Ось за вікнами і літо, а з ним нас чекає достаток сезонних овочів, які максимально полегшують процес приготування. Так просто зробити, наприклад, салат з ароматних томатів або редиски, заправити сметаною — швидко і дуже корисно. Якщо ви віддаєте перевагу овочі, що пройшли якусь термічну обробку, варто звернути увагу на рецепти запіканок, тут все обмежується лише ваше фантазією, однак навіть із самих скромних інгредієнтів може вийти кулінарний шедевр. Пропонуємо три варіанти овочевих запіканок, збережіть його в закладки, рецепти вам точно знадобляться!

ЗАПІКАНКА З КОЛЬОРОВОЇ КАПУСТИ

Інгредієнти:
Качан цвітної капусти
Яйце 1 шт
Вершки 10% 200 мл
Сир будь-100 гр
Масло вершкове/олія для змащування форми
Перець, сіль, мускатний горіх за смаком

Процес приготування:
1. Качан, розібрати на суцвіття і приварити 3 хвилини в киплячій підсоленій воді. Перекласти на змащений вершковим або оливковою олією деко.
2. В окремій ємності змішати яйце, сіль, перець, дрібку мускатного горіха і вершки. Залити капусту.
Зверху від душі натерти сиру і поставити в духовку на 15-20 хвилин при 180С.

Быстро, вкусно и полезно: три рецепта сезонных запеканок из овощей

ЗАПІКАНКА З ПЕРЦІВ З БРИНЗОЮ

Інгредієнти:
Великі гострі зелені перці
Помідори
Оливкова олія
Бринза
Сіль за смаком

Процес приготування:
1. Перці очистіть від насіння і крупно поріжте. Помідори теж крупно порізати.
2. Форму для запікання змастити оливковою олією і викласти в неї овочі. Подрібнити бринзу, посолити, знову скропити оливковою олією і ретельно перемішати. Запікати при 200 С близько 30-40 хвилин.

Быстро, вкусно и полезно: три рецепта сезонных запеканок из овощей

ОВОЧЕВА ЗАПІКАНКА

Інгредієнти:
Кабачок молодий 1 шт
Морква велика 1 шт
Помідор 2 шт
Яйце 3 шт
Сметана (у мене 15 %) 100 гр
Сир твердий 50 гр
Часник (за бажанням) 3 зубчики
Сіль

Процес приготування:
1. Кабачок і моркву нарізати тонкими смужками за допомогою овочечистки. Помідори нарізати кружечками.
2. Кожну смужку кабачка і моркви скрутити рулетиком. Викласти рулетики в шаховому порядку у форму для запікання (квадратна форма 20х20 см).
3. Кружечки помідор викласти уздовж форми по всьому периметру. Приготувати заливку. Для цього збити яйця, сметану, додати сіль і сир.
4. Залити заливкою овочі. Зверху за бажанням посипати мелкорубленным часником. Запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачно і ситно: готуємо картопляну запіканку з печерицями