Якщо вам потрібен сніданок, який надовго забезпечить відчуття ситості, кращим варіантом може бути вівсянка!

В результатах нового невеликого дослідження, опублікованого в Журналі Американського коледжу харчування», виявлено, що споживання натуральної вівсянки на сніданок призводить до найбільш повного почуттю насичення і зменшення бажання є чотири години потому, якщо порівнювати з готової до вживання злакової суміші на основі вівса.

Дослідження проведене вченими з Університету штату Луїзіана і Біомедичного дослідницького центру в Пенингтоне, США. У ньому брали участь 48 осіб. Деякі учасники споживали вівсянку після утримання від їжі попереднім ввечері і вночі, а потім чекали тиждень, щоб знову провести досвід з утриманням, після якого їли готову злакову суміш. Інша частина учасників робила те ж саме, але вживали на завтра вівсяні пластівці. Обидві порції, як злаків, так і натуральній вівсянки, містили 363 кілокалорії (250 кілокалорій від злаків і 113 кілокалорій від молока). Через чотири години після сніданку учасники дослідження повідомляли про відчуття голоду, насичення, «задоволення» і бажання знову поїсти. Вчені виявили, що порівняно з готовою злакової сумішшю вживання вівсянки призводило до більш повного почуттю насичення і зменшення голоду. У вівсянці міститься більше розчинних волокон, ніж у готовій злакової суміші. Вчені відзначили, що цей вид волокон є найбільш насыщающим.

ДЖЕРЕЛО