У наш час все більше людей замислюється про правильність свого харчування, і хочуть пробувати щось нове, унікальне, і при цьому корисне. Рішення можна знайти серед шедеврів молекулярної кухні. Молекулярна кухня щороку дивує і закохує в себе. Її метою є не нагодувати відвідувача, а здивувати його незвичністю, дивними поєднаннями і консистенцією. Той, хто вперше пробує щось подібне, однозначно буде вражений, так як іноді навіть уявити важко переплетення солодкого і солоного, кислого і гіркого, а в цьому виді кулінарії немає перешкод, і на виході виходить яскраве і незабутнє блюдо.

Великим плюсом є користь для здоров’я, так як використовуються звичні інгредієнти, але обробляються дещо інакше. Звичайно, важливо відзначити, що подаються порції малі і їх ціна досить велика, але любителям новинок однозначно варто хоча б раз спробувати.

Техніки приготування страв

Техніки приготування страв цієї кухні вельми різноманітні. Давайте розглянемо це питання детальніше:

  • Перетворення в емульсію або по-іншому піну. Таким чином можна приготувати що завгодно, починаючи від фруктів, закінчуючи хлібом. Ефект досягається за допомогою соєвого лецитину.
  • Використання роторного випарювача. При кипени на низьких температурах можна окремо збирати масла і наділяти будь-продукт іншим запахом.
  • Застосування тварин і людських ферментів. За допомогою цього способу можна змінювати структуру волокон.
  • Рідкий азот. Дозволяє дуже швидко заморожувати їжу.
  • Вакуум. При цьому готовність досягається при поєднанні з водяною лазнею.
  • Різні загусники. Допомагають набути форму желеподібних кульок будь-якого продукту.

Так само є можливість приготувати таку їжу у себе вдома. Без праці можна знайти рецепти молекулярного яйця, бальзамічної ікри, шоколадного мусу і апельсинових спагетті. Готуються вони не надто складно, досвідченим господиням це однозначно під силу.

Побалуйте себе новими відчуттями у звичній готуванні.

Приготування дієтичних страв

Кожному варто хоча б іноді переходити на щадну їжу. І якщо молекулярна кухня може здатися далекій і незвіданій, то дієтичні страви готуються зовсім легко. Приготування дієтичних страв не вимагає особливої майстерності навіть у домашніх умовах.

Але є і недолік – така їжа може здаватися прісної. Щоб цього уникнути, можна додати спецій, вони не володіють високою калорійністю і часто навіть прискорюють метаболізм. До дієтичним можна віднести всім знайомі овочеві салати, деякі види паштетів, супи, ліниві голубці, різного виду мюслі і багато іншого.

Постарайтеся уникати смаження, такий спосіб приготування є максимально шкідливим. Звична дієтична їжа найчастіше здійснюється за рахунок варіння, але є варіант ще краще — це готування на пару. Цей спосіб вважається максимально корисними, оскільки зберігаються основні властивості їжі, а відсутність жиру робить її легкою, що відмінно підійде для тих, що худнуть, вагітних і дітей.

Готування на пару

Якщо з варінням все добре знайомі, то готування на пару тільки останні роки набирає максимальної популярності. І не даремно, замінивши варені овочі на ті, що приготовані на пару ви отримаєте більшу кількість мікроелементів, продукти будуть більш цілісними і смачними.

З допомогою пари можна готувати – овочі, м’ясо, рибу, крупи і навіть десерти. Є способи приготування супів, де готовність досягається не від кипіння води, а від впливу пари. Таким чином, всі вітаміни залишаються всередині продукту, а не йде в воду.

Приготування незвичайних і корисних страв може бути простим, так і в будь-якому кафе можна легко знайти в меню щось корисне. Корисна їжа – не значить несмачна, просто треба пошукати своє улюблене поєднання продуктів, спробувати щось нове. Будьте уважні до себе і їжте правильно!

+1
Твітнуть
Поділитися
Поділитися