Увечері в п’ятницю можна порадувати рідних вечерею з трьох страв. Ні, вам не доведеться провести кілька годин у плити, ні в якому разі! Ми підібрали такі страви, які не віднімуть у вас дорогоцінні хвилини і не нашкодять фігурі, якщо знати міру! Суп з кабачків, паста з печерицями (або будь-яким іншим інгредієнтом) в томатному соусі і легкий сирний кекс з малиною — швидко, смачно і апетитно!

СУП З КАБАЧКІВ

Інгредієнти (на каструлю 2 літри):
1 кабачок, цукіні (приблизно 800 гр)
1 цибулина
3-4 картоплини
1 зубчик часнику
Сіль, спеції за смаком
Зелень
Вершки 10% або вершковий плавлений сир
1 л овочевого бульйону або води

Процес приготування:
1. Очистити овочі, порізати кубиками. Цибулю і часник злегка припустити на рослинному маслі в товстостінній каструлі до м’якості і прозорості. Додати кубики кабачка, картоплі і залити 1 літром окропу або овочевого бульйону. Посолити, додати спеції і варити до готовності картоплі близько 10 хвилин. Частина бульйону злити, залишилася масу пюрировать блендером.
2. Ставимо на маленький вогонь і додаємо порціями бульйон, доводячи до потрібної консистенції. Якщо хочете більш вершковий смак — додайте вершки або плавлений сир. Ніжний, бархатистий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню, кружечками підсмажених кабачків, крапелькою оливкової олії і подаємо.

Пятничный ужин: овощной суп, сытная паста в томатном соусе и легкий кекс с малиной

ПАСТА З ПЕЧЕРИЦЯМИ В ТОМАТНОМУ СОУСІ

Інгредієнти:
Для пасти:
Паста (в сухому вигляді) 200-250 гр
Печериці 5 шт
Часник 2 зубчики
Зелень за смаком
Сир для подачі

Для соусу:
Томатна паста 3-4 ст. л.
Крохмаль 1 ст. л.
Цукор 1,5 ч. л.
Часник 1 часточка (через прес)
Окріп 500 мл
Італійські трави 1 ст. л.

Порада: замість печериць можна використовувати креветки, кальмари мідії, шинку або фарш.

Процес приготування:
1. Пасту обсмажити на сухій сковороді і залити 400-500 мл окропу, додати сіль. Готувати до повного випаровування води, помішуючи.
2. Приготувати соус. В окропі розвести крохмаль, додати томатну пасту, сіль і цукор. Залити окропом, додати трави і часник. Готовим соусом залити пасту, довести до перших бульбашок, вимкнути і дати настоятися 3 хвилинки.
3. Приготувати гриби. Розігріти олію, посолити і додати часник і гриби. Готувати 4 хвилини. Додати зелень і перемішати. Відправити в пасту з соусом. Подавати зі свіжими томатами та сиром.

Пятничный ужин: овощной суп, сытная паста в томатном соусе и легкий кекс с малиной

ЛЕГКИЙ СИРНИЙ КЕКС З МАЛИНОЮ

Інгредієнти (на 1 порцію):
150 гр сиру ⠀
1 ст. л. рисового борошна
1 яйце
Розпушувач 0,5 ч. л.
Ванілін
Підсолоджувач за смаком
Ягоди 20 гр

Процес приготування:
1. Сир з борошном, яйцем, ваніліном, підсолоджувачів і розпушувачем з’єднуємо і перемішуємо заглибним блендером. Змішуємо з малиною. ⠀
2. Викладаємо в силіконову форму або кружку. І ставимо в мікрохвильову піч на 5-6 хвилин.

П’ятничний вечерю для всієї родини: сирне пишність, індичка з овочами і підбадьорливий лимонад