Зараз все більше і більше набирає популярність, так звана азіатська кухня. За загальним терміном «азіатська кухня» можна виявити китайську, японську, в’єтнамську, корейську, малазийскую, тайську і філіппінську кухню.


Зараз все більше і більше набирає популярність, так звана азіатська кухня. За загальним терміном «азіатська кухня» можна виявити китайську, японську, в’єтнамську, корейську, малазийскую, тайську і філіппінську кухню. І кожне з цих страв можна знайти у Tuk-Tuk, де готові страви в коробочках дозволять насолодитися вишуканим смаком східних делікатесів. Безумовно, кожна з цих кухонь по-своєму унікальна і гідна окремого розгляду. Так, наприклад, японська кухня вважається самої здорової, завдяки переважанню в ній рослинних продуктів. Крім того, японці віддають перевагу стравам з риби, ніж м’ясних страв. Японська їжа відноситься до низькокалорійним.
Тайська кухня вирізняється вишуканим оформленням страв, виконаним у вигляді заплутаних малюнків, тим самим роблячи з їжі твори мистецтва. А ось для китайців їжа – це не стільки угамування голоду, скільки священний ритуал.
Тим не менш, не дивлячись на все це розмаїття, виділяються і загальні риси, до найголовніших з яких відноситься, безсумнівно, рис. Основним компонентом японської кухні рис різних сортів. Цікаво, що японці, готуючи рис, його не солять, замість цього вони подають його з гостро-солоними або гостро-солодкі приправами.
У тайців їжа – це кхао, тобто – рис. А всі інші продукти кап кхао, тобто «те, що їдять разом з рисом». Природно, що для тайців рис – це основна їжа.
Оформлення столу у корейців виглядає наступним чином, перед кожною людиною окремо ставиться чашка з рисом і супом, а інші страви ставляться по центру стола.
Вживання м’ясних страв у азіатів на відміну від європейців трохи нижче. На Філіппінах це в основному свинина, в Індонезії навпаки свинину не їдять. Тайська кухня передбачає всі види м’яса. Улюбленою стравою корейців є пулькогі і засмажені в жаровні прямо за столом скибочки яловичини. Китайці ріжуть маленькими шматочками свинину, соломкою або кубиками і обсмажують, також в готуванні їжі використовують м’ясо птиці.
Але в будь-якому випадку, азіатську кухню відрізняє велика кількість приправ, спецій і соусів без яких не обходиться жодна страва, надаючи їжі незабутній і трохи пікантний смак.
Цінується також у азіатів риба і морепродукти. Так, наприклад, суші саме популярне японське блюдо, яке японці готують із сирої риби. Це незвичайне, але дуже смачне полюбили в усьому світі, а тепер і у нас можна замовити суші в Харкові на сайті http://tuktuk.ua/cushi.