страви зі шпинатом дуже корисні і поживні, проте не всім може подобатися його смак. Якщо ви не любите занадто прісних закусок, то дізнайтеся, як приготувати зі шпинату салат по-корейськи.
Салат зі шпинатом по-корейськи: інгредієнти
Шпинат — що це? овоч або трава?
Це однорічна трав’яниста рослина з сімейства амарантових. Його відносять до овочевої зелені.
Як приготувати шпинат, щоб він зберіг більше корисних властивостей? краще його вживати в свіжому вигляді. А можна злегка відварити, і тоді він продемонструє свою унікальну здатність — збереже яскравий зелений колір.
Щоб приготувати зі шпинату салат, розрахований на 4-х персон, будуть потрібні інгредієнти в позначеному нижче кількості:
- шпинат-100 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- соєвий соус — 2 ст. Л.;
- олія рослинна (краще — кунжутна) — 100 мл;
- часник — 2 зубчики;
- сіль і перець (паприка і чорний гострий) — за смаком;
- насіння кунжуту — 1 ч. Л.
Щоб салат зі шпинату вийшов не тільки смачним, але і добре виглядав, необхідно вибрати якісний продукт.
Простежте, щоб колір свіжого листя був яскраво-зеленого насиченого відтінку. Свіже листя трохи хрумтять при переламуванні, вони не повинні мати неприємного запаху гнилі.
читайте також: шпинат: що це таке
Як готувати салат зі шпинату по-корейськи
Особливість салатів по-корейськи — пікантний смак страв. Практично всі закуски включають соєвий соус і спеції.
Ознайомтеся з описом, як готувати салат зі шпинатом за корейським рецептом:
- промийте шпинат і видаліть зайві стебла.
- закип’ятіть воду, посоліть і пробланшируйте в ній шпинат протягом 30-ти секунд.
- вийміть шпинат з окропу і промийте холодною водою. Відіжміть руками і перекладіть в салатницю. Якщо листя великі, то розріжте їх навпіл.
- на розігріту сковороду налийте масло, прогрійте і викладіть порізану цибулю.
- обсмажте цибулю до золотистого кольору, посипте спеціями.
- висипте цибулю до шпинату, вилийте туди ж масло з сковороди.
- заправте салат соєвим соусом, посоліть (при необхідності), видавіть через прес часник (за бажанням).
- зверху посипте салат насінням кунжуту і збризніть соком лимона.
Страви зі шпинату добре йдуть як гарнір до м’ясних страв і рису.
Якщо споживати шпинат разом з білковими стравами, то це підвищує засвоюваність продуктів.
Приготуйте пікантний салат по корейському рецептом вам він неодмінно сподобається!
читайте також: шпинат: рецепти для дітей