Кухонний посуд – невід’ємний атрибут, без якого нам на кухні не обійтися. Щоб вона завжди залишалася красивою і чистою, її потрібно мити. Який засіб впоратися з цим краще за інших?


Сучасні виробники пропонують великий асортимент чистячих засобів всіх мастей і видів. Зазначимо, що у молодих і вже досвідчених господинь особливою популярністю користується японська побутова хімія. Однак ми хотіли б нагадати вам, що наші предки користувалися досить простими, а головне екологічно чистими засобами як зола, гірчиця, а також пісок і навіть глина. Сучасним жінкам такі кошти здадуться дурними і неможливими, але як не дивно вони чудово справлялися зі своїм завданням.
Яку альтернативу сучасній хімії можна знайти? Отже, розглянемо кілька варіантів. По-перше, у боротьбі за чистоту вашого посуду вам може допомогти харчова сода. Насправді вона надає очищуючий ефект, але от з жиром вона не впорається.
Комусь може прийти в голову використовувати господарське мило. Ні в якому разі цього робити не потрібно! До його складу входять небезпечні речовини, які, залишаючись на посуді, можуть завдати важкий шкоди вашому здоров’ю.
А ось рідкі миючі засоби дуже зручні у використанні. Вони підходять для боротьби з жиром і складними забрудненнями. Існують засоби, які дбайливо ставляться до шкірі рук, зберігаючи її красу і молодість.
Однак у таких засобах міститься формальдегід, який у великих кількостях може надавати отруйний ефект на організм.
Порошкові засоби вражають своєю універсальністю, адже ними можна не лише мити посуд, але і чистити раковину, а також газові плити. У таких засобів є тільки один, але істотний мінус. Кристалики засоби здатні залишитися в тріщинках на посуді.
Звертайте особливу увагу на склад вибраного вами кошти і ретельно мийте посуд. Не поспішайте і робіть все ретельно. Тоді ваш посуд буде чистим і безпечним.