Кулінарна книга. Рецепти » випічка ” печиво, вафлі, пряники
піпаркоок-традиційне різдвяне печиво з естонії. Печиво дууже смачне, * духмяне*! довго зберігається.
потрібно:
- 1 стакан цукру,
- 100 мл темного сиропу
- 100 мл води
- 150г масла або маргарину
- 1/4 чайної ложки кориці
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 1/4 чайної ложки гвоздики
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
- 800г борошна
- пакетик разрылителя
темний сироп можна замінити на рідкий мед, можна приготувати самим, що я і роблю:
- 150г цукру
- 100 мл гарячої води
Взяти товстостінну каструлю або сковороду, нагріти дуже сильно. 2/3 цукру розплавити, постійно помішуючи, до коричневого кольору.
Додати цукор, що залишився і дуже гарячу воду. Обережно! суміш буде дуже сильно вирувати.
Вимкнути комфорку, все добре перемішати. Трохи остудити. Сироп готовий!якщо сироп вийшов занадто темний (цукор перегорів) – це не страшно, в пряники додають подібну суміш-паленку.тепер тісто.закип’ятити сироп + 1 склянка цукру + 100 мл води. Цукор повинен розчинитися.зняти з плити. Додати всі спеції, маргарин, перемішати. Додати разрылитель.
Додати борошно, замісити пластичне тісто. Відправити його відпочивати, як мінімум на ніч. Можна на добу, тісто має настоятися.
Розкачати тісто товщиною 5-7мм, вирізати фігурки. Випікати при t=200’около 7-10 хвилин. Прикрасити за бажанням.
Вибачте, можливість залишати тут відгуки доступна тільки зареєстрованим користувачам.будь ласка, представтеся або зареєструйтеся