Хеллоуїн – досить нове свято для більшості росіян, але його святкування стає все більш модним і популярним серед молоді. В останні вихідні жовтня сотні молодих людей підбирають оригінальні маскарадні костюми і роблять неординарні зачіски, а деякі ще й доповнюють образ яскравим макіяжем на обличчі. Однак автентичне святкування Хеллоуїна неможливо без солодких святкових частувань. Спеціально до Хелловіну для Єви.Ру компанія Lavazza разом з шеф-кухарем-кондитером Лореттой Фанелла розробила особливі частування на основі кави.

Ми пропонуємо вам скористатися цими незвичайними рецептами, завдяки яким ви зможете здивувати своїх друзів і близьких під час Хеллоуїна.


Пугающе вкусно: потрясающие десерты к Хэллоуину
Рецепт Кубиків з гарбуза в кавовому кремі від Lavazza:

Крок 1. Приготуйте кавовий крем

340 г вершків
112 г молока
135 г яєчних жовтків
90 г цукрової пудри
200 г молочного шоколаду
30 мл еспрессо Lavazza
3,5 г желатину

Змішати жовтки, цукор, молоко і вершки, нагрівати на водяній бані 10 хвилин. Прибрати з вогню, додати шоколад і кава, перемішати міксером, поставити в холодильник на 4° C. Як тільки суміш почне тверднути, з допомогою кондитерського мішка залити на дно форми для кубиків і поставити в морозильник.

Крок 2. Підготуйте зацукровану гарбуз

Змішати 500 мл води і 500 г цукру, довести в каструлі до кипіння, нарізати кубиками 200 г м’якоті гарбуза, опустити кубики в отриманий сироп, варити 15 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити охолоджуватися в каструлі. На наступний день дістати гарбуза, дати стекти зайвому сиропу, дати просохнути.


Пугающе вкусно: потрясающие десерты к Хэллоуину
Крок 3. Приготуйте крем Маскарпоне

250 г вершків
60 г яєчних жовтків
40 г цукру
1 щіпка солі
6 г желатину
250 г маскарпоне

Змішати жовтки, цукор, сіль і вершки, нагріти на водяній бані до 80° C. Зняти з вогню, додати желатин. Перемішати і додати маскарпоне. Залишити в холодильнику на 24 години, збивати міксером 5 хвилин.

Крок 4. Приготуйте кубики

Візьміть форму для кубиків з кавовим кремом і заповніть кремом маскарпоне, додаючи шматочки зацукрованою гарбуза і крихту з макарунів. Поставте в морозильник.

Крок 5. Форма для кубиків і глазур

200 г білого шоколаду
1 г помаранчевого харчового барвника для шоколаду
.

Розтопити шоколад і змішати з барвником. Перемішувати дві хвилини. Швидко занурити кожен заморожений кубик крему в глазур. Вставити паличку від морозива і помістити на гору з бісквітних крихт.

Пугающе вкусно: потрясающие десерты к Хэллоуину

Рецепт десерту “Чекаємо опівночі”

Крок 1. Приготуйте мигдальний бісквіт

300 г вершкового масла
200 г цукру
75 г яєчних жовтків
250 г борошна
100 г крохмалю
100 г мигдальної муки
0,5 г ванілі
10 г меленої кави Lavazza

Змішати розм’якшене масло з цукром і ваніллю за допомогою лопатки, додати жовтки, в останню чергу додати обидва види борошна, ваніль і мелену каву. Швидко перемішати, перелити суміш у кондитерський мішок, зробити печиво у формі гарбуза. Випікати при 170° C приблизно 10 хвилин.


Пугающе вкусно: потрясающие десерты к Хэллоуину
Крок 2. Підготуйте каштанову глазур

250 г молочного шоколаду
200 г свіжих вершків
65 г варених каштанів (очищених)
1 г солі

Нагріти вершки, залити ними шоколад. Почекати дві хвилини, додати каштани, перемішати блендером 3 хвилини або до отримання гладкою текстурою. Залишити як мінімум на 12 годин.

Крок 3. Прикраса

Прокласти глазур між двох бісквітів. Зверху на печиво намалюйте глазур’ю пики і подавайте до столу!