Зима за вікном в самому розпалі, а це означає, що гарячі перші страви ще надовго залишаться нашими супутниками. Урізноманітнити свою обідню трапезу вам допоможе наша стаття, в ній зібрані рецепти смачних і корисних супів-пюре. До того ж, їх дуже просто і швидко готувати, а це обов’язково оцінять зайняті сучасні господині.

Якщо ви готуєте морквяний суп-пюре, але хочете його трохи урізноманітнити, рецепт норвезького фудблогера Анжеліки Зоркиной як раз для вас. Вона пропонує доповнити суп приправами і хрустким нутом.

Інгредієнти:
Морква – 700 гр
Цибулина – 1 шт
Нут – 1 банку, 300 гр
Часник – 2 зубчики
Сік лимона – 1 год л
Куркума – 1/2 год л
Сіль, перець за смаком
Вода або бульйон – 2 л
Рослинне масло – 1 ст л
Чебрець

Для хрусткого нуту:
Нут – 1 банку
300 гр
Рослинне масло – 1 ст л
Порошок паприки – 1 год л
Сіль морська – 1/2 год л

Приготування:
1. Спочатку приготуємо хрусткий нут. Для цього зливаємо рідину з банки з нутом, потім просушуємо його, висипавши на паперовий рушник. Пересипаємо нут на застелений пекарської папером деко. Масло змішуємо з паприкою і сіллю. Поливаємо цією сумішшю нут і гарненько перемішуємо. Готуємо на середньому рівні в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Будьте обережні, нут при запіканні “стріляє”.

2. Поки нут готується – варимо суп. Цибулю і моркву нарізаємо дрібними кубиками і пасеруємо на оливковій олії близько 5 хвилин. У киплячу воду кладемо нут, пасеровані овочі, куркуму, сіль. Варимо до готовності овочів (близько 7 хвилин). Пюрируем овочі занурювальним міксером, додаємо часник, сік лимона. Даємо закипіти і відставляємо з плити.

Подаємо суп з хрустким нутом і чебрецем.

Быстрый обед: рецепты ароматных супов-пюре

Рецепт крем-суп із стручкової квасолі, молодого шпинату і цибулі порею пропонує фудфотограф Анастасія Матвєєва. Цей суп підійде для меню тих, хто поститься, так і всіх тих, хто просто хоче чого-небудь легше на обід.

Інгредієнти:

Для овочевого бульйону:
1 цибулина
Стебло цибулі порей
3-4 листочків лаврушки
Кілька горошин запашного перцю

Для супу:
500 гр замороженої стручкової квасолі
3 картоплини
100 г молодого шпинату

Приготування:
1. Опускаємо цибулю на ріпку (цілий або розрізаний навпіл), стебло порею, очищений і порізаний кубиками картоплю і спеції в 2-2,5 л води, доводимо до кипіння і варимо ще 15-20 хвилин. Витягуємо цибулину, лавровий лист і перець. Цибуля порей та картоплю залишаємо, до них закидаємо квасоля і варимо ще хвилин 5-7, бульйон знову повинен закипіти і потрібно моторний ще пару хвилин, але не давати квасолі втратити свій колір.

2. Додаємо в суп сіль за смаком і кладемо шпинат, щоб він буквально кілька секунд побіг окропом. Після цього готовий суп подрібнюємо заглибним блендером і подаємо.

Це блюдо підійде всім, хто постить. А поза поста супчик буде смачно подати зі сметаною або навіть додати вершки.

Быстрый обед: рецепты ароматных супов-пюре

Рецепт томатного супу від фудфотографа Наталії Шаминой привнесе у ваш обід яскраві фарби – помідори в якості основного інгредієнта відмінно впораються з цим завданням.

Інгредієнти:
1 стебло селери
1 цибулина
1 зубчик часнику
1 ст. л. оливкової олії для смаження
400 гр консервованих томатів у власному соку
4 свіжих помідора
Сушений базилік за смаком
сіль, перець
вершки за смаком
багет для подачі

Приготування:
1. Крупно нарізати селеру, цибулю, часник подрібнити. У товстостінній каструлі на середньому вогні розігріти олію і обсмажити цибулю і часник 2-3 хвилини, потім додати селеру і обсмажувати ще 10-12 хвилин.

2. Свіжі помідори крупно нарізати, додати в каструлю. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, додати консервовані помідори у власному соку і варити хвилин 10, якщо помідори дали не дуже багато соку, можна додати води, овочевого або курячого бульйону.

3. Зняти суп з вогню, посолити-поперчити, додати базилік, гілочки чебрецю і пюрировать блендером. Коли суп трохи охолоне додати вершки за бажанням. Подавати з обсмаженою багетом.

Быстрый обед: рецепты ароматных супов-пюре

Пообідати по-французьки пропонує фудблогер Олена Тян. Вишисуаз – цибулевий крем-суп з додаванням картоплі і вершків. Цей суп можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Інгредієнти (на 4 порції):

2 стебла цибулі-порею
1 середня головка ріпчастої цибулина
2 великих картоплі
500 мл курячого бульйону
2 ст л оливкової олії
50 гр вершкового масла
1 зубчик часнику
1/2 ст жирних вершків
сіль
білий перець
щіпка мускатного горіха

Приготування:
1. У цибулі порею відрізати зелене листя. Стебло добре помити, нарізати кільцями. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати, часник подрібнити.

2. У каструлі з товстим дном нагріти оливкову олію, додати вершкове масло і покласти суміш цибулі порею, ріпчастої цибулі і часнику. Обсмажувати на середньому вогні до м’якості цибулі.

3. Картоплю почистити і порізати дрібними кубиками. Додати картоплю до цибулі і обсмажити, помішуючи, протягом 4-5 хвилин. Потім додати курячий бульйон, закрити кришкою і довести суп до кипіння. Зменшити вогонь і варити до м’якості картоплі.

4. Зняти з вогню, додати за смаком сіль, білий перець і мускатний горіх. Парирувати суп за допомогою блендера. Потім додати гарячі жирні вершки. Подавати, прикрасивши дрібно порізаним шніт-цибулею.

На випадок, якщо цих рецептів вам виявилося мало, нагадуємо про простий і смачний кремовий суп з цвітної капусти з соусом песто. Інгредієнти для нього завжди можна купити в будь-якому супермаркеті, а процес приготування не забере у вас багато часу.

Приємного апетиту!