Немає нічого краще свіжого домашнього хліба, тому хлібопічки користуються величезною популярністю. Однак якщо ви не впевнені, що такий девайс приживеться у вашому будинку, не поспішайте витрачати гроші: приготувати його можна і в духовці. А головним плюсом домашнього хліба є можливість додати інгредієнти на свій смак. Відмінним доповненням може стати сир — такий варіант ідеальний для бутербродів. А приготувати сирний хліб не складніше звичайного, і сьогодні ми поділимося з вами рецептом.
Інгредієнти:
Дріжджі сухі — 5 р.
Борошно пшеничне — 500 р.
Цукор-пісок — 30 р.
Сіль морська — ½ ч. л.
Рослинна олія — 5 мл
Сир твердих сортів — 120 р.
Кедрові горіхи — 30 р.
Спосіб приготування:
1. Перемішуємо всі сухі інгредієнти і викладаємо їх гіркою на столі. Робимо поглиблення і потроху наливаємо в неї воду (приблизно 300 мл), перемішуючи складові зсередини, щоб не зіпсувати стіни колодязя.
2. Замішуємо тісто. Місимо до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук і не буде гладким і однорідним. Потім його необхідно покласти в злегка змащену маслом миску, нещільно накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1 годину. Потім тісто обім’яти і залишити до повторного підйому.
3. Тремо сир на крупній тертці.
4. Коли тісто підійде 2-й раз, робимо з нього щось подібне коржі, посипаємо сиром і скачуємо в рулет.
5. Надаємо рулету бажану форму, можна зробити неглибокі надрізи на поверхні, посипаємо сиром і кедровими горіхами. Горіхи краще злегка вдавлювати в тісто, щоб вони не обсипалися.
6. Випікаємо хліб в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки (це займе 30-40 хвилин). Після випічки даємо хліба трошки відпочити, і він готовий.
Приємного апетиту!
Для смачної п’ятниці! Готуємо соковиту дріжджову піцу з подвійною начинкою