на ринку або в магазині не проходьте повз свинячих шкурок, краще захопитеся їх смішною ціною і забирайте все, що в наявності. А вже зрізати з шматка м’яса і викидати – і зовсім злочин. Приготування шкурок-процес творчий і вельми захоплюючий, оскільки з них можна приготувати чималу кількість різноманітних страв.
Зі свинячої шкіри готують зельц і холодець, гостреньке хе та інші закуски по-корейськи або в азіатському стилі. З кидових, на перший погляд, шматочків можна зробити класний перекус, або чіпси, смачно посмаживши з великою кількістю приправ. Їх солять, смажать, тушкують, варять, маринують, пресують, кладуть у фарш. У запропонованій добірці ви знайдете найкращі рецепти приготування страв, крім рулету зі шкурок , він ньому я розповідала на окремій сторінці-запрошую.
Смажені свинячі шкурки-простий рецепт в домашніх умовах
Закускою можна просто «похрумкати», або попити з нею пиво. Це лише один з рецептів смаженої шкіри, найпростіший.
- свиняча шкурка-250 гр.
- часник-пара часточок.
- мелений перець, паприка, коріандр – за смаком.
- сіль-щіпка.
Приготування:
- зачистіть шматочки шкіри, ретельно промийте. Поділіть на не надто довгі смужки шириною приблизно в сантиметр. Тут все суб’єктивно, можна робити нарізку будь-якої форми, аж до квадратиків.
- складіть в миску, пересипте паприкою, коріандром, посоліть. Гарненько перемішайте, залиште маринуватися на чверть години.
- налийте на сковорідку масло, прогрійте його як слід. Викладіть заготовки.
- смажте на повному вогні, постійно помішуючи, поки шматочки не стануть рум’яними і хрусткими.
- в кінці додайте пропущений через прес часник.
- вимкніть конфорку, викладіть блюдо на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир.
Візьміть:
- шкурки-700 гр.
- велика морквина.
- велика цибулина.
- лаврушка-3 листочка.
- часник-6-8 зубків.
- перець горошком-8-10 шт.
- сухий розмарин-щіпка.
- коріандр, червоний перець чилі, куркума, чорний перець, солодка паприка – по щіпці.
- сіль-неповна столова ложка.
Покроковий рецепт:
Обпалити і поскоблите шкурки, якщо це буде потрібно. Гарненько промийте. Злийте воду і зважте.
Склавши в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту.
Коли вміст закипить, злийте перший бульйон.
Залийте новою порцією чистої води, покладіть порізану на половинки моркву і цибулю. Киньте в каструлю перець, розмарин з лавровим листом. Посоливши. Відразу не кладіть багато, в кінці доведете смак до розуму. Знову доведіть до кипіння. Знизьте вогонь до мінімуму. Варіть при тихому кипінні 3-3, 5 години.
Перекладіть м’які шматочки в миску.
Заправте приправами, перерахованими в складі рецепта. Точної кількості не даю, у всіх свої переваги. Паприки можна більше, каррі і куркума додадуть приємний колір. Можна додати ще трохи розмарину, як і в бульйон.
Роздушіть пресом часникові часточки.
Щоб надати форму закусці, візьміть будь-яку посудину і пристойний шматочок плівки. Вистеліть таким чином, щоб залишилися довгі кінці.
Викладіть шкіру. Зведіть кінці і щільно зав’яжіть. Накрийте кришкою або плоскою тарілкою. Притисніть гнітом.
Спочатку потримайте на столі, щоб закуска трохи охолола. Після переставте на полицю холодильника ставте до повного застигання. Піде приблизно 4-6 годин.
Свинячі шкурки по-корейськи
Корейці – майстри з нічого робити «цукерку». Тут якраз той випадок, оскільки на вашому столі з’явиться чудова закуска, гостра і дуже пікантна, з незабутнім смаком. Для приготування беріть шкіру без найменшої кількості сала.
Буде потрібно:
- свиняча шкіра-1 кг.
- часник-середня головка.
- цукор-чайна ложка.
- оцет 9% – 4 чайні ложки.
- кунжут насінням, мелений імбир, солодка паприка, перець чилі — по чайній ложечці.
- соєвий соус-4 великі ложки.
- сіль-за смаком.
Як приготувати:
- наріжте зачищені шкурки тонкими, в 1-1, 5 см., смужками.
- складіть в каструлю, налийте води, дайте закипіти.
- відразу після закипання зніміть піну. Посоліть, киньте 2-3 зубчики часнику цілком. Варіть на слабкому вогні 40 хвилин.
- відкиньте на друшляк, після перекладіть в миску. Посоліть, заправте зазначеними в рецепті пряними приправами.
- роздушіть пресом часник, що залишився, відправте в миску.
- влийте соєвий соус, оцет.
- на сухій гарячій сковороді прогрійте насіння кунжуту. Надішліть в салат.
- перемішайте вміст, залиште маринуватися протягом 12 годин, поставивши в холодильник. Якщо залишите при кімнатній температурі, корейський салат буде готовий раніше.
Паштет зі свинячих шкурок-дуже смачна закуска
:
- шкурки-1,5 кг.
- бульйон-півлітра.
- свиняча печінка – 500 гр.
- морква – 3 шт.
- лук – 4 головки.
- консервована квасоля-банка.
- часник-2-3 головки.
- сіль-2-3 столові ложки.
- чорний перець, солодка паприка – 2-3 столові ложки.
Покроковий рецепт:
- поріжте зачищену шкіру невеликими шматочками. Відваріть протягом 3 годин, не менше. Відлийте півлітра бульйону, решта відкиньте, дочекайтеся, коли стече вся рідина. Залишки бульйону раджу заморозити і пустити на приготування перших страв.
- паралельно зваріть до повної готовності печінку.
- покришите цибулю середніми кубиками, крупно потріть моркву. Обсмажте в невеликій кількості масла.
- пропустіть через м’ясорубку, якщо любите великий помел, шкурки, печінку, обсмажені овочі, часник. Або пробийте блендером, якщо любите консистенцію пюре.
- складіть в глибоку посудину, влийте бульйон, приправте перцем, паприкою. Гарненько перемішайте. При необхідності підлийте ще трохи бульйону.
- розподіліть паштет по контейнерах. Дайте охолонути і трохи застигнути.
Відео-рецепт: делікатес зі свинячих шкурок
Мариновані свинячі шкурки до пива – дуже смачний рецепт
Ще одна класна закуска до пінного напою, дуже приємна на смак – мариновані шкурки можна їсти, як насіння, поки не закінчаться.
- свиняча шкіра – 1,5 кг.
- часник-головка.
- цибуля-2 головки.
- лавровий лист-4-5 шт.
- паприка, червоний гострий чилі, чорний перець – всього 1 столова ложка.
- запашні горошини-1/3 ложки.
Як маринувати:
- поскребіть шкіру, ретельно промийте, відправте в каструлю.
- поставте варитися, додавши розрізаний на частини цибулю, лаврушку і перець горошком.
- варіть з моменту закипання приблизно 15 хвилин. Після відкиньте, щоб злити відвар. Якщо хочете, щоб шкурки вишив м’якше, варіть довше.
- пропустіть зубчики часнику через прес, додайте до отриманої кашки паприку, червоний перчик. Розітріть маринад.
- складіть шматочки шкіри в будь-яку ємність, перекладаючи маринадом.
- прикрийте плоскою тарілкою, утяжелите будь-яким вантажем.
- наберіться терпіння на добу, помістивши заготовку в прохолодне місце.
Зельц зі свинячих шкурок-домашній рецепт
Приготування зельця нагадує диво – з кидових шматочків шкурки ви зробите неймовірно смачну закуску.
Інгредієнти:
- свиняча шкіра – 1,5 кг.
- невелика цибулина.
- маленька морквина.
- гіркий перчик-стручок.
- часник-10 зубків.
- сухий базилік-щіпка.
- чорний перець горошком, сіль – за смаком.
Готуємо:
- помістіть очищений шкурки в каструлю, додайте воду. Покладіть цибулину і моркву цілком, киньте горошини перцю.
- варіть рівно годину. Потім зніміть піну, дістаньте овочі. Посоліть бульйон. Продовжуйте готувати ще години при тихому кипінні.
- видаліть з стручкового чилі насіння, подрібніть майже в крихту. Роздушіть зубчики часнику за допомогою преса. Змішайте інгредієнти.
- вистеліть дно і боки глибокої миски харчовою плівкою. Покладіть шматочки шкіри шарами, промазуючи часниковою приправою і посипаючи сухим базиліком.
- загорніть краю плівки, притисніть гнітом. Сховайте в холодильник на 1,5 години. Враховуйте, що з заготовки стече трохи рідини, тому підставте тарілку.
- після закінчення заданого часу, приберіть плівку. Приємного апетиту!
Домашні чіпси зі свинячих шкурок
У мексиці блюдо ласкаво називають чічаррон, їдять на вулицях, в машині, і просто обожнюють. Смажені шкурки замінюють сніданок, а якщо немає грошей, то і обід. А в америці закуска подається практично в кожному кафе і пабі.
Беремо:
- шкурка в будь-якій кількості.
- сіль, чорний перець – за смаком.
- солодка паприка – за смаком.
- соняшникова олія.
Масла беріть стільки ж, скільки маєте шкурок. Тобто на 200 гр. Шкіри необхідно 200 мл олії.
Беріть шкіру без найменших ознак сала. Додавайте будь-які приправи на ваш розсуд.
Як посмажити:
- поділіть шкіру на маленькі шматочки-соломкою, квадратиками, смужками.
- викладіть на деко сальної стороною вгору. Посоліть, посипте всіма приправами, які захочеться взяти.
- почнемо з просушування шкварок. Поставте деко в духовку, прогріту до 150 о с.тримайте рівно годину.
- дістаньте, поставте в затишне місце, забудьте приблизно на добу, щоб шматочки підсушилися, стали твердими.
- після закінчення доби обсмажте шкурки у великій кількості масла. Чи не пересмажте, досить пари хвилин смаження, поки шкварки не роздуються. Закидайте в розпечене масло і не відходьте – помішуйте.
- викладіть чіпси на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Спробуйте на смак. Якщо вирішите, що замало солі або приправ – посипте зверху.
Як приготувати холодець зі свинячої шкіри
Простий варіант холодцю, коли залишилися шматки шкіри, і ви не знаєте, куди їх прилаштувати.
Інгредієнти:
- шкурки-1 кг.
- часник-за смаком.
- лавровий лист, горошини запашного перцю, сіль.
Спосіб приготування:
- дрібно поріжте шматочки шкіри, складіть в каструлю, залийте водою, щоб вони були повністю покриті.
- дайте закипіти, видаліть піну. Зменшіть потужність вогню. Закиньте 3 листочка лавра, по 5 горошин запашного і чорного перцю, посоліть бульйон за смаком.
- варіть при тихому бурлінні 3 години. Якщо дуже дрібно порізали, то час скоротіть. Шкурки повинні стати дуже м’якими.
- перекладіть шкурки в формочки, додайте рубаний часник. Залийте бульйоном.
- залиште застигати спочатку на столі, потім приберіть на полицю холодильника і залиште на ніч.
Відео-рецепт: ковбаса зі свинячої шкіри
Наостанок порадую дуже простим і смачним рецептом приготування шкіри. Блюдо сподобається всім, без винятку, оскільки готується без найменшого додавання «хімії», чим грішить магазинна ковбаса. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші і різноманітні страви зі свинячих шкурок, приготовані в домашніх умовах.