.
  3. масу перемішати блендером.
  4. банан очистити, розім’яти виделкою або нарізати. Перемешатьс сиром.
  5. всипати борошно з розпушувачем.
  6. зліпити невеликі сирники, обсмажити нарозкаленому маслі з двох сторін до апетитною скоринки.

Сирники можна подати до столу з розтопленим на водяній бані шоколадом або з густою сметаною.

З родзинками і волоськими горіхами

Оригінальний варіант відомого рецепта. Додаткові інгредієнти додадуть десерту незвичайні смакові відтінки.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 80-100 г цукру;
  • 80 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 7 г ванільного цукру;
  • 3 г солі;
  • вершкове або рослинне масло.

Рецепт покроково:

  1. ізюм без кісточок промити, залити окропом нап’ять або десять хвилин.
  2. подрібнити очищені волоські горіхи, обжарітьна сухій сковороді.
  3. сирі яйця розтерти з ванільним і звичайним цукровим піском, додати родзинки, горіхи, сир.
  4. масу перемішати, всипати просіяне борошно.
  5. з отриманого тіста сформувати сирники, обваляти вироби в борошні, обсмажити в маслі до повної готовності.

Подати десерт можна зі сметаною і будь-якими сезонними ягодами.

З морквою

Смачне і корисне блюдо.

Буде потрібно:

  • 250 г сиру;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. Л манки;
  • 1 ст. Л. Борошна;
  • 1 щіпка цукру;
  • рослинна олія для смаження.

Покроковий рецепт:

  1. моркву очистити, натерти.
  2. перемішати з протертим сиром,борошном, цукром, манкою, вбити сире яйце.
  3. маса повинна вийти однорідною.
  4. зліпити сирники, смажити до готовності нагарячій сковороді.

Подати з густою сметаною.

З яблуками

Терте яблуко зробить десерт ніжніше і оригінальніше.

Склад:

  • 300 г сиру;
  • 80 г кисло-солодкого яблука;
  • 50 г цукрового піску;
  • 50 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 г кориці;
  • 3 г солі;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування.

  1. у мисці з’єднати яйце з сиром,Корицею, сіллю, борошном. Інгредієнти добре перемішати.
  2. очистити яблуко кисло-солодкого сорту відкожури, м’якоть натерти на тертці.
  3. перемішати з основною масою.
  4. сформувати сирники, обсмажити на невеликій кількості олії. Подати холодними або гарячими.

Сирники можна прикрасити густою сметаною, ягодами, листочками м’яти.

Поради

  • сирники вийдуть однорідними, якщо сир для їх приготування попередньо протерти через сито або ж просто пропустити його через м’ясорубку. Додайте в протертий сир дві столові ложки цукрового піску і все ретельно перемішайте. Яйця для сирників збивають віночком в окремому посуді, після чого вливають яєчну суміш в сир. Просійте борошно через сито, трохи посоліть. Завдяки протирання сиру через сито і просіювання борошна, сирники вийдуть дуже повітряними і ніжними.
  • замішуючи тісто на сирники, введіть в нього чайну ложку соняшникової олії. Це робиться для того, щоб вони не прилипали до сковорідки під час смаження і легко переверталися.
  • ви можете зробити прості сирники з сиру, а можете додати в тісто горіхи, шматочки фруктів і сухофрукти (курагу, родзинки, чорнослив). Не використовуйте для приготування сирників арахіс. Цей горіх здатний надати страві гіркуватий присмак і абсолютно не поєднується з сиром. Фрукти можна використовувати абсолютно будь – які-яблука, банани, груші і мн.
  • якщо ви з якої-небудь причини утримуєтеся від вживання цукру, порадуйте себе прісними сирниками з додаванням зелені і цибулі.
  • якщо ви робите сирники із сухофруктів, не забудьте добре їх промити і обсушити на серветці, щоб посилити аромат сирників, можна додати в тісто ванільний цукор (ваніль), апельсинову або лимонну цедру, мелений кардамон або мускатний горіх.
  • формуйте сирники руками-так вони вийдуть більш повітряними, перед смаженням їх рекомендується запанірувати в борошні. Смажать їх на вершковому або рослинному маслі. Як тільки сирники будуть готові, відправте їх потомитися хвилин на 10-15 в духовку, подають їх гарячими.