складання щоденного меню для сім’ї – завдання непросте. Про це знають всі господині. Обов’язкова складова обіду або вечері — страва з м’яса. Однак не завжди є час, щоб згасити або засмажити курку, окіст. Тоді на допомогу прийдуть рецепти страв з фаршу, швидкі в приготуванні.
Страви з фаршу індички і курки
Фарш-винятковий напівфабрикат, який дозволяє господині проявити фантазію і приготувати смачну і ситну страву.
Страви з фаршу нічим не поступаються по ситності і поживності тим, що приготовлені з цілого шматка м’яса або курки. Однак возитися з ними доведеться менше і приготуються вони швидше.
Якщо родині набридли котлети і тефтелі, тоді господиням доведеться подумати, що приготувати з фаршу, щоб було смачно і ново.
Тим, хто зробив вибір на користь цього кулінарного продукту, знадобляться цікаві рецепти з фаршу, які можна реалізувати для сімейного та святкового застілля:
- курячий рулет.
Для цієї страви знадобиться:
- фарш з м’яса індички або курки-1 кг;
- печериці — 0,5 кг;
- цибуля-порей — 3 шт.;
- курячі яйця — 2 шт.;
- біла булка — 200 г;
- вершки — 2 ст. Л.;
- молоко — 100 мл.
Крім базових приправ (солі і перцю), використовуйте спеціальні приправи для курячого м’яса (базилік, хмелі-сунелі, куркуму, орегано, мускатний горіх). Для обсмажування грибів і цибулі знадобиться 50 мл рослинного масла.
Щоб скоринка на рулеті виходила рум’яної, приготуйте суміш з 4 ст.л. Кетчупу і 2 ст. Л. Сметани або 4 ст. Л. Майонезу і 2 ст. Л негострой гірчиці.
Приготування рулету складається з декількох етапів:
- підготовка фаршу передбачає замочування булки в теплому молоці. Після подрібніть її в блендері, додайте в фарш. Посоліть і поперчіть, додайте потрібні приправи в отриману суміш, вбийте в неї яйця і додайте вершки. Вимішайте все добре і вспушіть, піднімаючи і різко опускаючи в миску.
- підготовка начинки . Печериці помийте і поріжте на невеликі шматочки. У цибулі-порею використовуйте тільки білу частину. Помийте його і поріжте кільцями. Обсмажте овочі на рослинній олії.
- збірка рулету . На робочій поверхні розстеліть харчову плівку за розміром передбачуваного рулету. Викладіть на неї шаром в 1,5–2 см фарш. По центру гіркою висипте посмажені гриби. Згорніть плівку, з’єднайте краю. Форму змастіть маслом і перекотіть в неї рулет з плівки. Зробіть суміш для скоринки і нанесіть зверху на рулет.
Ця страва буде готове через 30 хвилин, якщо випікати його в духовій шафі при температурі 190 °с.
- колобочки.
Це відмінна альтернатива котлеті в тісті, прекрасний варіант для перекусу або пікніка.
Щоб зробити таке апетитне блюдо, візьміть:
- фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
- цибуля — 1 шт.;
- яйце — 2 шт.;
- листкове недріжджове тісто — 400 г.
Щоб надати неповторний смак і домогтися вишуканого аромату, використовуйте базилік або суміш прованських трав. Не забудьте про сіль і перець.
Блюдо приготуйте швидко в три кроки:
- у фарш вбийте 1 яйце і додайте подрібнену цибулю. Посоліть і поперчіть отриману суміш. Зробіть колобочки діаметром 3-4 см.
- листкове тісто наріжте на невеликі смужки по півсантиметра.
- обмотайте колобки смужками, викладіть їх на попередньо змащене маслом деко. Збийте яйце і змастіть їм зверху кожен колобок.
Щоб заготовки підрум’янилися, знадобиться 30 хвилин при температурі 190 °с.
- фаршировані печериці.
Це прекрасна легка закуска, яка прикрасить святкову вечерю. Для неї знадобиться:
- фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
- печериці з великими капелюшками — 800 г;
- цибуля — 1 шт.;
- вершковий або плавлений сир — 200 г;
- твердий сир — 150 г;
- вершкове масло — 3 ст. Л.
Для обсмажування використовуйте рослинне масло – 100 мл.
Щоб надати особливий смак м’ясній начинці, додайте італійські трави. Така закуска готується швидко:
- помийте гриби і видаліть ніжки. Капелюшки викладіть на деко. Попередньо застеліть його пергаментом і змастіть вершковим маслом.
- грибні ніжки подрібніть і обсмажте разом з цибулиною на сковороді.
- додайте до них фарш. Обсмажте начинку, збагатите смак, додавши сіль, перець і інші приправи.
- змішайте фарш з вершковим сиром. Якщо використовуєте плавлений сир, то натріть на тертці.
- викладіть по 1-2 ст. Л. Начинки в кожну грибну капелюшок.
- натріть твердий сир і присипте капелюшки зверху.
Для випікання цієї страви рекомендують виставити температуру 200 °с.для доведення до готовності досить 15 хвилин. Ці страви урізноманітнюють святкове і буденне меню.
читайте також: прості страви з м’яса в духовці
Що можна приготувати з фаршу на вечерю швидко
Якщо необхідно щось швидко приготувати на вечерю, то страви з фаршем будуть до речі.
Ось оригінальні рецепти, які легко реалізувати за короткий час:
- фаршировані черепашки (конкільйони) або трубочки (каннеллоні).
Це ситне і апетитне блюдо, в якому реалізовано улюблене всіма поєднання макаронних виробів і м’ясної начинки. Для їх приготування знадобляться спеціальні макарони-трубочки або великі черепашки і фарш з пісного м’яса — курки або індички, велика цибулина.
Для соусу, в якому слід протушкувати фаршировані черепашки, використовуйте 3 ст. Л. Томатної пасти і 300 мл води або 300 мл томатного соку. Ці компоненти змішайте з 2 ст.л. Сметани.
Технологія виготовлення проста:
- підготуйте фарш: додайте в нього ½ частина подрібненої цибулі, доведіть смак, додавши сіль і перець.
- нафаршируйте черепашки або каннеллоні.
- обсмажте на сковороді залишився цибулю, заправте томатною пастою, розведеною у воді або томатним соком. Додайте сметану.
- викладіть в соус макарони. Закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 15 хвилин.
Подаючи до столу, не забудьте присипати зверху тертим твердим сиром.
- буріто з кукурудзою і овочами.
Для цієї страви знадобиться:
- фарш – 700 г;
- томати — 3 шт.;
- кабачки, баклажани — по 2 шт.;
- часник — 5 зубчиків;
- цибуля — 1 шт.;
- зелень (петрушка, кріп) — по 1 пучку;
- лаваш або тортильї — 4 шт. / 12 шт.
Для пасерування використовуйте рослинне масло. Зробіть так:
- овочі очистіть від шкірки (томати попередньо обдайте окропом і зніміть шкірку), наріжте кубиками. Обсмажте їх в рослинному маслі. Додайте потрібну кількість солі і перцю, подрібнений часник і рубану зелень.
- фарш обсмажте на сковороді. Доведіть смак, додавши приправи. Змішайте його з овочами.
- лаваш розріжте навпіл, викладіть отриману начинку, загорніть трубочкою.
Блюдо готове, подавайте до столу. Є слід негайно, інакше основа раскиснет.
- запіканка з пенне (трубочки-пір’я) з фаршем.
Для цієї страви знадобиться:
- фарш з м’яса курки або індички — 0,5 кг;
- пенне — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- томатний сік — 400 мл;
- пармезан, моцарелла — по 200 г;
- приправи — за смаком;
- рослинна олія — 50 мл.
На приготування такої страви витратите від сили 20-30 хвилин. За цей час виконайте такі дії:
- у підсолену киплячу воду викладіть макарони. Після закипання вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою.
- наріжте цибулю і обсмажте на сковороді, додайте до нього фарш і підрум’яньте. Не забудьте додати приправи.
- злийте воду з макаронів і викладіть їх в попередньо змащену маслом форму для запікання шарами: макарони — моцарелла — фарш — макарони і т. Д.
- підігрійте томатний сік і залийте їм запіканку.
- натріть пармезан на тертці і посипте зверху.
Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 190 °с.
Ці прості рецепти допоможуть господині швидко приготувати смачну і ситну вечерю.
Принадність цих страв в тому, що більшість інгредієнтів легко замінити. Вибирайте доступні овочі та сири, макаронні вироби, щоб приготувати апетитні страви з фаршем.
читайте також: страви з курки прості і смачні