Кулінарна книга. Рецепти ” овочеві страви

Сам по собі кабачок-овоч нейтральний. Але в поєднанні з іншими продуктами виходить смачна страва. Пропонуємо вам спробувати різні запіканки на основі кабачків.

Запіканка з рисом і овочами від eva_grin

  • кабачок
  • рис бурий
  • морква
  • цибуля ріпчаста
  • болгарський перець
  • помідори, свіжий зелений горошок
  • сир
  • сметана
  • домашній кетчуп
  • олія оливкова
  • масло «дхі»
  • травички-приправки (петрушка, кріп, хмелі-сунелі, коріандр, часник)
  • сіль, перець чорний/червоний

Кабачок планувала різати кільцями, виймати серединку і начиняти, але мій магазин “порадував” кабачками розміром з долоню, тому довелося класти начинку просто зверху.кабачок почистила, нарізала кільцями, посолила, залишила в мисці щоб дали сік (його треба злити).

Тим часом займуся овочами. Цибулю, моркву, перець порізала, загасила на маслі, додала помідор, сіль, перець, травички. Змішала з відвареним рисом і горошком. Начинка готова.

Кабачки відстоялися, підсмажила їх, обвалюючи в борошні до напівготовності. Борошно вбирає соус, пов’язує всі інгредієнти і надає особливий смак.збираю в керамічну форму: кабачки, начинка, заливаю сметаною, перемішаної з кетчупом, посипаю тертим сиром. У духовку на 20 хвилин при 200 с.

Запіканка з цукіні з фаршем від avi

  • 400г фаршу
  • 2 кабачка цукіні
  • 1 стебло цибулі порею (біла частина)
  • 1 велика морква
  • 200г сметани
  • 1 помідор або 100г томатів у власному соку (кубиками)
  • 100г сиру (у мене була моцарелла)
  • сіль

Кабачок і моркву очистити і нарізати тонкими кружечками (я терла на спеціальній тертці). Укласти моркву і кабачок в глибоке блюдо, посолити і добре перемішати. Дати настоятися, щоб кабачок дав сік.цибулю нарізати тонкими кільцями і обсмажити на сковороді разом з фаршем до напівготовності, посолити. Заправка: з’єднати сметану і томати (я брала у власному соку, порізані кубиками) трохи посолити і добре перемішати. Взяти форму для запікання, викласти: 1 шар половина кабачка 2 шар половина моркви 3 шар фарш з цибулею 4 шар морква 5 шар кабачок залити запіканку заправкою і відправити в духовку, розігріту до 200 c хвилин на двадцять п’ять. Дістати запіканку, посипати її сиром і поставити в духовку ще хвилин на 10 (поки сир не придбає гарний відтінок).

Кабачки запечені від kat_andrew

  • 1 кг кабачків
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 3 яйця
  • 200г бринзи
  • 100г рослинного масла
  • сіль, перець за смаком

Кабачки вимити, очистити (я не очищала, тому що кабачки молоді) і нарізати кружечками. Дрібно нарізати зелену цибулю і укласти його не деко. Зверху укласти кабачки так, щоб кожен наступний гурток лягав на частину попереднього. Злегка посолити і поперчити.

Збити яйця і змішати з натертою бринзою. Цю суміш укласти на кабачки. Залити рослинним маслом і запекти в духовці при 170 градусах 30-40 хвилин.

Ароматна запіканка з цукіні з сиром від беляна

на 4 порції:

  • 1 цибулина
  • 450г помідорів
  • 3 маленьких цукіні
  • 200 г сиру гауда
  • 2 ст. Л. Рослинного масла
  • 700г м’ясного фаршу
  • 2 ст. Л. Томатної пасти
  • 2 яйця
  • 200г сметани
  • сіль, перець, спеції
  • 1 ч. Л. Вершкового масла
  • зелень

Лук нашаткувати кубиками, помідори нарізати кружальцями товщиною 1 см, сир скибочками по 0.5 см, цукіні на крупній тертці.лук пасерувати на рослинній олії 5 хвилин, додати фарш, обсмажити до розсипчастого стану. Розмішати в ньому спочатку томатну пасту, потім викласти цукіні, перемішати все. Форму для запікання змастити вершковим маслом і заповнити м’ясним фаршем, розрівняти і залити сумішшю яєць зі сметаною (яйця злегка збити зі сметаною, посолити і поперчити). Викласти на сметану з яйцями шар помідорів, зверху сир. Запікати в духовці 20 хвилин при 180 градусах. Прикрасити зеленню. Фарш беру яловичий. Кабачки (не обязателмно цукіні) тру в комбайні на тертці для дерунів, тоді їх взагалі не видно в фарші, просто він соковитий і смачний стає. Сир купую будь-який твердий, і тру на крупній тертці. Зверху посипаю ще італійськими травами. Дуже смачна страва виходить. Особливо на другий день, коли постоїть в холодильнику.

Запечені цукіні з м’ясом і грибами від viku

  • 3 небольштх кабачка молочної стиглості або два кабачка цукіні
  • 400г пісного фаршу (нежирна свинина, або телятина, або навпіл того і іншого)
  • 300г лисичок (або будь-яких грибів)
  • 200 мл вершків 20% жирності
  • 2 гілочки селери
  • невелика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • орегано
  • базилік
  • кріп
  • тертий пармезан

Кабачки нарізати тонкими смужками (бажано скористатися слайсером, щоб “стрічки” були однієї товщини).цибулю порізати дрібним кубиком, часник порубати, лисички почистити і промити під проточною водою (недовго). На сковорідку налити оливкову олію, обсмажити спочатку цибулю з часником, потім додати гриби і припускати на невеликому вогні 20 хвилин. У цибульно-грибну масу, злегка остигнула (не гарячу!) додати фарш, сіль, перець, трави і ретельно перемішати. У вогнетривку форму покласти по спіралі спочатку кабачки, потім “приліпити” фарш, потім знову кабачки, потім фарш. І так до тих пір, поки в сtрединку влізе тільки скручений листочок кабачка. Залити все це вершками, посипати пармезаном і поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.

Запіканка кабачкова з адигейським сиром від viku

Чудово: просто, швидко, недорого і дуже смачно. Принципово-сир саме розсільний! цю запіканку роблю тепер постійно.

  • 2-3 середніх кабачка (у мене цукіні)
  • 300г адигейського сиру (я брала звичайний сир ропні)
  • 2 яйця
  • 0,5 склянки кефіру
  • 150г борошна
  • 2 ст. Л. Рослинного масла
  • 1 ч. Л. Соди
  • сіль, перець

для соусу:

  • 500 мл сметани
  • по пів-пучка петрушки, кропу, черемші (взагалі зелень на свій смак)
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль

Яйця збити з сіллю і перцем, влити теплий кефір, масло. Додати натерті крупно кабачки, раскрошеннй сир і борошно з содою. Форму змастити маслом, присипати борошном і викласти масу.запікати при 180 40 хвилин. Дуже смачно з помідорами і соусом.для нього просто смолола зелень з часником і сіллю в блендері і змішала зі сметаною.

Кабачки, запечені з помідорами і сиром від y-agodka

Шар кабачків, на них шар помідорів, залити сумішшю з майонезу, сметани, часнику і кропу, посипати тертим сиром.

міраж (06/06/2016)

Катель_

Ну, по-перше, рецепти різного ступеня складності. По-друге, для тих, хто готує з цим маслом, не проблема приготувати саме з цим маслом. По-третє, можна замінити звичайним топленим))