національне грузинське блюдо оджахурі – в найпростішому варіанті, смажена з м’ясом картопля. з грузинського переводитсяააი перекладається як ” сім’я», що має на увазі готування його будинку для вечері або застілля. Як правило, з картоплею смажать кілька видів м’яса – може використовуватися телятина, свинина, а також м’ясо птиці і субпродукти. В якості додаткових інгредієнтів використовуються овочі-цибуля, солодкий і гострий перець, помідори і т. Д.

Традиційно блюдо готується в кеці (კეცი) — дуже зручна сковорідка з червоної обпаленої глини або, можна зустріти, з чорного каменю. Кеці нагадує болгарський сач-вельми схоже глиняне плато з ручками, на якому розкладаються продукти і запікаються в печі або на вогні. Загальний принцип готування страв-м’ясо злегка обсмажується, овочі використовуються сирими або обсмажуються з невеликою кількістю масла, продукти змішуються зі спеціями і перекладаються в глиняний посуд. Далі все просто-глиняна сковорідка з продуктами ставиться в піч – часто вона нагрівається разом з грубкою, щоб зменшити температурні коливання.