Прийнято вважати, що як зустрінеш новий рік, так його і проведеш.
І для того, щоб наступний рік пройшов в достатку і достаток, в новорічні свята ми зазвичай хочемо накрити королівський дієтичний новорічний стіл 2019 з шикарними різноманітними стравами. Але безліч дорогих і вишуканих страв не дуже позитивно позначитися на здоров’ї та самопочутті. Висококалорійні, жирні продукти можуть виявитися важкими для травлення і шкідливими для фігури.
Щоб новорічні свята пройшли легко і весело, не були зіпсовані ніякими обтяжливими для організму обставинами, потрібно просто накрити дієтичний новорічний стіл. Дієта на новий рік повинна бути добре продумана, щоб все було красиво, корисно, смачно і не жирно.
Дієтичний новорічний стіл
Щоб наступний рік пройшов для нас легко і красиво, дієтичний новорічний стіл можна скласти з низькокалорійних страв, оригінально викладених і прикрашених на відповідній свята посуді.
Дієта на новий рік може складатися з наступних продуктів: овочів, фруктів, риби, нежирного м’яса і субпродуктів, грибів, сухофруктів, ягід, знежиреного сиру, морепродуктів.
Новорічна дієта не повинна обмежуватися одним днем – 1 січня.
Можна, дотримуючись традицій, зробити розвантажувальними від важкої висококалорійної їжі всі різдвяні канікули.
Смачні легкі салати на новий рік і Різдво
Є безліч варіантів і легких рецептів салатів, які можна вживати щодня, у великих кількостях, але без шкоди для нормальної роботи всіх систем організму. Головне правильно підібрати інгредієнти для цих салатів.
Важливо знати вміст калорій, жирів і вуглеводів в продуктах, які ви хочете використовувати, щоб смачно і не жирно нагодувати гостей святковими салатами і закусками. І не варто думати, що якщо дієтичне блюдо і низькокалорійне – значить воно не дуже смачне.
На Різдво заведено готувати 12 страв, на Новий рік можна і менше, але більшість з страв можуть бути дієтичними салатами і закусками. Смачні, легкі салати на новий рік краще робити не схожими один на інший, з різних компонентів, може бути навіть в абсолютно нових поєднаннях, які ви не пробували комбінувати раніше.
Смачно і не жирно можна приготувати такі види салатів (визначаються по основному компоненту):
- фруктові;
- овочеві;
- грибні;
- м’ясні;
- рибні;
- з морепродуктів;
Ось приклади поєднання компонентів дієтичних низькокалорійних салатів:
- ананас, курка, цукрова кукурудза;
- буряк, чорнослив, сметана;
- сир, часник, помідори;
- креветки, перепелині яйця, рис;
- язик яловичий, яйця курячі, морква;
- телятина, картопля, огірки мариновані;
- гриби, цибуля зелена, біла риба;
- апельсини, персики, груші;
- куряче філе, оливки, нежирний сир;
- серце куряче, зелений горошок, цибуля;
Наведені в приклад, а також безліч інших поєднань дієтичних продуктів можна використовувати в новорічних салати і закуски, з’єднуючи улюблені продукти і отримуючи нові і незвичайні смаки.
Якщо ви приготуєте такі смачні легкі салати на новий рік і Різдво, то урізноманітнити дієтичний новорічний стіл для вас буде зовсім не складно, а приготування різдвяної вечері будуть зовсім не втомлюють. І вам, і вашим гостям можна буде поїсти смачно і не жирно, а новорічне свято і різдвяний вечір запам’ятаються всім тільки гарними враженнями.
+1
Твітнуть
Поділитися
Поділитися