складання щоденного меню для сім’ї – завдання непросте. Про це знають всі господині. Обов’язкова складова обіду або вечері — страва з м’яса. Однак не завжди є час, щоб згасити або засмажити курку, окіст. Тоді на допомогу прийдуть рецепти страв з фаршу, швидкі в приготуванні.

Страви з фаршу індички і курки

Фарш-винятковий напівфабрикат, який дозволяє господині проявити фантазію і приготувати смачну і ситну страву.

Страви з фаршу нічим не поступаються по ситності і поживності тим, що приготовлені з цілого шматка м’яса або курки. Однак возитися з ними доведеться менше і приготуються вони швидше.

Якщо родині набридли котлети і тефтелі, тоді господиням доведеться подумати, що приготувати з фаршу, щоб було смачно і ново.

Тим, хто зробив вибір на користь цього кулінарного продукту, знадобляться цікаві рецепти з фаршу, які можна реалізувати для сімейного та святкового застілля:

  • курячий рулет.

Для цієї страви знадобиться:

  • фарш з м’яса індички або курки-1 кг;
  • печериці — 0,5 кг;
  • цибуля-порей — 3 шт.;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • біла булка — 200 г;
  • вершки — 2 ст. Л.;
  • молоко — 100 мл.

Крім базових приправ (солі і перцю), використовуйте спеціальні приправи для курячого м’яса (базилік, хмелі-сунелі, куркуму, орегано, мускатний горіх). Для обсмажування грибів і цибулі знадобиться 50 мл рослинного масла.

Щоб скоринка на рулеті виходила рум’яної, приготуйте суміш з 4 ст.л. Кетчупу і 2 ст. Л. Сметани або 4 ст. Л. Майонезу і 2 ст. Л негострой гірчиці.

Приготування рулету складається з декількох етапів:

  1. підготовка фаршу передбачає замочування булки в теплому молоці. Після подрібніть її в блендері, додайте в фарш. Посоліть і поперчіть, додайте потрібні приправи в отриману суміш, вбийте в неї яйця і додайте вершки. Вимішайте все добре і вспушіть, піднімаючи і різко опускаючи в миску.
  2. підготовка начинки . Печериці помийте і поріжте на невеликі шматочки. У цибулі-порею використовуйте тільки білу частину. Помийте його і поріжте кільцями. Обсмажте овочі на рослинній олії.
  3. збірка рулету . На робочій поверхні розстеліть харчову плівку за розміром передбачуваного рулету. Викладіть на неї шаром в 1,5–2 см фарш. По центру гіркою висипте посмажені гриби. Згорніть плівку, з’єднайте краю. Форму змастіть маслом і перекотіть в неї рулет з плівки. Зробіть суміш для скоринки і нанесіть зверху на рулет.

Ця страва буде готове через 30 хвилин, якщо випікати його в духовій шафі при температурі 190 °с.

  • колобочки.

Це відмінна альтернатива котлеті в тісті, прекрасний варіант для перекусу або пікніка.

Щоб зробити таке апетитне блюдо, візьміть:

  • фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • листкове недріжджове тісто — 400 г.

Щоб надати неповторний смак і домогтися вишуканого аромату, використовуйте базилік або суміш прованських трав. Не забудьте про сіль і перець.

Блюдо приготуйте швидко в три кроки:

  1. у фарш вбийте 1 яйце і додайте подрібнену цибулю. Посоліть і поперчіть отриману суміш. Зробіть колобочки діаметром 3-4 см.
  2. листкове тісто наріжте на невеликі смужки по півсантиметра.
  3. обмотайте колобки смужками, викладіть їх на попередньо змащене маслом деко. Збийте яйце і змастіть їм зверху кожен колобок.

Щоб заготовки підрум’янилися, знадобиться 30 хвилин при температурі 190 °с.

  • фаршировані печериці.

Це прекрасна легка закуска, яка прикрасить святкову вечерю. Для неї знадобиться:

  • фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
  • печериці з великими капелюшками — 800 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вершковий або плавлений сир — 200 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • вершкове масло — 3 ст. Л.

Для обсмажування використовуйте рослинне масло – 100 мл.

Щоб надати особливий смак м’ясній начинці, додайте італійські трави. Така закуска готується швидко:

  1. помийте гриби і видаліть ніжки. Капелюшки викладіть на деко. Попередньо застеліть його пергаментом і змастіть вершковим маслом.
  2. грибні ніжки подрібніть і обсмажте разом з цибулиною на сковороді.
  3. додайте до них фарш. Обсмажте начинку, збагатите смак, додавши сіль, перець і інші приправи.
  4. змішайте фарш з вершковим сиром. Якщо використовуєте плавлений сир, то натріть на тертці.
  5. викладіть по 1-2 ст. Л. Начинки в кожну грибну капелюшок.
  6. натріть твердий сир і присипте капелюшки зверху.

Для випікання цієї страви рекомендують виставити температуру 200 °с.для доведення до готовності досить 15 хвилин. Ці страви урізноманітнюють святкове і буденне меню.

читайте також: прості страви з м’яса в духовці

Що можна приготувати з фаршу на вечерю швидко

Якщо необхідно щось швидко приготувати на вечерю, то страви з фаршем будуть до речі.

Ось оригінальні рецепти, які легко реалізувати за короткий час:

  • фаршировані черепашки (конкільйони) або трубочки (каннеллоні).

Це ситне і апетитне блюдо, в якому реалізовано улюблене всіма поєднання макаронних виробів і м’ясної начинки. Для їх приготування знадобляться спеціальні макарони-трубочки або великі черепашки і фарш з пісного м’яса — курки або індички, велика цибулина.

Для соусу, в якому слід протушкувати фаршировані черепашки, використовуйте 3 ст. Л. Томатної пасти і 300 мл води або 300 мл томатного соку. Ці компоненти змішайте з 2 ст.л. Сметани.

Технологія виготовлення проста:

  1. підготуйте фарш: додайте в нього ½ частина подрібненої цибулі, доведіть смак, додавши сіль і перець.
  2. нафаршируйте черепашки або каннеллоні.
  3. обсмажте на сковороді залишився цибулю, заправте томатною пастою, розведеною у воді або томатним соком. Додайте сметану.
  4. викладіть в соус макарони. Закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 15 хвилин.

Подаючи до столу, не забудьте присипати зверху тертим твердим сиром.

  • буріто з кукурудзою і овочами.

Для цієї страви знадобиться:

  • фарш – 700 г;
  • томати — 3 шт.;
  • кабачки, баклажани — по 2 шт.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелень (петрушка, кріп) — по 1 пучку;
  • лаваш або тортильї — 4 шт. / 12 шт.

Для пасерування використовуйте рослинне масло. Зробіть так:

  1. овочі очистіть від шкірки (томати попередньо обдайте окропом і зніміть шкірку), наріжте кубиками. Обсмажте їх в рослинному маслі. Додайте потрібну кількість солі і перцю, подрібнений часник і рубану зелень.
  2. фарш обсмажте на сковороді. Доведіть смак, додавши приправи. Змішайте його з овочами.
  3. лаваш розріжте навпіл, викладіть отриману начинку, загорніть трубочкою.

Блюдо готове, подавайте до столу. Є слід негайно, інакше основа раскиснет.

  • запіканка з пенне (трубочки-пір’я) з фаршем.

Для цієї страви знадобиться:

  • фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
  • пенне — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • томатний сік — 400 мл;
  • пармезан, моцарелла — по 200 г;
  • приправи — за смаком;
  • рослинна олія — 50 мл.

На приготування такої страви витратите від сили 20-30 хвилин. За цей час виконайте такі дії:

  1. у підсолену киплячу воду викладіть макарони. Після закипання вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою.
  2. наріжте цибулю і обсмажте на сковороді, додайте до нього фарш і підрум’яньте. Не забудьте додати приправи.
  3. злийте воду з макаронів і викладіть їх в попередньо змащену маслом форму для запікання шарами: макарони — моцарелла — фарш — макарони і т. Д.
  4. підігрійте томатний сік і залийте їм запіканку.
  5. натріть пармезан на тертці і посипте зверху.

Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 190 °с.

Ці прості рецепти допоможуть господині швидко приготувати смачну і ситну вечерю.

Принадність цих страв в тому, що більшість інгредієнтів легко замінити. Вибирайте доступні овочі та сири, макаронні вироби, щоб приготувати апетитні страви з фаршем.

читайте також: страви з курки прості і смачні