Всі знають, як корисний сир, однак, часом не так просто переконати своїх чад його їсти. До речі, і не кожен дорослий з задоволенням стане його їсти просто так. У цьому випадку виручає всім знайомий і простий рецепт сирної запіканки. Добре це блюдо як в гарячому, так і в холодному вигляді, в нього можна додати різні начинки, їм можна поснідати, так і повечеряти.

Сирну запіканку не вміє готувати тільки сама лінива господиня. Рецептів цієї страви безліч, нещодавно ми публікували цікаву добірку варіантів запіканки з ягодами і сезонними фруктами. Сподіваємося, якийсь варіант з цієї статті припав вам до смаку.

Однак не завжди запіканка з сиру виходить повітрям, легкої і смачною. То мало цукру, то багато борошна, то ще якісь недоліки в інгредієнтах. Відомий фуд-блогер Раїса Алібекова опублікувала перевірений рецепт сирної запіканки і, за її словами, таке блюдо зникає зі столу і холодильника максимально швидкими темпами. Запіканка виходить смачною і ніжною, готується без борошна і ідеально підходить для дітей. Хоч і дорослі, напевно, не відмовляться.

instagram.com

Інгредієнти:
Сир – 500 гр (5-9%)
Сметана – 2 ст. л.
Яйця – 4 шт.
Крохмаль – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Ваніль – дрібка;
Ізюм – за смаком;
Сіль – щіпка;
Вершкове масло – 2 ст. л.
Сметана з пряжених вершків для начинки.

Идеальная творожная запеканка от фуд-блогера Раисы Алибековой

Процес приготування:
1. Родзинки промити і залити окропом на 10-20 хв.
2. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки з дрібкою солі збити до білої повітряної маси.
3. Розтопити вершкове масло.
4. Всі інгредієнти (крім білків і родзинок) з’єднати і добре перемішати. Можна збити блендером.
5. Додати родзинки. Перемішати.
6. Додати білки і акуратно перемішати.
7. У форму для запікання перелити сирну масу і випікати при 200 градусів ~ 30 хвилин.
Подавати до столу, коли охолоне зі сметаною з пряжених вершків.