рогалики з повидлом — домашня випічка з дріжджового тіста і кисло-солодкою начинкою. Десерт не найлегший у приготуванні, але результат того вартий. Пропонуємо покроковий рецепт рогаликів.
Рецепт рогаликів: інгредієнти
Хлібобулочні вироби у формі півмісяця готували пекарі ще в xii столітті. Рогалик став “прабатьком” круасана. Рогалики з різним тестом і начинками печуть у всіх європейських країнах і на сході.
Існує легенда, що після невдалого вторгнення турків до австрії віденський кулінар спік солодкість у вигляді півмісяця. Рогалик символізував знак на прапорі противника. Так австрійці ніби з’їли туреччину.
Рогалики, рецепт яких складається з простих інгредієнтів, послужать апетитним сніданком разом з какао або чаєм.
Ароматні ніжні рогалики виходять з дріжджового тіста. Для їх приготування знадобляться такі продукти:
- 5 ст. Борошна;
- 30 г свіжих або 1 ч. Л. Сухих дріжджів;
- 0,3 л молока;
- 3 ст. Л. Соняшникової олії;
- 3 ст. Л. Цукру;
- 1/3 ч. Л. Солі;
- 4 яйця;
- 500 г повидла.
читайте також: яблучний пиріг з дріжджового тіста в духовці: рецепт
Опара, приготована в два етапи, дозволяє випікати повітряні вироби. Повидло для рогаликів використовуйте густе, щоб начинка не витікала. Дріжджі і борошно купуйте якісні, інакше тісто може не підійти.
Як приготувати рогалики з повидлом на дріжджах
Щоб спекти рогалики на дріжджах, дотримуйтесь докладної інструкції. Готуйте тісто так:
- розчиніть дріжджі в теплому молоці.
- додайте столову ложку цукру і 4 ст.л. Борошна, розітріть грудочки.
- залиште опару в теплому місці, щоб підійшла. Досить 40 хвилин.
- потім в піднялася масу додайте два яйця, збитих з іншим цукром і сіллю, влийте соняшникову олію.
- борошно пропустіть через сито 3 рази і повільно введіть в опару, замішуючи руками.
- залиште тісто в теплі на годину.
Коли тісто підійшло, посипте борошном широку дошку або підготовлену поверхню столу і приступайте до формування випічки. Алгоритм дій такий:
- розділіть тісто на 20 однакових шматочків. З них розкачайте коржі.
- один край коржа поріжте на смужки, на другий викладіть столову ложку повидла.
- щільно загорніть рогалик, зліпивши краю.
- повторіть також з кожним коржем.
- рогалики викладіть на деко з пергаментом і дайте їм постояти півгодини при кімнатній температурі.
- тим часом збийте два яйця і розігрійте духовку до 180 °с.
- змастіть кожен рогалик яйцем і відправляйте випікатися на 30 хвилин.
Готову випічку посипте цукром або цукровою пудрою. Приємного апетиту!
читайте також: «зебра»: пиріг на кефірі