Готування на пару

0
2

Питання поліпшення здоров’я і перехід до правильного харчування цікавить нас все частіше. Іноді під час приготування звичних страв можна задуматися про те, наскільки вони корисні, і чи можна їх зробити краще. Часто вирішенням цієї проблеми є готування на пару. При цьому залишається натуральний колір, запах і форма продуктів.

Цікаво, що навіть якщо вода, яку використовують при приготуванні, містить у собі хлор і важкі метали, в пар вони не переходять. Крім того такі страви не можуть підгоріти, їх не потрібно постійно помішувати. Їжа, приготована на пару, завжди швидко засвоюється організмом, не обтяжуючи себе зайвими калоріями і жиром. При постійному вживанні підвищується імунітет, відбувається позитивний вплив на стан шкіри і волосся.

З кожним роком все більше жінок щодня використовують пароварку, так як вона має достатню кількість функцій, їжа готується рівномірно, збережуться цілісність і всі корисні властивості. В пароварці можна готувати м’ясо, рибу, морепродукти, вироби з тіста, крупи, овочі. Таке диво техніки ніколи не буде зайвим на кухні. Що ж робить її такою популярною?

Функції пароварок

Сучасні пароварки оснащені безліччю різноманітних функцій, що робить їх ще більш зручними у використанні. Додаткові можливості допомагають виграти трохи часу, готувати з комфортом і урізноманітнити звичні справи на кухні. Розберемо все по порядку:

  • Швидкий старт або прискорений нагрів. За рахунок підвищеної швидкості включення ваша їжа буде готова ще раніше.
  • Термостат. Дозволяє тримати блюдо в теплі навіть після вимкнення.
  • Можливість доливати воду.
  • Автоприготування. Практично у всіх електронних пароварці існують вбудовані рецепти, що допоможе вам заощадити час.
  • Автоматичне відключення. Можна встановити таймер на певний проміжок часу, в який вам буде комфортніше отримати готову їжу.
  • Відкладене включення. Дозволяє перенести початок приготування на зручний для вас час.
  • Швидке розморожування.
  • «Паровий удар». Створено для стерилізації продуктів.
  • Розігрів. Зручно і набагато безпечніше мікрохвильовій печі.

Так що в пароварці можна не тільки готувати на пару, вона може використовуватися в різних напрямках.

Види пароварок

Крім того, що пароварки володіють великим списком функцій, вони ще мають кілька видів. Кожен може підібрати собі більш зручний варіант. Від виду пароварки залежить її вартість і кількість споживаної енергії. Які вони бувають:

  • Вбудована. Дозволяють займати менше місця, а так само деякі моделі можна підключити до водопроводу, що спрощує процедуру заповнення її водою.
  • Автономна. Дуже мобільні, більш зручні для транспортування і ремонту.
  • Пароварка – блендер. Зазвичай їх купують для приготування каші і овочевих пюре для дітей.
  • Пароварка – мультиварка. Має один відсік, але більше 10 програмних режимів.

У кожному з цих видів можна приготувати по-справжньому корисні і смачні страви. Але навіть якщо у вас немає такого виду техніки – не впадайте у відчай! Вихід є. Щоб приготувати продукт на пару візьміть звичайну каструлю, наповніть водою, зверху за допомогою нитки закріпіть марлю, яку потім викладайте свої інгредієнти. Після чого накрийте кришкою.

Важливо! Марля повинна бути надійно закріплена, і будьте обережні, дістаючи продукти, краще використовуйте рукавички. Якщо ні марлі, то замість неї можна використовувати друшляк або сито.

У сучасному світі техніка для жінок дуже спрощує життя і дарує можливість витрачати свого часу не тільки на приготування їжі, а й знайти можливість зайнятися улюбленою справою. Пароварка не виняток. Замінивши, варені овочі і м’ясо на приготовані на пару ви отримаєте більш здорову їжу, використовуючи яку, напевно, можна позбутися від пари-трійки хронічних захворювань. Але варто не забувати про те, що продукти повинні бути добре вимиті і при необхідності очищені від шкірки.

Нарізати потрібно на середні і великі шматки, так як маленькі будуть готові дуже швидко і можуть перетворитися на кашу. Так само намагайтеся не створювати кілька шарів, а викладайте одним, в такому випадку готовність буде досягатися рівномірніше. Господині і кухарі часто недооцінюють важливість способу теплової обробки їжі. Зверніть увагу на все вище сказане і по можливості замініть смаження і варіння на використання пари.

+1
Твітнуть
Поділитися2
Поділитися

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here