Кулінарна книга. Рецепти » випічка ” печиво, вафлі, пряники

піпаркоок-традиційне різдвяне печиво з естонії. Печиво дууже смачне, * духмяне*! довго зберігається.

потрібно:

  • 1 стакан цукру,
  • 100 мл темного сиропу
  • 100 мл води
  • 150г масла або маргарину
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 1/4 чайної ложки гвоздики
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 800г борошна
  • пакетик разрылителя

темний сироп можна замінити на рідкий мед, можна приготувати самим, що я і роблю:

  • 150г цукру
  • 100 мл гарячої води

Взяти товстостінну каструлю або сковороду, нагріти дуже сильно. 2/3 цукру розплавити, постійно помішуючи, до коричневого кольору.

Додати цукор, що залишився і дуже гарячу воду. Обережно! суміш буде дуже сильно вирувати.

Вимкнути комфорку, все добре перемішати. Трохи остудити. Сироп готовий!якщо сироп вийшов занадто темний (цукор перегорів) – це не страшно, в пряники додають подібну суміш-паленку.тепер тісто.закип’ятити сироп + 1 склянка цукру + 100 мл води. Цукор повинен розчинитися.зняти з плити. Додати всі спеції, маргарин, перемішати. Додати разрылитель.

Додати борошно, замісити пластичне тісто. Відправити його відпочивати, як мінімум на ніч. Можна на добу, тісто має настоятися.

Розкачати тісто товщиною 5-7мм, вирізати фігурки. Випікати при t=200’около 7-10 хвилин. Прикрасити за бажанням.

Вибачте, можливість залишати тут відгуки доступна тільки зареєстрованим користувачам.будь ласка, представтеся або зареєструйтеся