Вважається, що більш корисними є фрукти, які ростуть в тому ж кліматичному поясі, де живе людина. Однак є фрукти, які незалежно від регіону вирощування, мають корисні властивості для всіх.

Одним з таких фруктів є ківі. Цей зелений плід – просто криниця корисних речовин. У ківі містить натрій, магній, калій, мінеральні солі, клітковину, вітаміни А, В, В1, В2, В3, В6, С, Е, каротин, нікотинова кислота, а також інші біологічно активні речовини.

Так, вживання одного ківі в день і забезпечує надходження в організм добової потреби у вітаміні С, що покращує опірність інфекційних захворювань, зміцнює імунні сили організму, прискорює процес реабілітації.

Завдяки калію, ківі регулює водно-сольовий баланс в організмі, попереджує утворення набряків, зміцнює стінки кровоносних судин, нормалізує артеріальний тиск, знижує ризик крововиливів.

Вживання ківі просто необхідно для нормальної діяльності травної системи. Пектинові речовини ківі вбирають шкідливі продукти обміну речовин, оздоровлюють корисну мікрофлору.

Ківі корисний при каменях у нирках, атеросклерозі, анемії, ревматизмі, ожирінні, захворюваннях серцево-судинної системи та інших захворюваннях.

Джерело