грибний салат — відмінна альтернатива м’ясним закускам. Виглядає він презентабельно, дуже поживний, а аромат і смак смажених печериць не залишать байдужими навіть самих вибагливих людей. Скористайтеся рецептом вишуканого салату з грибів, здивуйте близьких і гостей.

Грибний салат: рецепт

Гриби практично не поступаються за поживністю м’яса. Якщо їх правильно приготувати і з’єднати з іншими овочевими компонентами, то вийде чудовий салат з грибів.

Якщо хочете урізноманітнити щоденне меню або приготувати щось новеньке на новорічний стіл, шукаєте смачні салати, вивчіть рецепт і технологію приготування салату з печерицями.

Ці гриби-доступний продукт за демократичною ціною. Їх легко придбати, а ще простіше приготувати з них найсмачніші салати. Рецепт одного з них до послуг справжніх кулінарів-експериментаторів.

Для приготування апетитного салату з грибами знадобиться такий набір продуктів:

  • печериці — 1 кг;
  • ріпчаста цибуля — 4 шт.;
  • середня морква — 4 шт.;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • консервована кукурудза-150-170 г;
  • кріп, листя салату.

Для термічної обробки овочів знадобиться рослинне і вершкове масло, а для заправки — майонез, сметана або йогурт.

читайте також: салат “лісова галявина«: рецепт покроковий

Як приготувати грибний салат» пальчики оближеш”

Салат зі смаженими грибами готується елементарно і швидко. Дотримуйтесь описаної технології – і результат буде чудовим:

крок 1. підготовка овочів і зелені:

  • помийте печериці і наріжте тонкими пластинками;
  • очистіть і помийте моркву і цибулю;
  • цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці;
  • дрібно нарубати кріп.

крок 2. відваріть яйця, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Наріжте кубиками.

крок 3. обсмажуємо овочі таким чином:

  • печериці викладіть на суху, добре розігріту сковорідку і смажте до тих пір, поки не випарується зайва волога. Додайте 1-2 ст. Л. Вершкового масла і підрум’яньте, посоліть і поперчіть;
  • на рослинній олії обсмажте цибулю. Викладіть його на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир;
  • на цій же сковороді обсмажте моркву.

крок 4. у глибокій ємності з’єднайте печериці з морквою і цибулею, висипте туди подрібнені яйця і зелень, додайте консервовану кукурудзу. Перемішайте все ретельно і заправте майонезом або сметаною.

Перед подачею викладіть блюдо листям салату, а зверху-гіркою овочевий мікс, прикрасьте гілочками зелені.

На приготування цього смачного салату в середньому витратите 40 хвилин. Він не вимагає якихось додаткових навичок. Поєднання продуктів, представлених в салаті, оптимально: клітковина і білкові продукти. Тому салат поживний і легко засвоїться організмом.

А які салати з грибів готуєте ви?

читайте також: новорічні салати без майонезу: рецепти