Пропонуємо зустріти похолодання тарілкою красивого, доброго і теплого супу! Ми зібрали п’ять рецептів, які додадуть настрою, додадуть сили і енергії. На приготування першої страви ви витратите зовсім небагато часу, а звільнене обов’язково витратьте з сім’єю: можна, наприклад, сходити в парк.

ТОМАТНИЙ СУП

Інгредієнти:
5 великих помідорів
1 болгарський перець
2 зубчики часнику
1 невелика цибулина (можна додати цибулю-порей)
50 гр жирних вершків
2-3 ст. л. оливкової олії
Сіль, чорний перець на кінчику ножа
Прянощі за смаком (базилік, паприка)

Процес приготування:
1. Духовку розігріти до 200 градусів.
2. Овочі промити, крупно нарізати, викласти на деко, скропити олією, запекти до рум’яності (30-40 хвилин).
3. Готові овочі подрібнити у блендері разом з соком, додати вершки і прянощі.
4. Подавати можна з креветками, сухариками, різними насінням та іншим.

Подаем к обеду! Пять лучших рецептов супов для прохладной погоды

СУП З ТОМАТІВ І ПЕРЦІВ

Інгредієнти:
2 великих солодких перцю
4 великих м’ясистих помідора
Головка часнику
Сіль, перець за смаком
1 ч. л. оливкової олії
Свіжий лук по смаку (дрібно порізати)
Чилі
Бальзамічний оцет

Процес приготування:
1. Запікаємо в духовці у фользі при 180С 30 хвилин (можна на мангалі) перець, помідори і часник. Остуджуємо і чистимо.
2. Поміщаємо в блендер, солимо перчимо, додаємо чайну ложку оливкової олії і доводимо до кремовою текстури. Можна пропустити через сито.
3. Вітаються дрібно порізаний свіжий лук, чилі, базилік і пару крапель бальзамічного оцту. Подавати можна як гарячим, так і холодним.

Подаем к обеду! Пять лучших рецептов супов для прохладной погоды

М’ЯСНА СОЛЯНКА

Інгредієнти:
Напівкопчена ковбаса 150 г
Копчені курячі шлунки 200 г
Картопля 2 шт
Цибуля ріпчаста 2 шт
Морква 1 шт
Солоний огірок 1 шт
Оливки 1 банку (без кісточок)
Сіль, приправи
Томатна паста 2 ст. л.
Лимон

Процес приготування:
1. Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиками і відправляємо на сковороду, додаємо трохи олії і смажимо на повільному вогні.
2. Чистимо картоплю, ріжемо на кубики і відправляємо в киплячу воду.
3. У каструлю додаємо дрібно нарізані курячі шлунки, солимо.
4. Ковбасу нарізаємо соломкою і відправляємо в сковороду до цибулі і моркви, смажимо.
5. Ріжемо соломкою огірок і відправляємо в сковороду, туди ж додаємо томатну пасту і добре все перемішуємо.
6. Смажимо 10 хвилин і всю масу з сковороди перекладаємо в каструлю.
7. Варимо 10 хв, вимикаємо плиту і даємо настоятися! В кінці додаємо оливки.

Подаем к обеду! Пять лучших рецептов супов для прохладной погоды

МОРКВЯНИЙ СУП-ПЮРЕ

Інгредієнти:
Морква 600 гр
Нут (або біла квасоля) 200 гр
Вода 600 мл
Олія оливкова 1 ст. л.
Томатна паста 1 ст. л.
Часник 2 зубчики
Суміш спецій 1 ст. л.
Паприка солодка 1 ч. л.
Чебрець 2 гілочки
Сіль (за смаком) 1 ч. л.
Карі 0.5 ч. л.

Процес приготування:
1. Нут приготувати заздалегідь. Замочити його попередньо на кілька годин (можна на ніч) в холодній воді. Потім змінити воду і відварити нут до готовності. Готовий нут злити і злегка обсушити на паперовому рушнику. Половину нуту викласти на невеликий лист, застелений пекарської папером. Посипати паприкою, морською сіллю і поставити в розігріту до 200°С духовку хвилин на 30-40, два-три рази перемішати нут.
2. Моркву очистити і нарізати брусочками. Викласти в миску, додати оливкову олію, прованські трави і зубчики часнику. Все перемішати, щоб спеції добре розподілилися по моркви.
3. Викласти моркву в форму, застелену фольгою, і рівномірно розподілити в один шар. Запекти в духовці при 200°C до готовності, хвилин 30.
4. До моменту готовності моркви, викласти решту варений нут в чашу блендера.
5. Додати до нуту запечену моркву з усім залишилися на фользі маслом і спеціями, посолити, поперчити за смаком, покласти ложку концентрованої томатної пасти і спеції (карі, куркума). Влити окріп (або овочевий бульйон) і збити все до гладкого стану супу-пюре.
6. Густоту супу відрегулювати згідно своїм перевагам. Готовий суп-пюре ще прогріти і можна подавати.
7. Розклавши суп по тарілках, посипати його зверху хрустким нутом і листочками свіжого чебрецю.

Подаем к обеду! Пять лучших рецептов супов для прохладной погоды

ГАРБУЗОВИЙ СУП З ІМБИРОМ І СОЧЕВИЦЕЮ

Інгредієнти:
1/2 середнього розміри гарбуза
Корінь імбиру 2 см
Картопля 3 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник 3 зучика
Помаранчева дрібна сочевиця 1/2 чашки
Вода або овочевий бульйон
Оливкова олія
Вершкове або рослинне масло для смаження
М’який сир (адигейський, моцарелла)
Чебрець 1 гілочка
Сіль, перець, копчена паприка, гарбузове насіння за смаком

Процес приготування:
1. Розігріти духовку до 220С.
2. Гарбуз (вибирайте солодкі сорти, наприклад, баттернат) почистити, порізати скибочками, викласти на застелений пергаментом деко, посипати спеціями, скропити оливковою олією і запекти в протягом 20-30 хвилин до рум’яного стану.
3. Цибулю, часник і імбир дрібно порізати, обсмажити в суміші рослинного і вершкового масла до гарного кольору.
4. Перенести суміш в каструлю, додати порізану кубиками картоплю, трохи обсмажити. Влити овочевий бульйон або воду і всипати заздалегідь промиту сочевицю, довести до кипіння.
5. Додати запечену гарбуз, гілочку чебрецю і варити суп на середньому вогні до готовності овочів і сочевиці.
6. Наприкінці варіння додати сіль за смаком, прибрати чебрець і пробити суп блендером до гладкого стану пюре. Прикрасити суп порізаним м’яким сиром, гарбузовим насінням, подавати гарячим з скибочками підсмаженого білого хліба.

Топ-5 кращих рецептів живильних супів з квасолею