Рецепт солодкого хліба з бананів.

Стиглий банан (перестиглий теж відмінно підійде) – 2 шт.
Молоко – 2-4 столових ложки
Звичайний йогурт – 110 г
Борошно – 350 г
Цукор – 40 г
Розпушувач – 2 чайні ложки
Сіль – 1/2 чайної ложки
Кориця – 1 чайна ложка
Вершкове масло – 60 г
Волоські горіхи – 1/2 склянки (опціонально)

Глазур:
Вершкове масло (солоне) – 30 г
Молоко – 30 г
Коричневий цукор – 60 г
Ванілін – 1/4 чайної ложки
Цукрова пудра – 60-120 г

Приготування:

Банани розімніть в кашу і влийте молоко і йогурт. Перемішайте. Борошно змішайте з цукром, розпушувачем, сіллю і корицею. Масло наріжте на кубики і виделкою розітріть його в борошняній суміші. Бананово-йогуртову суміш влийте в миску з борошном і маслом. Змішайте все до однорідної маси. Якщо любите, додайте нарубані горіхи. Замісивши тісто, відправте в холодильник на 30 хвилин.
Духовку нагрійте до 165 градусів. Тісто перекладіть у форму для випікання. Наріжте тісто на окремі частини. Випікайте 25-30 хвилин до твердого стану і золотисто-коричневого кольору. Остудіть і знову пройдіться ножем по зробленим надрізів.

Для глазурі розтопити масло з молоком в мікрохвильовці (30 секунд). Додати коричневий цукор і ваніль, всипте цукор (якщо треба готуйте в мікрохвильовій печі ще 30 секунд, щоб цукор повністю розчинився). Всипте цукрову пудру і все ретельно перемішайте. Суміш повинна бути густою. Полийте глазур’ю остиглу випічку.

Посилання по темі:

Форум “Рецепти”