крабовими салатами нині нікого не здивуєш – закуски з крабових паличок з недавніх пір дуже популярні у господинь. А ось добавками до пресованого крабового продукту вразити можна. Особливо, якщо використовувати фрукти. Салат з крабовими паличками і ананасами – відмінний варіант, якщо підбираєте меню для святкового столу. Ніжний, трохи солодкуватий, його смак не сплутаєш з іншими закусками.
Крім двох головних інгредієнтів, прекрасно поєднуваних в одній страві, інші компоненти необхідно підбирати дуже уважно. Наприклад, салат з куркою ми вже готували, і переконалися, що це вони відмінно гармонують. Добре підходять яйця, ніжна кукурудза, гранатові зерна, сир, інші морепродукти – креветки і кальмари. Від продуктів із занадто гострим і яскраво вираженим смаком постарайтеся утриматися (хоча немає правил без винятку). Запропонована добірка допоможе вам зорієнтуватися і вибрати кращий рецепт.
Крабовий салат з ананасом і сиром
Простий, але приголомшливо ніжний салат – класика серед закусок з фруктовим смаком.
Візьміть:
- крабові палички-300 гр.
- консервований ананас-стільки ж.
- яйця-7 шт.
- сир-200 гр.
- кукурудза, консервована-350 гр.
- часник-4 зубчики.
- чорний перець, сіль, майонез.
Як приготувати:
- зваріть яйця круто, остудіть. Поріжте кубиками.
- аналогічно покришите палички.
- поріжте ананаси. Перед цим злийте рідину і трохи промокніть кільця, щоб в салатник вони перетворили в кашу сусідні продукти.
- натріть сир на тертці з великими осередками. Пропустіть зубчики часнику через прес, перетворивши в пюре.
- з’єднайте всі, перераховані компоненти,в салатник. Додайте майонез, сіль з перцем. Розмішайте, подайте на стіл.
Оригінальний салат з крабовими паличками на святковий стіл
Салат виділяється не тільки відмінним смаком, але і незвичайною подачею на святковий або фуршетний стіл на чіпсах (ще безліч оригінальних варіантів ви знайдете на окремій сторінці).
Візьміть:
- крабове м’ясо-500 гр.
- свіжий огірок – 300 гр.
- консервований ананас-150 гр.
- яйця-парочка.
- майонез-100 гр.
- мелений перець, сіль, кріп.
- чіпси для подачі – 110 гр.
Покроковий рецепт:
Заздалегідь зваріть круто яйця. Охолодіть, покришите дрібними кубиками.
Також, раніше, дістаньте з морозилки палички, щоб встигли відтанути. Поріжте їх дуже дрібним кубиком.
Аналогічно подрібніть свіжий огірок.
Злийте з банки з фруктами консервант, поріжте кільця пропорційно іншим інгредієнтам.
Складіть підготовлені продукти в салатник. Заправте майонезом. Гарненько перемішайте вміст.
Візьміть чіпси, покладіть в кожну пелюстку по ложці салату. Красиво викладіть на блюдо і прикрасьте кропом.
Листковий салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем і сухариками
Салати шарами, як правило, готують до свята. Беріть на замітку рецепт, якщо вам належить складати меню.
Беремо:
- крабові палички-250 гр.
- плавлений сир – 200 гр.
- яйця-3 шт.
- пшеничні сухарики-70 гр.
- часникові часточки – 2 шт.
- консервована кукурудза – 100 гр.
- ананаси-100 гр.
- майонез – за смаком.
Приготування:
- щоб плавлений сир легше натирався, помістіть його на чверть години в морозильну камеру. Потім подрібніть на дрібній тертці.
- заздалегідь відваріть яйця, щоб охолонути. Натріть на тертці з маленькими осередками.
- роздушіть пресом зубчики часнику. Покришите палички дрібними кубиками.
- аналогічно поріжте кільця ананаса. Дістаньте з баночки кукурудзяні зерна.
- сформуйте салат за допомогою рознімного кулінарного кільця. Встановіть його на плоску тарілку. В основу закуски викладіть плавлений сир. Потім йде крабове м’ясо, полите майонезним соусом.
- в середину покладіть фруктову нарізку. Посипте тертими яйцями. Потім додайте кукурудзу. Пролийте салат майонезом, розрівняйте.
- поставте в холодильник на пару годин, щоб шари встигли просочитися соусом. Перед подачею посипте верх сухариками.
Крабовий салат з куркою рисом і ананасами
Смачна і ситна закуска, на урочистому столі без уваги не залишиться. Раджу формувати блюдо за допомогою кулінарного кільця, тоді вона буде виглядати дуже акуратно і не розвалиться.
Беремо:
- куряча грудка – 150 гр.
- відварений рис – 250 гр.
- ананас, консервований-200 гр.
- крабові палички-200 гр.
- кукурудза-150 гр.
- яйця-4 шт.
- мариновані гриби-150 гр.
- майонез.
Як готувати:
- відваріть рис, яйця, курку. Щоб м’ясо вийшло соковитим, залиште остигати грудку прямо в бульйоні.
- поріжте яйця і курку дрібними кубиками.
- злийте з банок з кукурудзою і ананасів консервант. Фрукти покришите кубиками.
- подрібніть палички, мариновані грибочки. Всі компоненти намагайтеся нарізати приблизно одного розміру.
- викладіть закуску шарами в наступній черговості: рис, сіточка майонезу, ананаси, палички, і знову майонез.
- далі йде кукурудза, курка, полита майонезним соусом. Потім покладіть гриби, посипте їх тертими в крихту яйцями.
- зверху нанесіть щедрий шар майонезу, прикрасьте на свій розсуд.
- відправте закуску в холодильник на 1-2 години. Після акуратно зніміть кільце, і подавайте на стіл.
Крабовий салат з консервованим ананасом, пекінською капустою і креветками
Ще один варіант закуски для святкового застілля. Всі компоненти дуже гармонійно поєднуються між собою.
Буде потрібно:
- креветки – 100 гр.
- палички-100 гр.
- пекінська капуста-100 гр.
- ананаси-80 гр.
- майонез, чорний перець, сіль.
Як зробити:
- підготуйте продукти. Креветки розморозьте, очистіть. Обсмажте на сковороді, не додаючи масла.
- наріжте капусту тонкою соломкою. Палички поріжте кубиками.
- подрібніть фрукти.
- складіть всі інгредієнти в загальну ємність, заправте майонезом. Підсолити, поперчіть. Гарненько розмішайте закуску.
Крабовий салат з гранатом і ананасом
Чудовий, ефектний, дуже смачний салат. Варто оголосити його склад, не залишиться без уваги, навіть якщо навколо багато цікавих закусок.
Склад:
- салат айсберг.
- ананас-150 гр.
- крабове м’ясо-200 гр.
- зерна граната.
- майонез, сіль.
Покроковий рецепт:
Розділіть качан айсберга на половинки, потім наріжте довільно, але не дуже крупно. Кількість – на ваш розсуд.
Поріжте розморожений палички.
Подрібніть консервовані кільця.
Розріжте гранат, виберіть зерна.
З’єднайте всі компоненти в салатник. Посоліть, додайте майонез.
Розмішайте вміст і відразу несіть на стіл.
Гострий крабовий салат зі свіжим ананасом
Гостренька закуска в мексиканському стилі, для нас дуже незвичайна.
Необхідно:
- свіжий ананас-1 шт.
- крабові палички-120 гр.
- огірок.
- смажений арахіс – 2 великі ложки.
- гострий червоний чилі – 2 стручки.
- зелена цибуля, петрушка – за смаком.
- часник-8 зубків.
- імбирний корінь, подрібнений-маленька ложка.
- зелена паприка – ¼ шт.
- соєвий соус-2 великі ложки.
- сіль-щіпка.
- цукровий пісок-2 великі ложки.
- сік лимона-велика ложка.
- ріпчасту цибулю, порізану-2 ложки.
Як готувати:
- складіть в ступку зубчики часнику, імбир, порізаний чилі, сіль. Розітріть суміш, перекладіть в миску.
- влийте соєвий соус, сік лимона, цукровий пісок, старанно перемішайте.
- поріжте огірок, відправте в миску.
- порубати петрушку, пару пір’я зеленої цибулі, наріжте ріпчасту цибулю. Складіть в іншу посудину.
- додайте порізаний ананас, палички, перемішайте.
- з’єднайте вміст обох мисок, додайте обсмажений арахіс.
Відео-рецепт салату з кальмарами, ананасами, крабовими паличками
Наостанок порадую чудовим рецептом закуски. Автор пропонує найпростіший варіант, але, незважаючи на це, безумовно смачний. Приємного апетиту, нехай на вашому столі будуть тільки найкращі закуски на свято!