крабовими салатами нині нікого не здивуєш – закуски з крабових паличок з недавніх пір дуже популярні у господинь. А ось добавками до пресованого крабового продукту вразити можна. Особливо, якщо використовувати фрукти. Салат з крабовими паличками і ананасами – відмінний варіант, якщо підбираєте меню для святкового столу. Ніжний, трохи солодкуватий, його смак не сплутаєш з іншими закусками.

Крім двох головних інгредієнтів, прекрасно поєднуваних в одній страві, інші компоненти необхідно підбирати дуже уважно. Наприклад, салат з куркою ми вже готували, і переконалися, що це вони відмінно гармонують. Добре підходять яйця, ніжна кукурудза, гранатові зерна, сир, інші морепродукти – креветки і кальмари. Від продуктів із занадто гострим і яскраво вираженим смаком постарайтеся утриматися (хоча немає правил без винятку). Запропонована добірка допоможе вам зорієнтуватися і вибрати кращий рецепт.

Крабовий салат з ананасом і сиром

Простий, але приголомшливо ніжний салат – класика серед закусок з фруктовим смаком.

Візьміть:

  • крабові палички-300 гр.
  • консервований ананас-стільки ж.
  • яйця-7 шт.
  • сир-200 гр.
  • кукурудза, консервована-350 гр.
  • часник-4 зубчики.
  • чорний перець, сіль, майонез.

Як приготувати:

  1. зваріть яйця круто, остудіть. Поріжте кубиками.
  2. аналогічно покришите палички.
  3. поріжте ананаси. Перед цим злийте рідину і трохи промокніть кільця, щоб в салатник вони перетворили в кашу сусідні продукти.
  4. натріть сир на тертці з великими осередками. Пропустіть зубчики часнику через прес, перетворивши в пюре.
  5. з’єднайте всі, перераховані компоненти,в салатник. Додайте майонез, сіль з перцем. Розмішайте, подайте на стіл.

Оригінальний салат з крабовими паличками на святковий стіл

Салат виділяється не тільки відмінним смаком, але і незвичайною подачею на святковий або фуршетний стіл на чіпсах (ще безліч оригінальних варіантів ви знайдете на окремій сторінці).

Візьміть:

  • крабове м’ясо-500 гр.
  • свіжий огірок – 300 гр.
  • консервований ананас-150 гр.
  • яйця-парочка.
  • майонез-100 гр.
  • мелений перець, сіль, кріп.
  • чіпси для подачі – 110 гр.

Покроковий рецепт:

Заздалегідь зваріть круто яйця. Охолодіть, покришите дрібними кубиками.

Також, раніше, дістаньте з морозилки палички, щоб встигли відтанути. Поріжте їх дуже дрібним кубиком.

Аналогічно подрібніть свіжий огірок.

Злийте з банки з фруктами консервант, поріжте кільця пропорційно іншим інгредієнтам.

Складіть підготовлені продукти в салатник. Заправте майонезом. Гарненько перемішайте вміст.

Візьміть чіпси, покладіть в кожну пелюстку по ложці салату. Красиво викладіть на блюдо і прикрасьте кропом.

Листковий салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем і сухариками

Салати шарами, як правило, готують до свята. Беріть на замітку рецепт, якщо вам належить складати меню.

Беремо:

  • крабові палички-250 гр.
  • плавлений сир – 200 гр.
  • яйця-3 шт.
  • пшеничні сухарики-70 гр.
  • часникові часточки – 2 шт.
  • консервована кукурудза – 100 гр.
  • ананаси-100 гр.
  • майонез – за смаком.

Приготування:

  1. щоб плавлений сир легше натирався, помістіть його на чверть години в морозильну камеру. Потім подрібніть на дрібній тертці.
  2. заздалегідь відваріть яйця, щоб охолонути. Натріть на тертці з маленькими осередками.
  3. роздушіть пресом зубчики часнику. Покришите палички дрібними кубиками.
  4. аналогічно поріжте кільця ананаса. Дістаньте з баночки кукурудзяні зерна.
  5. сформуйте салат за допомогою рознімного кулінарного кільця. Встановіть його на плоску тарілку. В основу закуски викладіть плавлений сир. Потім йде крабове м’ясо, полите майонезним соусом.
  6. в середину покладіть фруктову нарізку. Посипте тертими яйцями. Потім додайте кукурудзу. Пролийте салат майонезом, розрівняйте.
  7. поставте в холодильник на пару годин, щоб шари встигли просочитися соусом. Перед подачею посипте верх сухариками.

Крабовий салат з куркою рисом і ананасами

Смачна і ситна закуска, на урочистому столі без уваги не залишиться. Раджу формувати блюдо за допомогою кулінарного кільця, тоді вона буде виглядати дуже акуратно і не розвалиться.

Беремо:

  • куряча грудка – 150 гр.
  • відварений рис – 250 гр.
  • ананас, консервований-200 гр.
  • крабові палички-200 гр.
  • кукурудза-150 гр.
  • яйця-4 шт.
  • мариновані гриби-150 гр.
  • майонез.

Як готувати:

  1. відваріть рис, яйця, курку. Щоб м’ясо вийшло соковитим, залиште остигати грудку прямо в бульйоні.
  2. поріжте яйця і курку дрібними кубиками.
  3. злийте з банок з кукурудзою і ананасів консервант. Фрукти покришите кубиками.
  4. подрібніть палички, мариновані грибочки. Всі компоненти намагайтеся нарізати приблизно одного розміру.
  5. викладіть закуску шарами в наступній черговості: рис, сіточка майонезу, ананаси, палички, і знову майонез.
  6. далі йде кукурудза, курка, полита майонезним соусом. Потім покладіть гриби, посипте їх тертими в крихту яйцями.
  7. зверху нанесіть щедрий шар майонезу, прикрасьте на свій розсуд.
  8. відправте закуску в холодильник на 1-2 години. Після акуратно зніміть кільце, і подавайте на стіл.

Крабовий салат з консервованим ананасом, пекінською капустою і креветками

Ще один варіант закуски для святкового застілля. Всі компоненти дуже гармонійно поєднуються між собою.

Буде потрібно:

  • креветки – 100 гр.
  • палички-100 гр.
  • пекінська капуста-100 гр.
  • ананаси-80 гр.
  • майонез, чорний перець, сіль.

Як зробити:

  1. підготуйте продукти. Креветки розморозьте, очистіть. Обсмажте на сковороді, не додаючи масла.
  2. наріжте капусту тонкою соломкою. Палички поріжте кубиками.
  3. подрібніть фрукти.
  4. складіть всі інгредієнти в загальну ємність, заправте майонезом. Підсолити, поперчіть. Гарненько розмішайте закуску.

Крабовий салат з гранатом і ананасом

Чудовий, ефектний, дуже смачний салат. Варто оголосити його склад, не залишиться без уваги, навіть якщо навколо багато цікавих закусок.

Склад:

  • салат айсберг.
  • ананас-150 гр.
  • крабове м’ясо-200 гр.
  • зерна граната.
  • майонез, сіль.

Покроковий рецепт:

Розділіть качан айсберга на половинки, потім наріжте довільно, але не дуже крупно. Кількість – на ваш розсуд.

Поріжте розморожений палички.

Подрібніть консервовані кільця.

Розріжте гранат, виберіть зерна.

З’єднайте всі компоненти в салатник. Посоліть, додайте майонез.

Розмішайте вміст і відразу несіть на стіл.

Гострий крабовий салат зі свіжим ананасом

Гостренька закуска в мексиканському стилі, для нас дуже незвичайна.

Необхідно:

  • свіжий ананас-1 шт.
  • крабові палички-120 гр.
  • огірок.
  • смажений арахіс – 2 великі ложки.
  • гострий червоний чилі – 2 стручки.
  • зелена цибуля, петрушка – за смаком.
  • часник-8 зубків.
  • імбирний корінь, подрібнений-маленька ложка.
  • зелена паприка – ¼ шт.
  • соєвий соус-2 великі ложки.
  • сіль-щіпка.
  • цукровий пісок-2 великі ложки.
  • сік лимона-велика ложка.
  • ріпчасту цибулю, порізану-2 ложки.

Як готувати:

  1. складіть в ступку зубчики часнику, імбир, порізаний чилі, сіль. Розітріть суміш, перекладіть в миску.
  2. влийте соєвий соус, сік лимона, цукровий пісок, старанно перемішайте.
  3. поріжте огірок, відправте в миску.
  4. порубати петрушку, пару пір’я зеленої цибулі, наріжте ріпчасту цибулю. Складіть в іншу посудину.
  5. додайте порізаний ананас, палички, перемішайте.
  6. з’єднайте вміст обох мисок, додайте обсмажений арахіс.

Відео-рецепт салату з кальмарами, ананасами, крабовими паличками

Наостанок порадую чудовим рецептом закуски. Автор пропонує найпростіший варіант, але, незважаючи на це, безумовно смачний. Приємного апетиту, нехай на вашому столі будуть тільки найкращі закуски на свято!