Навіть якщо ви на дієті, це не привід відмовляти собі в десерті, тим більше в корисному. Блогер, кулінар і телеведуча Марія Кравцова, фахівець зі здорового харчування, обмовилася, що пахлава за її рецептом — не самий ідеальний варіант з точки зору правильного харчування, але дуже смачний і іноді його цілком можна собі дозволити!

Інгредієнти:

Пахлава:
✔1 стакан мигдалю
✔1 склянку волоського горіха (ви можете взяти будь-які горіхи, які подобаються)
✔Цедра двох апельсинів і одного лимона
✔1,5 ч. л. кориці
✔Щіпка солі
✔1/4 склянки кленового сиропу
✔Тісто філо
✔Оливкова олія для змащування тесту та форми

Сироп:
▪3/4 склянки свіжовичавленого апельсинового соку (2 апельсина)
▪1/4 склянки кленового сиропу
▪Ваніль або ванільний екстракт

Не самый вредный рецепт: Мария Кравцова рассказала, как готовить пахлаву

Процес приготування:
1. Варимо сироп: всі інгредієнти для нього кладемо в сотейник, доводимо до кипіння і на повільному вогні уварюємо, щоб вийшов густий сироп
2. Збиваємо в блендері горіхи. Дивіться, щоб горіхи не перетворилися в пасту, це повинна бути крихта середнього помелу
3. Додаємо сіль, корицю, цедру і ретельно перемішуємо це з кленовим сиропом
4. Знімаємо з тіста філо по одному листу. Розрізаємо його навпіл уздовж довгого краю, щоб вийшли довгі вузькі смужки. Кладемо смужку до себе вузьким краєм, Змащуємо її тоненьким шаром оливкової олії. Ложкою беремо начинку, формуємо її ковбаскою і поміщаємо на тісто, трохи відступаючи від країв см по 2. Складаємо краю конвертом, щоб начинка не випала, і акуратно загортаємо трубочкою.
Важливо: будьте обережні, тісто філо легко рветься. І дуже швидко сохне. Щоб цього не відбувалося, накриваємо залишилися смужки і листочки тесту вологим рушником.
5. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо його тонким шаром олії і викладаємо на неї наші «ковбаски»
6. Ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо хвилин 25 до рум’яного кольору.
7. Остуджуємо пахлаву і поливаємо її вже остившім сиропом.

Не самый вредный рецепт: Мария Кравцова рассказала, как готовить пахлаву

Додай екзотики! Готуємо панна котту з манго