Італійська кухня є однією з найпопулярніших у всьому світі. Апетитні спагетті, ароматна піца, соковиті равіолі — перше, що спадає на думку при згадці країни-чобітка. В Італії проживають темпераментні жителі, і вони люблять готувати з особливою пристрастю. Можливо, тому італійці викликають у нас в першу чергу гастрономічні асоціації, а симпатію до їх страв висловлює кожна друга людина на Землі.

Шеф-кухар італійської компанії Mutti підготував рецепт пасти рататуй, яка не залишить вас байдужими.

Для даної страви варто використовувати сорт пасти каватаппи, що в перекладі з італійського означає «штопор». Зазвичай цю пасту подають з соусами на основі томатів і часто поєднують з сирами, такими, як моцарелла або пармезан.


Ум отъешь: как приготовить дома жареную пасту рататуй — фирменное блюдо итальянской кухни
Інгредієнти:

✔ 350 г дрібних грибів
✔ 1 великий баклажан (близько 600 г)
✔ 1 червоний перець
✔ 4 столові ложки оливкової олії
✔ 1 дрібно нарізаний ріпчаста цибулю
✔ 3 зубчики часнику
✔ 2 банки натуральних подрібнених томатів Mutti Polpa
✔ мелений чорний перець
✔ 500 г макаронів «спіраль»
✔ півсклянки крупно нарізаного свіжого базиліка
✔ 1 столова ложка подрібненого свіжого листя розмарину
✔ тертий сир пармезан для сервірування

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C.
2. Приготуйте два дека і застеліть їх пергаментом.
3. Рівномірно розподіліть у них нарізані кубиками баклажани, червоний перець, гриби і столову ложку подрібненого свіжого листя розмарину.
4. Додайте в кожен лист по 1 столовій ложці олії, перемішайте інгредієнти і випікайте 20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
5. В цей час розігрійте на великій сковороді 2 столові ложки оливкової олії.
6. Додайте цибулю і обсмажуйте його до м’якості на середньому вогні, періодично помішуючи.
7. До цибулі додайте дрібно нарізаний часник.
8. Влийте Mutti Polpa в сковороду з цибулею і часником, приправити перцем.
9. Тушкуйте суміш під кришкою протягом 10 хвилин до загустіння, періодично помішуючи.
10. Поки соус гаситься, відваріть пасту (як зазначено на упаковці).
11. Додайте смажені овочі і базилік в соус і перемішайте.
12. Полийте пасту соусом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!