незважаючи на то що весна в самому розпалі, домочадці не відмовляються від улюбленого олів’є. Це ситне блюдо прекрасно підійде як для святкового, так і буденного меню. Розповімо, як приготувати олів’є з урахуванням появи свіжих сезонних овочів.

Салат олів’є: рецепт зі свіжим огірком

Олів’є — страва, яка, здається, ніколи не втратить своєї актуальності. Простота його приготування, доступність продуктів і енергетична цінність привертають багатьох господинь, яким потрібно досхочу нагодувати сім’ю.

Салат олів’є має стандартний набір інгредієнтів. У ньому обов’язково поєднуються овочеві компоненти і м’ясна складова. Весняний сезон дарує господиням відмінну можливість зробити це блюдо більш легким, апетитним, доповнивши рецепт олів’є свіжими овочами — огірками.

Всі, хто пробував цей салат, знають, що особливий смак йому надає поєднання квашених або маринованих огірків і м’яса. Тому багато хто побоюється замінювати їх свіжими побратимами, оскільки може істотно змінитися смак.

Пропонуємо зробити олів’є, рецепт якого дає можливість збалансувати смакові відчуття. Для такого салату знадобиться:

  • куряче філе або ковбаса — 350 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • велика морква-1 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • зелень (кріп, петрушка, цибуля) — по 1 пучку.
  • свіжі огірки — 2 шт.;
  • консервований горошок — 150 г.

Для заправки використовуйте майонез. Зверніть увагу, що соковиті огірки будуть давати сік, тому використовуйте мінімальну кількість майонезу. На представлене кількість інгредієнтів досить п’яти столових ложок.

Не забувайте про сіль і перець. Додайте ці приправи, орієнтуючись на власний смак.

читайте також: салати швидкого приготування на свято

Як приготувати олів’є

Пропонуємо приготувати цю страву з ранніх овочів. Попередньо замочіть в холодній воді бульби картоплі, моркву і огірки на 20 хвилин.

Далі робіть так:

  1. в окремій каструлі поставте варитися яйця. Через 8 хвилин після закипання води можете вимикати вогонь і перекладати їх в холодну воду.
  2. відваріть овочі. Філе звариться в злегка підсоленій воді протягом 20-25 хвилин.
  3. після того як овочі, яйця, м’ясо охолонуть, поріжте їх кубиками.
  4. наріжте кубиками і свіжі огірки. Якщо відмовилися від попереднього замочування цього овоча, тоді очистіть від шкірки.
  5. у глибокій ємності змішайте овочеві компоненти і м’ясо (або ковбасу).
  6. порубати зелень і висипте її в салат.
  7. додайте заправку і перемішайте.

Такий салат слід з’їдати відразу ж після приготування, щоб овочі не стекли. Тому розраховуйте порції, які домочадці зможуть подужати за один присід.

Свіжий огірок в поєднанні з іншими овочами і зеленню надає особливий легкий смак салату олів’є. Його аромат наповнюється свіжістю, що передає настрій весни.

читайте також: салати: легкі рецепти святкові