Осінь — саме час для страв із гарбуза! Якщо ви не знаєте, що приготувати з цього прекрасного й корисного овочу, наша добірка вам доведеться до речі. Обіцяємо — деякі страви приємно здивують не тільки вас, але і ваших домашніх.

ГАРБУЗОВЕ НЬОККІ

Інгредієнти:

Тісто:
700-750 сирої гарбуза
250 гр борошна
1 яйце
25 гр тертого твердого сиру (краще пармезан)
Борошно для замісу тіста

Соус:
100 гр вершкового масла
100 гр тертого сиру пармезан
4-5 листочків свіжого шавлії

Процес приготування:
1. Гарбуз відварюємо або запікаємо в духовці до готовності. Остуджуємо і натираємо на дрібну тертку.
2. На робочу поверхню просійте гіркою борошно, зробіть в центрі поглиблення, додайте терту гарбуз, яйце, щіпку солі, пармезан і замісіть тісто.
3. Ретельно вимішуємо його близько 15 хвилин, по мірі необхідності підсипаючи борошно. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним, трохи вологим всередині.
4. Відрізаємо невеликий шматок тіста, скачуємо з нього ковбаску діаметром приблизно 1,5 см і нарізаємо її на невеликі шматочки довжиною 1 см Кожний шматочок скачуємо в кульки і натискаємо на нього зубчиками виделки, щоб отримати характерні смужки.
5. Підготовлені ньоккі викладаємо на присипану борошном поверхню, а потім відварюємо в киплячій підсоленій воді протягом 7 хвилин.
6. Тим часом готуємо соус. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього листя шавлії і прогріваємо протягом 3 хвилин.
7. Готові ньоккі відкидаємо на друшляк, викладаємо в сковороду з олією і прогріваємо 2 хвилини. Потім викладаємо на тарілки, посипаємо твердим пармезаном і відразу подаємо.

Ньокки, паста, суп и еще два блюда из красавицы-тыквы

ПАСТА З ГАРБУЗОМ

Інгредієнти:
300 гр пасти
300-400 гр гарбуза
2 зубчика часнику
1 цибулина
Пучок цибулі
Мускатний горіх
Рослинна олія для смаження

Процес приготування:
1. В рослинному маслі обсмажуємо порізаний часник, як тільки він віддасть аромат — вийняти.
2. У ароматне масло покласти подрібнену цибулину і обсмажувати до золотистого кольору.
3. Як тільки цибуля буде готовий, до нього додати порізану кубиками гарбуз, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і обсмажувати до м’якості гарбуза.
4. Відварити пасту змішати з приготовленої гарбузом, перемішати, прогріти, розкласти по порційних тарілках. Посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.

Ньокки, паста, суп и еще два блюда из красавицы-тыквы

ГАРБУЗОВЕ КЕКСИ

Інгредієнти (на 12 штук):
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
0,5 ч. л. соди
3/4 склянки рослинного масла
200 гр гарбуза

Процес приготування:
1. Яйця, цукор, соду збити до білого, додати рослинне масло, збити.
2. Натерту на дрібній тертці гарбуз додаємо в суміш і перемішуємо, потім просіваємо борошно і вимішуємо лопаткою до однорідності. Тісто рідке, але це нормально!
3. Випікаємо в формочках 35 хвилин при температурі 180С. Виходять соковиті насичені кексики, які відмінно підходять до гарячого чаю холодної восени.

Ньокки, паста, суп и еще два блюда из красавицы-тыквы

ГАРБУЗОВИЙ КРЕП-СУП З КОКОСОВИМ МОЛОКОМ

Інгредієнти:
Гарбуз (мускатна) приблизно 1 кг очищеної м’якоті
Часник 3-4 зубчики
Кокосові вершки (кокосове молоко або молочні вершки 10%) 250 мл
Оливкова олія 1-2 ст. л. (для запікання)
Кінза кілька гілочок для подачі
Гарбузове насіння 1-2 ст. л. для подачі
Імбир (сушений) за смаком
Приправа каррі за смаком
Бальзамічний крем для подачі
Креветки 200 гр

Процес приготування:
1. Складіть очищену і порізану на шматочки гарбуз в змащену оливковою олією форму для запікання. Очистіть кілька часточок часнику і додати до гарбуза. Щедро здобріть оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте при температурі 200С приблизно 40-50 хвилин до м’якості гарбуза. Можете закрити фольгою.
2. Покладіть запечену гарбуз з часником (і оливковою олією) у високу каструлю. Налийте вершки, увімкніть вогонь на мінімум і збийте до однорідного стану. Додайте спеції за смаком: сіль, імбир, каррі. Можете додати ще трохи води або вершків, якщо суп вийде занадто густим. Доведіть до тихого кипіння. Будьте акуратні, суп-пюре стріляє.
3 .Почистіть і надріжте креветки з внутрішньої сторони, обсмажте на розпеченій сковороді з оливковою олією до рум’яного кольору.
4. На сухій сковороді обсмажте гарбузове насіння. Помийте і розберіть на листя кінзу.
5. Розлийте гарбузовий суп-пюре по тарілках. Покладіть в кожну креветки, гарбузове насіння, прикрасьте листочками кінзи і прикрасьте бальзамічним кремом.

Ньокки, паста, суп и еще два блюда из красавицы-тыквы

ВІДКРИТИЙ ПИРІГ З НІЖНОЮ ГАРБУЗОВОЮ НАЧИНКОЮ

Інгредієнти (на форму 22-24 см):

Тісто:
150 гр борошна
100 гр холодного вершкового масла
2 ч. л цукру
2 ст. л води

Начинка:
600 гр гарбуза баттернат
100 мл вершків 33%
2 яйця
150 гр коричневого цукру
1 ч. л кориці
По 1/2 ч. л мускату та імбиру

Процес приготування:

Тісто:
1. Борошно перетерти з цукром і натертим на крупній тертці маслом в крихту між долонями. Влити воду і швидко замісити однорідне тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.
2. Розкачати за розміром форми між листами пергаменту і укласти у форму змащену маслом і присипану борошном. Зрізати зайві бортики. Зверху закрити пергаментом і насипати вантаж або встановити форму меншого діаметру щоб корж не здувся і бортики не сповзли. Піч при 180С близько 20-30 хвилин.

Начинка:
1. Гарбуз крупно нарізати і запекти в духовці при 200С до м’якості близько 15-20 хвилин.
2. Пробити блендером, влити вершки, додати яйця і спеції. Збити начинку ще раз.

Збірка:
Вилити в випечений корж і пекти при 180С близько 50 хвилин. Добре остудити перед нарізанням.

Гарбузова, кабачкове, морквяне і ще два рецепту варення, які здивують ваших гостей

Неділя з гарбузом: підбірка кращих страв на будь-який випадок