завдяки своїм відмінним смаковим властивостям, курячий субпродукт дуже популярний у наших господинь. Особливо смачними, курячі сердечка виходять, якщо згасити їх на сковороді в вершках. Ніжні, ароматні, нагодовані вершковим соусом – вони давно вже завоювали наші серця, шкода, рецептів знаємо замало.

Варіантів приготування насправді небагато: з цибулею, часником, морквою та іншими овочами, з грибами або сиром. Але все настільки гарні, що вибравши один з них, ви нітрохи не пошкодуєте. Сушені травички-базилік, розмарин, орегано, пряні приправи типу паприки, коріандру, суміші перців, гірчиці, допоможуть внести в вершковий соус нові, гармонійні нотки, зробивши блюдо оригінальним. Всі рецепти об’єднує простота приготування і відмінний смак.

Візьміть:

  • курячі сердечка-600 гр.
  • цибуля-1-2 головки.
  • жирні вершки – 250 мл
  • чорний перець, сіль – за смаком.
  • соняшникова олія для смаження.

Покроковий рецепт:

Добре промийте сердечка, трохи промокніть.

Можна нарізати кільцями, але краще поділити на половинки, розрізавши уздовж, як на фото.

Покришите цибулю середніми кубиками.

Налийте на сковорідку масло, гарненько прогрійте його. Викладіть цибульну нарізку. Пасеруйте, поки кубики не стануть прозорими.

Додайте субпродукт. Розмішавши.

Відразу заправте перцем, посоліть. Ретельно перемішайте. Продовжуйте обсмажувати, відрегулювавши потужність вогню до середнього. Спочатку виділиться багато рідини. Наше завдання-дочекатися, коли вона майже вся випарується. Смажте приблизно 10-15 хвилин (якщо знадобиться, то більше).

Залийте вершки, перемішайте. Спробуйте блюдо на сіль, при необхідності підкоригуйте.

Прогрійте ще пару хвилин, і вимкніть конфорку. Приємного апетиту!

Дуже смачні курячі сердечка в вершково-гірчичному соусі

Мені подобається цікавий пікантний присмак, який додає гірчиця. Може, ви помітили, що приправа останнім часом дуже часто зустрічається в рецептах приготування м’ясних страв, і абсолютно виправдано – соус виходить дуже смачним.

Знадобиться:

  • сердечка – 1 кг.
  • вершки 10% – 250 мл
  • готова гірчиця – 2 великі ложки.
  • сир – 150 гр.
  • рослинна олія-3 великі ложки.
  • чорний перець, сіль-за смаком.

Покроковий рецепт:

Помийте продукт, підсушіть паперовими серветками. Ображати судини, сполучну тканину.

Розігрійте на сковороді олію, викладіть серця. Почніть смажити. Перший вогонь повинен бути сильним, потім, поступово відрегулюйте його, щоб виділена рідина тихо кипіла і випаровувалася. Кришкою накривати не потрібно. Час гасіння – 20 хвилин.

Влийте вершки.

Відразу ж покладіть необхідну кількість гірчиці, закиньте сіль з перцем, ретельно розмішайте вміст. Прикрийте сковороду кришкою, встановіть вогонь на мінімум. Гасіть при тихому кипінні приблизно 10 хвилин.

Натріть сир в дрібну крихту, засипте. Як тільки сир розчиниться, вимкніть плиту.

Як готувати курячі сердечка з овочами і сиром у вершках

Ця страва не потребує гарніру, оскільки в складі його досить багато овочів. Завдяки сиру і вершкової заливці воно вийде дуже ситним.

Беремо:

  • сердечка-400 гр.
  • вершки – 175 мл.
  • сир – 75 гр.
  • болгарський перець.
  • морквина, цибулина.
  • брокколі-200 гр.
  • рослинна олія-3 столові ложки.
  • перець, сіль – по щіпці.

Приготування:

  1. наріжте дрібним кубиком цибулину, натріть моркву на тертці з великими осередками.
  2. видаліть насіннєву частину з солодкого перцю, наріжте м’якоть кубиками або соломкою.
  3. покришите помідор кубиками. Розберіть капусту брокколі на невеликі суцвіття.
  4. обполосніть субпродукт, зріжте зайве, розділіть на половинки.
  5. обсмажте овочі, закладаючи по черзі цибулю, потім моркву.
  6. через пару хвилин спільного обсмажування викладіть на сковорідку сердечка. Встановіть повний вогонь, смажте, часто помішуючи, протягом 10 хвилин.
  7. додайте помідори, брокколі, перець. Закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімального. Заправте сіллю з перцем. Гасіть 5-7 хвилин.
  8. в окремій мисці з’єднайте вершки і тертий в дрібну крихту сир.
  9. залийте м’ясо з овочами. Продовжуйте тушкувати при тихому кипінні ще 10 хвилин. В процесі не забудьте спробувати блюдо на сіль. Вимкніть конфорку, дайте страві трохи постояти, нехай сердечка краще просочаться вершковим соусом.

З грибами в соусі з вершків на сковороді

Курячий субпродукт відмінно поєднується з грибами, блюдо вийде не тільки смачним, але і ситним.

Буде потрібно:

  • субпродукт-450 гр.
  • гриби (печериці) – 250 гр.
  • вершки 10% — 350 мл
  • цибуля – 100 гр.
  • борошно-столова ложка.
  • суміш перців, сіль – за смаком.
  • рослинна олія для смаження.

Технологія приготування:

  1. наріжте ретельно промите куряче м’ясо на половинки, видаліть судини, жир.
  2. наріжте гриби тонкими пластинами.
  3. покришите цибулю півкільцями. Викладіть в масло на сковороду. Пасеруйте, по як колечка не стануть прозорими.
  4. відправте на сковорідку порізані курячі сердечка. Смажте майже на повному вогні, поки не випарується волога.
  5. приправте перцем, посоліть. Додайте грибочки.
  6. засипте борошно, гарненько розмішайте вміст.
  7. через 2-3 хвилинки залийте вершки.
  8. томіть блюдо на слабкому вогні до готовності м’яса. Потім дайте трохи постояти під кришкою при вимкненому вогні.

Сердечка у вершковому соусі з часником на сковороді

Ще один неймовірно простий варіант гасіння курячих сердечок у вершках.

Необхідно:

  • курячий субпродукт-600 гр.
  • часник-4-6 зубків.
  • вершки жирні – 250 мл.
  • червоний, чорний перець – за смаком.
  • сіль, рослинна олія.
  • петрушка-для подачі.

Як гасити:

  1. розділіть м’ясо на половинки, видаліть зайве. Ретельно промийте, просушіть паперовим рушником.
  2. пропустіть очищені зубчики часнику через прес, перетворивши в кашку.
  3. розжарити на сковороді олію, викладіть половину часнику. Швидко помішуючи, потримайте близько хвилинки, щоб часник не почав горіти.
  4. викладіть сердечка, розмішайте. Продовжуйте обсмажувати протягом 10 хвилин, часто помішуючи вміст.
  5. зменшіть вогонь до слабкого, посоліть, заправте перцем. Накрийте сковороду кришкою. Встановіть таймер на 10-15 хвилин, тушкуйте м’ясо при тихому бурлінні.
  6. коли серця будуть повністю готові, залийте вершки. Покладіть часникове пюре, що залишилося.
  7. знову закрийте, тушкуйте ще 5 хвилин, щоб вершки трохи загусли. Вимкніть конфорку, потримайте блюдо під кришкою 5-10 хвилин.

Не знаю, що такого чарівного робить мультиварка, але вершковий соус виходить приголомшливо смачним. А якщо ще й додати кілька додаткових інгредієнтів! смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші курячі сердечка в вершках!