Як обрати посуд для кухні

5-19-2020

На будь-якій кухні повинні бути як мінімум 2-3 каструлі різного обсягу, кожна з яких має певне призначення, тому оптимальним вибором буде покупка набору посуду, вироби в якому будуть оформлені в єдиному стилі і зможуть стати гармонійним доповненням вашого інтер’єру. Таким чином, витративши деякий час на вибір відповідного комплекту, ви маєте можливість за одну покупку оснастити свою “творчу лабораторію” всім необхідним посудом. Рекомендуємо звернутися на сайт за посиланням https://moya-posuda.com.ua/catalog/nabory-posudy/ тут Ви неодмінно знайдете щось для себе.

Який вибрати набір каструль, чи варто купувати емальовану каструлю або все ж віддати перевагу виробам з нержавіючої сталі, алюмінію або скла — про це в нашій статті: Набір каструль: які краще вибрати

При виборі набору посуду ми будемо використовувати наступні критерії вибору:

  • матеріал виготовлення;
  • розмір;
  • Конструктивні особливості.

Основним критерієм вибору, як правило, є матеріал виготовлення посуду. Сьогодні виробники пропонують вироби, виготовлені з наступних матеріалів:

  • загартоване скло;
  • Алюміній;
  • нержавійки;
  • емальованої сталі.

З якого матеріалу вибрати каструлі?

Розглянемо їх переваги і недоліки. Скляні каструлі є екологічно безпечними виробами, які мають привабливий зовнішній вигляд і виготовляються зі скла, стійкого до перепадів температур. Такі каструлі прекрасно підходять для термообробки продуктів харчування в мікрохвильових печах, але для звичайних плит (газових, електричних) ми б рекомендували вибрати більш практичні вироби.

Алюмінієві каструлі були дуже популярні у домогосподарок ще 10-20 років тому. Головною їх перевагою було те, що готуються в них продукти практично ніколи не підгорали. Однак готувати в такому посуді страви з інгредієнтів, що містять велику кількість органічних кислот, не рекомендується. Пов’язано це з тим, що навіть при незначному нагріванні в готову страву потрапляють сполуки, що містять алюміній, небезпечні для здоров’я людини.

Великою популярністю користується у сучасних домогосподарок посуд з нержавіючої сталі. Це довговічні і практичні вироби, матеріал виготовлення яких інертний до кислот і лугів, що містяться в продуктах харчування, що робить її абсолютно безпечною для приготування будь-яких страв. Єдиним недоліком таких виробів є їх висока вартість.

Лідером серед перерахованих вище видів посуду можна з упевненістю назвати довговічну емальований посуд. Склоемалеве покриття, яке використовується для захисту металу, є природним матеріалом і не взаємодіє з компонентами страв, а отже, абсолютно безпечно для здоров’я людини. Якісна емальпосуда оснащується двошаровим покриттям, яке надійно захищає метал від зовнішніх впливів, що гарантує довговічність посуду, в якій застосовується двошарове покриття зі склоемалі і яка відповідає найвищим гігієнічним стандартам). Крім цього, емальований посуд є універсальним і може бути використаний для термообробки продуктів харчування на будь-яких типах плит.

Як вибрати набір каструль виходячи з розмірів?

Безумовно, на кухні має бути присутня посуд різного обсягу, яку буде комфортно використовувати для приготування будь-яких страв з урахуванням розміру сім’ї. Виробники пропонують Набори каструль об’ємом від 2 до 7 літрів, в які може входити від 2 до 5 виробів. Крім каструль різного об’єму, до складу набору можуть бути включені чайники, ковші та інші вироби.

Додатковим критерієм при виборі є матеріал виготовлення кришок і ручок. Перші можуть виготовлятися з металу або загартованого скла. Прозорі скляні кришки більш зручні, оскільки дозволяють контролювати процес приготування їжі, а крім цього, вони оснащуються спеціальними отворами, через які видаляється надлишок пари.

Ручки емальпосуди виготовляються з металу або полімерних матеріалів. Великою популярністю сьогодні користуються ручки з бакеліту-полімеру, що володіє низькою теплопровідністю, що дозволяє експлуатувати посуд без використання прихваток.