На святковий стіл крім різних салатів і закусок завжди прийнято ставити м’ясну нарізку. Звичайно, в ній переважають різні види ковбас, про якість яких можна посперечатися. Чим же тоді можна замінити ковбасу, так щоб при цьому ще можна було зробити це і швидко, і просто? рекомендую приготувати пасту з курячої грудки в духовці. Повірте, в приготуванні немає нічого складного. І з цим впорається навіть початківець кулінар, хоча є і деякі хитрощі.

Куряча пастрома, як і буженина, дуже смачна закуска. Приготована в духовці, у неї виходить соковите і ніжне м’ясо, і апетитна рум’яна скоринка зверху. Єдине, може комусь страва здасться слабосоленим. Так це цілком можна виправити, додавши побільше солі в маринад.

Щоб м’ясо при нарізці не розпадалося, перед маринуванням обв’яжіть його нитками. Так шматочки філе склеяться між собою, і при нарізці у вас вийдуть акуратні скибочки. Звичайно, для маринування в цьому випадку буде потрібно трохи більше часу. Але результат вас порадує.

Пастрома з курячої грудки в духовці в домашніх умовах

Це блюдо з розряду «корисне харчування». Пастрома-це запечене в духовці куряче м’ясо, просочене смачним маринадом. Низькокалорійне блюдо виходить набагато смачніше магазинних делікатесів з шкідливими добавками. Вона цілком замінить ковбасу при приготуванні бутербродів на сніданок, для перекусів на дачі або в поході. Готову страву буде набагато смачніше, якщо подати його на стіл в холодному вигляді, та ще з брусничним соусом. Готується простіше простого. Приготувавши хоча б один раз за цим рецептом, ви потім будете запікати курячу грудку тільки так.

інгредієнти

  • куряча грудка-2 шт. (філе – 4 шт.)
  • вода звичайна – 200 мл
  • сіль-1 десертна ложка (або 2 ч. Л.)

Для маринаду

  • зернова гірчиця – 1 ч. Л.
  • мелений коріандр – 0,5 ч. Л.
  • солодка паприка – 0,5 ч. Л.
  • мед – 1 ч. Л.
  • лимонний сік – 1 ч. Л.
  • рослинна олія-1 ч. Л.

Також на свій смак ви можете додати інші спеції, смак яких вам найбільше подобається. Наприклад, мускатний горіх, гранульований часник, мелений перець.

Як приготувати пасту з курячого філе в духовці

Крок 1. Щоб пастрома вийшла соковитою, грудку необхідно правильно підготувати. Необхідно перш за все відокремити філе від кістки, прибрати залишки жиру і плівочки. М’ясо промиваємо, а потім обсушуємо паперовим рушником.

У миску наливаємо склянку води кімнатної температури. Додаємо в неї сіль і ретельно розмішуємо, щоб кристали розчинилися.

Потім в сольовий розчин опускає філе. При цьому дивимося, щоб воно було повністю занурене в розчин.

Замість води можна замочити філе в солоному молоці, буде ще смачніше.

За рахунок того, що грудка стане соковитою, вона в цей час наситить в себе водичку, вона ще й просолиться. Ми залишаємо м’ясо в сольовому розчині на 1,5-2 години.

Крок 2. У маленькій мисочці змішуємо

  • 1 ч л. Зернової гірчиці,
  • 0,5 ч. Л. Меленого коріандру,
  • 0,5 ч. Л. Солодкої паприки,
  • 1 ч. Л. Меду,
  • 1 ч. Л. Лимонного соку
  • 1 ч.л. Рослинного масла.

Все перемішуємо ретельно, щоб всі компоненти змішалися і вийшла однорідна маса.

Крок 3. Дістаємо грудку з сольового розчину і ретельно витираємо паперовим рушником.

Складаємо філе “валетом”, тобто до товстого кінця однієї грудки прикладаємо тонкий кінець інший. Там, де була шкура, буде верх. Якщо якесь м’ясо випадає назовні, заправте його всередину.

Зараз потрібно постаратися і зв’язати обидва шматки філе разом, щоб у готового страви була цікава і красива форма. Для цього скористайтеся звичайною ниткою для шиття. Ви можете перев’язати, як це зроблено на зображенні, або просто по спіралі обмотати обидва шматки. А в кінці зв’язати кінці ниток.

Такий спосіб з’єднання хороший тим, що готова пастрома при нарізці не буде розпадатися на шматочки. Шматочки в цьому випадку всередині просто склеяться між собою. Хоча цей пункт необов’язковий. Ви можете замаринувати і запекти кожне філе окремо.

Крок 4. Тепер підготовленим маринадом обмазуємо рулет з усіх боків. Спеції його відмінно просочать, а мед додасть красиву рум’яну скоринку. Ми залишаємо маринуватися м’ясо на 1,5-2 години в холодильнику. А якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то залиште на більший час або навіть на ніч.

Крок 5. Перекладаємо рулет в форму для запікання, змащену маслом. Якщо ви не хочете потім відмивати форму, то дно застеліть фольгою або пекарської папером, тільки теж попередньо їх змастіть невеликою кількістю масла.

Запікаємо пастрому в попередньо розігрітій до 200ºс духовці протягом 20-25 хвилин. Готовність можна перевірити, встромивши в нього дерев’яну паличку. З готового м’яса буде витікати прозорий сік.

Дуже важливо! після закінчення запікання залиште пасту в вимкненій духовці, щоб страва повільно остигало. Тоді все соки залишаться всередині, а готову страву вийде соковитим і ніжним.

Калорійність пастроми з курячої грудки

Не бійтеся готувати пастрому, хто стежить за своєю вагою. Калорійність запеченої грудки на 100 г готового продукту становить всього 113 ккал. А спеції, які ви додаєте в маринад мають абсолютно низьку калорійність, та й в тій кількості, що зазначено в рецептурі, це абсолютно мало.

Крім того, це цілком дієтичний продукт і його можна вживати в їжу хворим на серцево-судинні хвороби, цукровий діабет та ін.

Пастрома зі свинини в домашніх умовах

У вигляді холодної закуски – пастрома зі свинини відмінний м’ясний делікатес, який буде дуже до речі на новорічному столі. Її можна просто нарізати або приготувати з нею бутерброди, канапе або навіть додати в салати. Її приготування не займе багато зусиль. А для запікання потрібно приблизно 40-45 хвилин при температурі 230 градусів і ще 5-6 годин, щоб вона повільно охолола в духовці. Тому готуючи страву до свята, його приготуванням краще зайнятися з вечора.

інгредієнти

  • свинина (краще взяти корейку або карбонад) – 1,2 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. Л.
  • солодка паприка – 1 ст. Л.
  • прованські трави – 1 ст. Л.
  • суміш перців – 1 ст. Л.
  • гірчиця в зернах – 1 ст. Л.
  • мед – 1 ст. Л.
  • яблучний оцет – 1 ст. Л.
  • оливкова олія-3 ст. Л.

Готувати страву дуже просто, а як-подивіться в короткому відео.

Дорогі друзі! якщо ви ще ніколи не готували це смачне і ніжне куряче м’ясо – рекомендую спробувати. Це дуже смачно і корисно! приготувавши один раз за цим рецептом, ви потім будете готувати пасту тільки так.

Смачного!