на ринку або в магазині не проходьте повз свинячих шкурок, краще захопитеся їх смішною ціною і забирайте все, що в наявності. А вже зрізати з шматка м’яса і викидати – і зовсім злочин. Приготування шкурок-процес творчий і вельми захоплюючий, оскільки з них можна приготувати чималу кількість різноманітних страв.

Зі свинячої шкіри готують зельц і холодець, гостреньке хе та інші закуски по-корейськи або в азіатському стилі. З кидових, на перший погляд, шматочків можна зробити класний перекус, або чіпси, смачно посмаживши з великою кількістю приправ. Їх солять, смажать, тушкують, варять, маринують, пресують, кладуть у фарш. У запропонованій добірці ви знайдете найкращі рецепти приготування страв, крім рулету зі шкурок , він ньому я розповідала на окремій сторінці-запрошую.

Смажені свинячі шкурки-простий рецепт в домашніх умовах

Закускою можна просто «похрумкати», або попити з нею пиво. Це лише один з рецептів смаженої шкіри, найпростіший.

  • свиняча шкурка-250 гр.
  • часник-пара часточок.
  • мелений перець, паприка, коріандр – за смаком.
  • сіль-щіпка.

Приготування:

  1. зачистіть шматочки шкіри, ретельно промийте. Поділіть на не надто довгі смужки шириною приблизно в сантиметр. Тут все суб’єктивно, можна робити нарізку будь-якої форми, аж до квадратиків.
  2. складіть в миску, пересипте паприкою, коріандром, посоліть. Гарненько перемішайте, залиште маринуватися на чверть години.
  3. налийте на сковорідку масло, прогрійте його як слід. Викладіть заготовки.
  4. смажте на повному вогні, постійно помішуючи, поки шматочки не стануть рум’яними і хрусткими.
  5. в кінці додайте пропущений через прес часник.
  6. вимкніть конфорку, викладіть блюдо на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Візьміть:

  • шкурки-700 гр.
  • велика морквина.
  • велика цибулина.
  • лаврушка-3 листочка.
  • часник-6-8 зубків.
  • перець горошком-8-10 шт.
  • сухий розмарин-щіпка.
  • коріандр, червоний перець чилі, куркума, чорний перець, солодка паприка – по щіпці.
  • сіль-неповна столова ложка.

Покроковий рецепт:

Обпалити і поскоблите шкурки, якщо це буде потрібно. Гарненько промийте. Злийте воду і зважте.

Склавши в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту.

Коли вміст закипить, злийте перший бульйон.

Залийте новою порцією чистої води, покладіть порізану на половинки моркву і цибулю. Киньте в каструлю перець, розмарин з лавровим листом. Посоливши. Відразу не кладіть багато, в кінці доведете смак до розуму. Знову доведіть до кипіння. Знизьте вогонь до мінімуму. Варіть при тихому кипінні 3-3, 5 години.

Перекладіть м’які шматочки в миску.

Заправте приправами, перерахованими в складі рецепта. Точної кількості не даю, у всіх свої переваги. Паприки можна більше, каррі і куркума додадуть приємний колір. Можна додати ще трохи розмарину, як і в бульйон.

Роздушіть пресом часникові часточки.

Щоб надати форму закусці, візьміть будь-яку посудину і пристойний шматочок плівки. Вистеліть таким чином, щоб залишилися довгі кінці.

Викладіть шкіру. Зведіть кінці і щільно зав’яжіть. Накрийте кришкою або плоскою тарілкою. Притисніть гнітом.

Спочатку потримайте на столі, щоб закуска трохи охолола. Після переставте на полицю холодильника ставте до повного застигання. Піде приблизно 4-6 годин.

Свинячі шкурки по-корейськи

Корейці – майстри з нічого робити «цукерку». Тут якраз той випадок, оскільки на вашому столі з’явиться чудова закуска, гостра і дуже пікантна, з незабутнім смаком. Для приготування беріть шкіру без найменшої кількості сала.

Буде потрібно:

  • свиняча шкіра-1 кг.
  • часник-середня головка.
  • цукор-чайна ложка.
  • оцет 9% – 4 чайні ложки.
  • кунжут насінням, мелений імбир, солодка паприка, перець чилі — по чайній ложечці.
  • соєвий соус-4 великі ложки.
  • сіль-за смаком.

Як приготувати:

  1. наріжте зачищені шкурки тонкими, в 1-1, 5 см., смужками.
  2. складіть в каструлю, налийте води, дайте закипіти.
  3. відразу після закипання зніміть піну. Посоліть, киньте 2-3 зубчики часнику цілком. Варіть на слабкому вогні 40 хвилин.
  4. відкиньте на друшляк, після перекладіть в миску. Посоліть, заправте зазначеними в рецепті пряними приправами.
  5. роздушіть пресом часник, що залишився, відправте в миску.
  6. влийте соєвий соус, оцет.
  7. на сухій гарячій сковороді прогрійте насіння кунжуту. Надішліть в салат.
  8. перемішайте вміст, залиште маринуватися протягом 12 годин, поставивши в холодильник. Якщо залишите при кімнатній температурі, корейський салат буде готовий раніше.

Паштет зі свинячих шкурок-дуже смачна закуска

:

  • шкурки-1,5 кг.
  • бульйон-півлітра.
  • свиняча печінка – 500 гр.
  • морква – 3 шт.
  • лук – 4 головки.
  • консервована квасоля-банка.
  • часник-2-3 головки.
  • сіль-2-3 столові ложки.
  • чорний перець, солодка паприка – 2-3 столові ложки.

Покроковий рецепт:

  1. поріжте зачищену шкіру невеликими шматочками. Відваріть протягом 3 годин, не менше. Відлийте півлітра бульйону, решта відкиньте, дочекайтеся, коли стече вся рідина. Залишки бульйону раджу заморозити і пустити на приготування перших страв.
  2. паралельно зваріть до повної готовності печінку.
  3. покришите цибулю середніми кубиками, крупно потріть моркву. Обсмажте в невеликій кількості масла.
  4. пропустіть через м’ясорубку, якщо любите великий помел, шкурки, печінку, обсмажені овочі, часник. Або пробийте блендером, якщо любите консистенцію пюре.
  5. складіть в глибоку посудину, влийте бульйон, приправте перцем, паприкою. Гарненько перемішайте. При необхідності підлийте ще трохи бульйону.
  6. розподіліть паштет по контейнерах. Дайте охолонути і трохи застигнути.

Відео-рецепт: делікатес зі свинячих шкурок

Мариновані свинячі шкурки до пива – дуже смачний рецепт

Ще одна класна закуска до пінного напою, дуже приємна на смак – мариновані шкурки можна їсти, як насіння, поки не закінчаться.

  • свиняча шкіра – 1,5 кг.
  • часник-головка.
  • цибуля-2 головки.
  • лавровий лист-4-5 шт.
  • паприка, червоний гострий чилі, чорний перець – всього 1 столова ложка.
  • запашні горошини-1/3 ложки.

Як маринувати:

  1. поскребіть шкіру, ретельно промийте, відправте в каструлю.
  2. поставте варитися, додавши розрізаний на частини цибулю, лаврушку і перець горошком.
  3. варіть з моменту закипання приблизно 15 хвилин. Після відкиньте, щоб злити відвар. Якщо хочете, щоб шкурки вишив м’якше, варіть довше.
  4. пропустіть зубчики часнику через прес, додайте до отриманої кашки паприку, червоний перчик. Розітріть маринад.
  5. складіть шматочки шкіри в будь-яку ємність, перекладаючи маринадом.
  6. прикрийте плоскою тарілкою, утяжелите будь-яким вантажем.
  7. наберіться терпіння на добу, помістивши заготовку в прохолодне місце.

Зельц зі свинячих шкурок-домашній рецепт

Приготування зельця нагадує диво – з кидових шматочків шкурки ви зробите неймовірно смачну закуску.

Інгредієнти:

  • свиняча шкіра – 1,5 кг.
  • невелика цибулина.
  • маленька морквина.
  • гіркий перчик-стручок.
  • часник-10 зубків.
  • сухий базилік-щіпка.
  • чорний перець горошком, сіль – за смаком.

Готуємо:

  1. помістіть очищений шкурки в каструлю, додайте воду. Покладіть цибулину і моркву цілком, киньте горошини перцю.
  2. варіть рівно годину. Потім зніміть піну, дістаньте овочі. Посоліть бульйон. Продовжуйте готувати ще години при тихому кипінні.
  3. видаліть з стручкового чилі насіння, подрібніть майже в крихту. Роздушіть зубчики часнику за допомогою преса. Змішайте інгредієнти.
  4. вистеліть дно і боки глибокої миски харчовою плівкою. Покладіть шматочки шкіри шарами, промазуючи часниковою приправою і посипаючи сухим базиліком.
  5. загорніть краю плівки, притисніть гнітом. Сховайте в холодильник на 1,5 години. Враховуйте, що з заготовки стече трохи рідини, тому підставте тарілку.
  6. після закінчення заданого часу, приберіть плівку. Приємного апетиту!

Домашні чіпси зі свинячих шкурок

У мексиці блюдо ласкаво називають чічаррон, їдять на вулицях, в машині, і просто обожнюють. Смажені шкурки замінюють сніданок, а якщо немає грошей, то і обід. А в америці закуска подається практично в кожному кафе і пабі.

Беремо:

  • шкурка в будь-якій кількості.
  • сіль, чорний перець – за смаком.
  • солодка паприка – за смаком.
  • соняшникова олія.

Масла беріть стільки ж, скільки маєте шкурок. Тобто на 200 гр. Шкіри необхідно 200 мл олії.

Беріть шкіру без найменших ознак сала. Додавайте будь-які приправи на ваш розсуд.

Як посмажити:

  1. поділіть шкіру на маленькі шматочки-соломкою, квадратиками, смужками.
  2. викладіть на деко сальної стороною вгору. Посоліть, посипте всіма приправами, які захочеться взяти.
  3. почнемо з просушування шкварок. Поставте деко в духовку, прогріту до 150 о с.тримайте рівно годину.
  4. дістаньте, поставте в затишне місце, забудьте приблизно на добу, щоб шматочки підсушилися, стали твердими.
  5. після закінчення доби обсмажте шкурки у великій кількості масла. Чи не пересмажте, досить пари хвилин смаження, поки шкварки не роздуються. Закидайте в розпечене масло і не відходьте – помішуйте.
  6. викладіть чіпси на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Спробуйте на смак. Якщо вирішите, що замало солі або приправ – посипте зверху.

Як приготувати холодець зі свинячої шкіри

Простий варіант холодцю, коли залишилися шматки шкіри, і ви не знаєте, куди їх прилаштувати.

Інгредієнти:

  • шкурки-1 кг.
  • часник-за смаком.
  • лавровий лист, горошини запашного перцю, сіль.

Спосіб приготування:

  1. дрібно поріжте шматочки шкіри, складіть в каструлю, залийте водою, щоб вони були повністю покриті.
  2. дайте закипіти, видаліть піну. Зменшіть потужність вогню. Закиньте 3 листочка лавра, по 5 горошин запашного і чорного перцю, посоліть бульйон за смаком.
  3. варіть при тихому бурлінні 3 години. Якщо дуже дрібно порізали, то час скоротіть. Шкурки повинні стати дуже м’якими.
  4. перекладіть шкурки в формочки, додайте рубаний часник. Залийте бульйоном.
  5. залиште застигати спочатку на столі, потім приберіть на полицю холодильника і залиште на ніч.

Відео-рецепт: ковбаса зі свинячої шкіри

Наостанок порадую дуже простим і смачним рецептом приготування шкіри. Блюдо сподобається всім, без винятку, оскільки готується без найменшого додавання «хімії», чим грішить магазинна ковбаса. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші і різноманітні страви зі свинячих шкурок, приготовані в домашніх умовах.