Якщо ви рідко подаєте до столу баклажани, значить вам просто не попався смачний рецепт. Пропонуємо виправити цю помилку і ознайомитися з варіантами приготування цього чудового овочу! Рагу, салат і навіть паста — це просто, смачно і дуже смачно!

ТЕПЛИЙ САЛАТ З БАКЛАЖАНОМ І ЦИБУЛЕЮ

Інгредієнти:
Баклажани 700 г
Цибуля ріпчаста 250 г
Помідори 520 г
Кінза 35 г
Оцет 1 ч. л.
Олія рослинна
Сіль

Процес приготування:
1. Баклажани, помідори і кінзу помити. Цибулю почистити. Дві середні цибулини очистити і нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю на рослинній олії до м’якості і перекласти у велику миску.
2. Три середніх баклажани нарізати півкільцями і обсмажити на рослинному маслі (можна зробити це на мангалі або сковороді-гриль). Для того, щоб уникнути гіркоти у баклажанів (а це буває, якщо плоди перезріли, страждали від холоду або недоотримали вологи в період росту), їх можна порізати і перед обсмажуванням потримати 20 хвилин у холодній воді з сіллю (1,5 ст. л. солі на 1 літр води). Готові баклажани додати до цибулі.
3. Три стиглих помідори помити і нарізати часточками. Додати до овочів, збризнути оцтом, посолити і розмішати. При бажанні, додати подрібнений часник.
4. Кінзу помити і нарвати руками або подрібнити ножем; з’єднати з овочами. Залишити на 10 хвилин. Подавати салат з баклажанами зі свіжим хлібом або до основної страви.

Как разнообразить меню: 4 блюда с баклажанами

ПАСТА З БАКЛАЖАНАМИ І ФЕТОЮ

Інгредієнти (на око):
Паста
Цибуля, часник
Баклажан
Томатний соус
Зелень
Сіль, перець
Сир фета

Процес приготування:
1. Макарони відварити згідно до інструкції на упаковці.
2. У глибокій сковороді на оливковій олії обсмажити дрібно порубаний лук і часник.
3. Баклажани очистити від шкірки і порізати на невеликі квадратики. Додати до цибулі і обсмажити до золотистої скоринки. Влити томатний соус (взяти томати у власному соку і блендером перетворити в соус або взяти готовий). Вогонь зменшити і тушкувати овочі 5 хвилин.
4. Додати зварені макарони, дрібно посічену зелень (кінзу, базилік), посолити, поперчити, в самому кінці додати фету. Якщо соус надто густий, то розбавте його водою від пасти.

Как разнообразить меню: 4 блюда с баклажанами

ОВОЧЕВЕ РАГУ З БАКЛАЖАНАМИ І КАБАЧКАМИ В МУЛЬТИВАРЦІ

Інгредієнти:
2 шт середніх баклажанів
2 шт середніх кабачків
1 велика морква
1 велика цибулина
4 середніх болгарських перцю
4-5 середніх помідорів
3 ст. л. рослинної олії
Сіль, чорний мелений перець за смаком

Процес приготування:
1. Всі овочі нарізати маленькими кубиками, моркву натерти на тертці, томати очистити від шкірки і перетерти на тертці. У чашу мультиварки скласти всі овочі, додати масло, посолити, поперчити, поставити на режим смаження, злегка обсмажити овочі, додати перетертий томат, посолити і поперчити за смаком, закрити кришку і в тому ж режимі готувати 15-20 хвилин. В процесі відкривайте кришку і заважайте.
2. Вимкнути мультиварку, коли шматочки кабачків і баклажанів будуть ще трохи твердими.

Порада: в режимі смаження швидше випаровується зайва волога, овочі не квасятся в зайвій волозі і залишаються більш тверденькие, не розварюються. Хоча це на любителя, якщо любите більше розварене рагу, ставте на режим гасіння і збільшуйте час!

Как разнообразить меню: 4 блюда с баклажанами

КОШИКИ З БАКЛАЖАНОМ І БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ

Інгредієнти:

Тісто для кошичків:
340 гр борошна
1/2 ч. л. солі
185 г вершкового масла
5-6 столових ложок крижаної води

Начинка:
Баклажани 2 шт
Червоний болгарський перець 2 шт
Помідори 2 шт
Цибуля 1 шт
Зелену цибулю 3-4 стручка
Часник 3-4 зубчики
0,5 ч. л. каррі
Уцхо сунелі 0,5 ч. л.
Сушена кінза 0,5 ч. л.
Сіль і перець за смаком

Процес приготування:

Кошики:
1. У чашку наливають трохи холодної води, відправляємо в морозильник. Борошно просіваємо, додаємо сіль, перемішуємо. В борошно з сіллю, додаємо дрібно порізане масло (охолоджене, краще навіть покласти його хвилин на 10 в морозильник перед приготуванням) і рубаємо всі разом до утворення великої крихти (можна використовувати вилку або на тертці натерти). Важливо: працювати треба швидко, щоб масло залишалося твердим і холодним.
2. Дістаємо воду з морозилки і починаємо вливати по одній столовій ложці за раз, після кожного разу перемішуючи тісто виделкою. Тісто повинно ставати вологим. Потім збираємо тісто в грудку руками (воно все ще буде представляти собою велику крихту, але в ком збереться без проблем), загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на півгодини.
3. Присипаємо борошном стіл і качалку і розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 2-3 мм. Вирізаємо коло форми. Викладаємо тісто всередину форми добре притискаючи краю, щоб ніде не залишалося повітряних кишень. Не забуваємо наколоти тісто виделкою (покладіть зверху пергамент з рисом). Випікаємо в духовці при 200С 15 хвилин, потім дістаємо і прибираємо рис, печемо далі ще 5 хвилин-і готово! Виймаємо і остуджуємо.

Начинка:
1. Цибулю нарізати і тушкувати в невеликій кількості рослинного масла близько 3 хвилин. Баклажани нарізати на кубики і додати до цибулі. Часник і болгарський перець так само нарізати і додати разом зі спеціями до баклажанів,все змішати.
2. Помідори нарізати, додати до вже майже готовим баклажанів і тушкувати ще 5 хвилин.
3. В кінці додати дрібно нарізаний зелений лук і все змішати.
4. Подавати в кошичках ,прикрасити шматочками свіжого помідора.

Не встояти: смачні та корисні страви з баклажанів

Просто і дуже смачно! Чому вам варто заготовити баклажани за рецептом Раїси Алибековой