рогалики з повидлом — домашня випічка з дріжджового тіста і кисло-солодкою начинкою. Десерт не найлегший у приготуванні, але результат того вартий. Пропонуємо покроковий рецепт рогаликів.

Рецепт рогаликів: інгредієнти

Хлібобулочні вироби у формі півмісяця готували пекарі ще в xii столітті. Рогалик став “прабатьком” круасана. Рогалики з різним тестом і начинками печуть у всіх європейських країнах і на сході.

Існує легенда, що після невдалого вторгнення турків до австрії віденський кулінар спік солодкість у вигляді півмісяця. Рогалик символізував знак на прапорі противника. Так австрійці ніби з’їли туреччину.

Рогалики, рецепт яких складається з простих інгредієнтів, послужать апетитним сніданком разом з какао або чаєм.

Ароматні ніжні рогалики виходять з дріжджового тіста. Для їх приготування знадобляться такі продукти:

  • 5 ст. Борошна;
  • 30 г свіжих або 1 ч. Л. Сухих дріжджів;
  • 0,3 л молока;
  • 3 ст. Л. Соняшникової олії;
  • 3 ст. Л. Цукру;
  • 1/3 ч. Л. Солі;
  • 4 яйця;
  • 500 г повидла.

читайте також: яблучний пиріг з дріжджового тіста в духовці: рецепт

Опара, приготована в два етапи, дозволяє випікати повітряні вироби. Повидло для рогаликів використовуйте густе, щоб начинка не витікала. Дріжджі і борошно купуйте якісні, інакше тісто може не підійти.

Як приготувати рогалики з повидлом на дріжджах

Щоб спекти рогалики на дріжджах, дотримуйтесь докладної інструкції. Готуйте тісто так:

  1. розчиніть дріжджі в теплому молоці.
  2. додайте столову ложку цукру і 4 ст.л. Борошна, розітріть грудочки.
  3. залиште опару в теплому місці, щоб підійшла. Досить 40 хвилин.
  4. потім в піднялася масу додайте два яйця, збитих з іншим цукром і сіллю, влийте соняшникову олію.
  5. борошно пропустіть через сито 3 рази і повільно введіть в опару, замішуючи руками.
  6. залиште тісто в теплі на годину.

Коли тісто підійшло, посипте борошном широку дошку або підготовлену поверхню столу і приступайте до формування випічки. Алгоритм дій такий:

  1. розділіть тісто на 20 однакових шматочків. З них розкачайте коржі.
  2. один край коржа поріжте на смужки, на другий викладіть столову ложку повидла.
  3. щільно загорніть рогалик, зліпивши краю.
  4. повторіть також з кожним коржем.
  5. рогалики викладіть на деко з пергаментом і дайте їм постояти півгодини при кімнатній температурі.
  6. тим часом збийте два яйця і розігрійте духовку до 180 °с.
  7. змастіть кожен рогалик яйцем і відправляйте випікатися на 30 хвилин.

Готову випічку посипте цукром або цукровою пудрою. Приємного апетиту!

читайте також: «зебра»: пиріг на кефірі