Таке диво техніки як СВЧ-піч у наші дні можна знайти практично в будь-якому будинку. Проте так чи потрібен цей прилад? Про всіх мінус плюси і ми докладно розповімо вам у нашій новій статті.


Мікрохвильова піч або як ми звикли її ласкаво називати, мікрохвильовка міцно увійшла в побутове життя сучасної людини. Проте назвати її сучасним винаходом можна, але важко, адже ще під час ВІЙНИ фашисти користувалися подібним апаратом.
Функції мікрохвильовки не закінчуються тільки розморожуванням та розігрівання. Багато людей використовують її і для приготування повноцінних страв. Зазначимо, що для повноцінного використання даного агрегату вам необхідні контейнери для свч. Цей вид одноразового посуду допоможе вам не тільки зберегти приготовані страви теплими, але і взяти їх з собою на роботу або в поїздку.
Незважаючи на всю свою корисність, мікрохвильова піч піддається жорсткій критиці з боку своїх володарів. В інтернеті йдуть жорстокі суперечки про шкоду приладу. Відстоюючи свою точку зору, багато учасників спору наводять такі аргументи.
По-перше, мікрохвильовка надає несприятливий ефект на якість їжі, приготовленої або розігрітій в диво-апараті.
По-друге, сам прилад є шкідливим не тільки для продуктів, але і для самого його володаря. Виділяються приладом хвилі негативно позначаються на організмі людини аж до зміни складу крові.
Однак вірити всім чуткам непотрібно. Всесвітня організація охорони здоров’я їх не підтверджує. Вважається, що НВЧ-піч не небезпечна для людини, ні для продуктів. Більш того, як показують дослідження, в їжі, приготовленої в мікрохвильовці, зберігається до 80% поживних речовин і вітамінів, коли як при звичайному способі приготування відсоток корисності знижується до 60-50%.