грибний салат — відмінна альтернатива м’ясним закускам. Виглядає він презентабельно, дуже поживний, а аромат і смак смажених печериць не залишать байдужими навіть самих вибагливих людей. Скористайтеся рецептом вишуканого салату з грибів, здивуйте близьких і гостей.
Грибний салат: рецепт
Гриби практично не поступаються за поживністю м’яса. Якщо їх правильно приготувати і з’єднати з іншими овочевими компонентами, то вийде чудовий салат з грибів.
Якщо хочете урізноманітнити щоденне меню або приготувати щось новеньке на новорічний стіл, шукаєте смачні салати, вивчіть рецепт і технологію приготування салату з печерицями.
Ці гриби-доступний продукт за демократичною ціною. Їх легко придбати, а ще простіше приготувати з них найсмачніші салати. Рецепт одного з них до послуг справжніх кулінарів-експериментаторів.
Для приготування апетитного салату з грибами знадобиться такий набір продуктів:
- печериці — 1 кг;
- ріпчаста цибуля — 4 шт.;
- середня морква — 4 шт.;
- курячі яйця — 4 шт.;
- консервована кукурудза-150-170 г;
- кріп, листя салату.
Для термічної обробки овочів знадобиться рослинне і вершкове масло, а для заправки — майонез, сметана або йогурт.
читайте також: салат “лісова галявина«: рецепт покроковий
Як приготувати грибний салат» пальчики оближеш”
Салат зі смаженими грибами готується елементарно і швидко. Дотримуйтесь описаної технології – і результат буде чудовим:
крок 1. підготовка овочів і зелені:
- помийте печериці і наріжте тонкими пластинками;
- очистіть і помийте моркву і цибулю;
- цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці;
- дрібно нарубати кріп.
крок 2. відваріть яйця, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Наріжте кубиками.
крок 3. обсмажуємо овочі таким чином:
- печериці викладіть на суху, добре розігріту сковорідку і смажте до тих пір, поки не випарується зайва волога. Додайте 1-2 ст. Л. Вершкового масла і підрум’яньте, посоліть і поперчіть;
- на рослинній олії обсмажте цибулю. Викладіть його на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир;
- на цій же сковороді обсмажте моркву.
крок 4. у глибокій ємності з’єднайте печериці з морквою і цибулею, висипте туди подрібнені яйця і зелень, додайте консервовану кукурудзу. Перемішайте все ретельно і заправте майонезом або сметаною.
Перед подачею викладіть блюдо листям салату, а зверху-гіркою овочевий мікс, прикрасьте гілочками зелені.
На приготування цього смачного салату в середньому витратите 40 хвилин. Він не вимагає якихось додаткових навичок. Поєднання продуктів, представлених в салаті, оптимально: клітковина і білкові продукти. Тому салат поживний і легко засвоїться організмом.
А які салати з грибів готуєте ви?
читайте також: новорічні салати без майонезу: рецепти